کد خبر: 392460
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۱۳:۰۶:۱۵
| |

مرجان انصاری، جامعه شناس:

کرونا و نقش مهمی که در افزایش تاب‌آوری اجتماعی دارد

یک جامعه‌ شناس گفت: التهابات اجتماعی و بحران‌ها با همه تلخی‌هایی که به همراه دارند، در ایجاد روحیه وفاق ملی و تاب‌آوری تاثیر گذار است.

کرونا و نقش مهمی که در افزایش تاب‌آوری اجتماعی دارد
کد خبر: 392460
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۱۳:۰۶:۱۵

اعتمادآنلاین| مرجان انصاری، جامعه شناس با اشاره به شیوع ویروس کرونا و شرایطی که مردم در این ایام با آن سر و کار دارند عنوان کرد: در این روزها، اخبار خوبی به گوش نمی‌رسد و شاهد بحران کرونا در سطح جامعه هستیم و تصور اینکه نسبت به چنین التهابات اجتماعی یک نگرش مثبت داشته باشیم بسیار سخت است.


این روانشناس اجتماعی افزود: در بحران و شرایط عادی همیشه با دو عنصر فعال و پویا روبرو هستیم که شامل فرد و اجتماع است، افراد به طور مستقل و واحد قادر هستند شرایط خود را کنترل کنند، از طرفی همین واحدهای فردی، وقتی به تکثر برسند یک اجتماع را تشکیل می دهند.

وی بیان کرد: در حال حاضر شیوع ویروس کرونا در جهان و در ایران به یک بحران ملی تبدیل شده است و در هر بحرانی عواقب و جنبه های منفی آسیب رسانی دارد، اما از طرف دیگر بحران‌ها جنبه آموزنده و اثرگذاری نیز در لایه‌های زیرین خود دارند و آن تاثیری است که بر سطح همدلی جامعه می گذارند.


انصاری اظهار کرد: هر اتفاقی با خود یک درس مهم به همراه دارد و در بحران‌ها و مصائب، درس‌های انسانی و ارزشی زیادی نهفته است، در واقع التهابات اجتماعی و بحران‌ها با همه تلخی‌هایی که به همراه دارند، در ایجاد روحیه وفاق ملی و تاب‌آوری تاثیر گذار است.


وی خاطرنشان کرد: بحران‌ها، ظرفیت افراد را برای تاب‌آوری در برابر مشکلات بالا می‌برد، زیرا این ذات بشر است که در نهایت برای تداوم حیات خود راهی پیدا کند.


این جامعه شناس عنوان کرد: از طرفی با وجود مشکلات است که ضعف ها و قوت‌ها آشکار می‌شود زیرا در زمان آسایش و راحتی، چشم انداز مجموعه‌ها بسیار محدود تر است، اما در زمان بروز یک مساله جدی و حاد، اعضای مجموعه از خرد و کلان به نگاه عمیق‌تری نسبت به مسئولیت خود می‌رسند مثلا شبکه بهداشتی کشور ما با وجود فشار بحران کرونا، خواه ناخواه در شرایط رشد و گسترش قرار گرفته است.


وی بیان کرد: همچنین در بحران هاست که اعضای جامعه جهت نگاه خود را تغییر داده و به غیر از منفعت فردی به مسائل جمعی نیز اهمیت می‌دهند زیرا می دانند راه عبور از بحران از مسیر رعایت انضباط فردی و همدلی و همکاری با جامعه می گذرد.


انصاری گفت: بحران بیماری کرونا یکی از جدی‌ترین چالش‌هایی است که بعد از جنگ تحمیلی، مردم کشور ما با آن روبرو شدند و این بار نیز مانند دوران جنگ تحمیلی، شرایط برای همه احزاب و تفکرها و قومیت‌ها و طبقه‌های اجتماعی یکسان است، در نتیجه این شرایط با وجود خطرات و رنج‌ها دارای درس های مهمی برای همه ماست.


وی تصریح کرد: رشد و گسترش شبکه بهداشت و آموزش و بلوغ اجتماعی در برابر بحران و تاب‌آوری بیشتر در مواجهه با این گونه بلایا و همگرایی ملی دارای تاثیرات شگرفی در پشت سر نهادن بحران کروناست، اگر این همدلی و همراهی در جامعه گسترش یابد، می‌توانیم به بهترین شکل بحران را سپری کنیم.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها