کد خبر: 389447
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۱ ۰۹:۳۰:۳۸
| |

اولویت پژوهشی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی چیست؟

موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی یکی از بخش‌های پژوهشی سازمان‌های دولتی است که هر ساله با توجه به چالش‌های سازمان تامین اجتماعی و مشکلات مربوط به حوزه رفاه تحقیقاتی را به انجام می‌رساند. در همین راستا اولویت‌های پژوهشی این سازمان و فعالیت‌های آن مشخص شد.

اولویت پژوهشی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی چیست؟
کد خبر: 389447
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۱ ۰۹:۳۰:۳۸

اعتمادآنلاین| بخشی از پژوهش‌های علوم اجتماعی در حوزه دولتی در موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی دنبال می‌شود. این مرکز پژوهشی در سال 1371 تاسیس شد و شروع به گردآوری و تولید منابع علمی حوزه تامین اجتماعی و بسط و ترویج ادبیات حوزه رفاه و تامین اجتماعی کرد. این موسسه در حال حاضر هشت گروه پژوهشی دارد.

گروه اقتصاد و سرمایه‌گذاری، بیمه‌های اجتماعی و محاسبات، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، مطالعات اجتماعی و فرهنگی، مدیریت، حکمروایی و فناوری، افکارسنجی و نظرسنجی، آینده‌پژوهی و گروه حقوق عمومی و اجتماعی از گروه‌های موسسه عالی پژوهشی تامین اجتماعی هستند.

در وب‌سایت این موسسه بخشی با عنوان اتاق شیشه‌ای وجود دارد که قراردادها و لیست همکاران پژوهشی طرف قرارداد در آن مشخص شده است. در لیست قراردادها، کد پروژه، عنوان آن، نوع پروژه، شماره قرارداد و مجری طرح‌ها مشخص شده است.

برخی از این پروژه‌ها همچون بایدها و نبایدهای قانون‌گذاری در حوزه تامین اجتماعی، نقد و بررسی مکانیسم‌ها و موانع قانونی حداکثر دستمزد در ایران و کشورهای منتخب در گروه پروژه‌های مدیریت، حکمروایی و فناوری دسته‌بندی می‌شوند و طرح‌هایی با عنوان تحلیل محتوای مقایسه‌ای رسانه‌ها درباره برجام و خروج ایالات متحده از برجام و فراتحلیل مطالعات و پژوهش‌های پیرامون رضایت‌سنجی و ارزیابی عملکرد مرتبط با سازمان تأمین اجتماعی پروژه‌های افکارسنجی نامیده می‌شوند.

در این لیست که البته در آن به مباحث مالی اشاره‌ای نشده، جزئیات 672 قرارداد وجود دارد. بخشی از آن‌ها در حوزه آموزش طبقه‌بندی شده‌اند و برخی هم کتب منتشر شده از سوی این موسسه هستند. در وب‌سایت این موسسه، 187 اولویت پژوهشی مشخص شده است. موضوعاتی همچون فقر شهری، حاشیه‌نشینی اقتصادی و اعتراضات شهری، بررسی نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در کنترل فساد اقتصادی و اجتماعی و بررسی رویکرد احزاب در حوزه سیاست‌گذاری اجتماعی از اولویت‌های ذکر شده هستند.

این موسسه، در فاصله سال‌های 1376 تا 1384 بر پژوهش‌های بنیادی و کاربردی تمرکز کرد و در چهار سال بعدی یعنی در سال‌های 84 تا 88 وارد حوزه آموزش شد. بر اساس آن‌چه در وب‌سایت موسسه عالی پژوهشی تامین اجتماعی آمده، فعالیت‌های این موسسه در حوزه آموزش در قالب برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت پیگیری می‌شود.

به نظر می‌رسد با توجه به افزایش میانگین سنی جمعیت ایران و مشکلات اقتصادی‌ای که وجود دارد، چالش‌هایی که پژوهشگران حوزه رفاه با آن‌ها روبه‌رو می‌شوند، روزبه‌روز پیچیده‌تر می‌شود و اهمیت تحقیقات عمیق و میان‌رشته‌ای در این حوزه بیش از پیش مشخص می‌شود. موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی یکی از ظرفیت‌هایی است که با گسترش دامنه فعالیت‌های خود و تناسب اولویت‌های پژوهشی با نیازهای امروز و فردای جامعه می‌تواند نقش مهمی در افزایش سطح رفاه داشته باشد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها