مریم زابلی، مدیرگروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
رعایت اصول بهداشتی مانع انتقال کرونا به نوزادان و کودکان می شود
مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر رعایت اصول بهداشتی و تغذیه ای برای جلوگیری از انتقال کرونا ویروس در نوزادان و کودکان شیرخوار تاکید کرد.
اعتمادآنلاین| مریم زابلی، مدیرگروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: کرونا ویروس خانواده ای از ویروس ها هستند که می توانند طیف وسیعی از بیماریها را از سرماخوردگی تا عفونت شدید تنفسی ایجاد نمایند و این ویروس گونه های مختلف دارد، نوع جدید کرونا ویروس قدرت سرایت زیاد دارد و نوزادان و کودکان یکی از گروه های آسیب پذیر در مواجهه با ویروس کرونا محسوب می شوند.
وی شناسایی علائم و مراقبت بیماری کرونا را یکی از اولویت های اصلی برنامه های بهداشتی عنوان کرد و گفت: انتقال کرونا ویروس از طریق شیر مادر یا از طریق جفت تقریبا غیر محتمل است و مطالعات محدودی که طی دو ماه گذشته انجام گرفته است نشان می دهد که این ویروس در شیر مادر یافت نشده و انتقال فرد به فرد شبیه به آنفلوانزا و سایرعوامل بیماری زای تنفسی و عمدتاً از طریق قطرات تنفسی که در سرفه یا عطسه فرد مبتلا وجود دارد منتقل می شود.
وی با بیان اینکه تغذیه شیرخوار با شیر مادر در مادران مشکوک با رعایت اصول بهداشتی از پستان منعی ندارد ادامه داد: در مادران با تشخیص قطعی، اگر حال عمومی مادر با تشخیص قطعی بد باشد، تغذیه شیرخوار به طور موقت، با شیر ذخیره شده در بانک شیر یا شیر مصنوعی انجام گرفته و در صورت بهبودی حال عمومی مادر، تغذیه شیرخوار با شیر دوشیده و رعایت اصول بهداشتی در هنگام دوشیدن شیر انجام می گردد.
مدیرگروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در جهت کاهش خطر انتقال ویروس از مادر به نوزاد تازه متولد شده در مادران با ابتلای قطعی، محتمل یا مشکوک لازم است از برقراری تماس پوست با پوست بین نوزاد تازه متولد شده و مادر مبتلای قطعی، محتمل یا مشکوک ممانعت به عمل آید.
وی افزود: هر نوزادی که از مادر مبتلا به کرونا ویروس به دنیا می آید باید مشکوک تلقی گردیده و ملاحظات مربوط به موارد مشکوک درباره آنها رعایت و شیرخواران به مدت 2 هفته قرنطینه شوند.
وی با بیان اینکه در صورتی که مادر محتمل یا مشکوک به ابتلا باشد، نوزاد باید به طور موقت از وی جدا و در اتاق دیگری توسط همراه سالم نگهداری شود افزود: در صورتی که جداسازی و قرار دادن نوزاد در اتاق دیگر به دلایلی امکان پذیر نباشد نوزاد باید حداقل از مادر دو متر فاصله داشته باشد و یک پرده از سقف تا پایین بین مادر و نوزاد قرار داده شود.
وی گفت: مادر باید هنگام مراقبت از نوزاد و کودک، اقدامات احتیاطی را برای پیشگیری از انتقال ویروس به شیرخوار از جمله شستن دست ها قبل از لمس شیرخوار و پوشیدن ماسک صورت رعایت نماید.
زابلی در خصوص علائم خطر کرونا ویروس در نوزادان و شیرخواران گفت: تنفس تند بیش از 60 بار در دقیقه، تنفس سخت توکشیده شدن قفسه سینه، ناله، پرش پره های بینی، کبودی دور چشم و زبان، ناتوانی در خوردن و آشامیدن، عدم برقراری ارتباط در بیماری، بی قراری بیش از اندازه، خشکی مخاط دهان و اشک یا کاهش حجم ادرار، تب بیشتر از 40 درجه سانتی گراد یا تب پایدار برای 5-3 روز از جمله علائم کرونا ویروس در نوزادان و کودکان است و در صورت مشاهده این علائم و نشانه های در نوزادان و کودکان سریعا به مراکز درمانی مراجعه نمایند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید