کد خبر: 390057
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۲ ۱۱:۰۷:۵۸
| |

ویروس کرونا چیست و چقدر ماندگار است؟

کویید 19 از جمله ویروس‌های نوظهور وارداتی است که علاوه بر قدرت شیوع بالا در دمای حدود 20 درجه تا 9 روز می‌تواند به روی سطوح زنده بماند و قدرت عفونت‌زایی خود را حفظ کند.

ویروس کرونا چیست و چقدر ماندگار است؟
کد خبر: 390057
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۲ ۱۱:۰۷:۵۸

اعتمادآنلاین| کرونا ویروس نوعی جدید از ویروس است، که اولین بار در ووهان چین شناسایی شده است، CO مخفف کرونا، VI مخفف ویروس و D در زبان انگلیسی به معنی بیماری تعیین شده است.

قبلاً به این بیماری «کروناویروس جدید 2019» یا «nCoV-2019» می‌گفتند، ویروس COVID-19 ویروس جدیدی بوده و به خانواده ویروس‌هایی همچون سارس (سندروم تنفسی حاد) و سایر سرماخوردگی‌های معمولی مرتبط است.

کرونا چگونه منتشر می‌شود؟

این ویروس از طریق تماس مستقیم با قطره‌های تنفسی فرد آلوده (ازطریق سرفه و عطسه) و تماس با سطوح آلوده به ویروس منتقل می‌شود. ویروس کووید19 می‌تواند ساعت‌ها روی سطوح زنده بماند، ولی یک ضدعفونی ساده می‌تواند آن را از بین ببرد.

طبق بررسی‌های انجام شده ویروس کرونا در دمای حدود 20 درجه سانتی‌گراد حدود 9 روز می‌‎تواند روی سطوح زنده مانده و همچنان قدرت عفونت زائی خود را حفظ کند.

ماندگاری ویروس کرونا بروی استیل 3 تا 28 روز، آلومینیوم 8 ساعت، چوب 4روز، کاغذ 5 روز، شیشه 4 روز، پلاستیک دو روز، پی وی سی 5 روز، گان دو روز،‌سرامیک 5 روز و تفلون 5 روز است.

علائم کرونا ویروس چیست؟

تب، سرفه و تنگی نفس از جمله علائم ابتلا به کرونا است و در مواد حادتر عفونت می‌تواند منجر به سینه پهلو (پنومونی یا همان عفونت ریه) یا مشکلات تنفسی شود و در موارد نادر این بیماری کشنده خواهد بود.

علائم این بیماری شبیه آنفولانزا یا سرماخوردگی معمولی است، به همین دلیل برای تایید این که کسی کرونا گرفته باشد، باید آزمایش شود.

چگونه می‌توان خطر ابتلا به کرونا را کاهش داد؟

با رعایت چهار مورد احتیاطی «شستشوی مکرر دستها با آب و صابون یا ژل ضدعفونی الکل‌دار»، «استفاده از دستمال یا آرنج خم شده عطسه یا صرفه»، «اجتناب از تماس نزدیک با افراد سرماخورده» و «مراجعه به پزشک در زمان بیماری و تب دار بودن»، می‌توان جلوی خطر ابتلا به کرونا و عفونت برای خود و خانواده گرفته شود.

منبع:‌ مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها