هوای آلوده مرگومیر ناشی از کروناویروس را افزایش میدهد؟
متخصصان اروپایی هشدار دادند آلودگی هوای ناشی از استفاده از وسایل نقلیه بنزینی و دیزلی در شهرها موارد مرگ و میر ناشی از کروناویروس جدید را افزایش میدهد.
اعتمادآنلاین| اتحادیه بهداشت عمومی اروپا (EPHA) هشدار داد: هوای آلوده در مناطق شهری که باعث افزایش فشار خون، دیابت و سایر بیماریهای تنفسی میشود، میتواند منجر به مرگ و میر بیشتر در مبتلایان به کووید-19 در سطح جهان شود.
انجمن تنفسی اروپا اعلام کرده است: انتشار گازهای گلخانهای ناشی از موتورهای دیزلی هنوز در سطح خطرناکی است که میتواند افراد آسیب پذیر و گروههای حساس را در طول شیوع کروناویروس و دیگر همهگیریها در آینده تحت فشار قرار دهد.
بیماران مزمن قلبی و ریوی که در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا دچار مشکل شدهاند، کمتر از افراد سالم قادر به مبارزه با عفونتهای ریوی بوده و در نتیجه احتمال مرگ و میر در آنها بیشتر است. این موضوع درمورد کووید-19 نیز که ریهها را درگیر میکند، وجود دارد.
کروناویروس جدید تاکنون بیش از 186 هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و بیش از 7400 قربانی بر جای گذاشته است.
در حالی که هنوز ارتباط بین آلودگی هوا و افزایش مرگ و میر ناشی از کروناویروس جدید ثابت نشده است، یک مطالعه در مورد شیوع سارس در سال 2003 میلادی نشان میدهد بیمارانی که در مناطقی با سطوح متوسطی از آلودگی هوا زندگی میکنند، 84 درصد بیشتر از بیمارانی که در مناطقی با سطوح کمی از آلودگی هوا زندگی میکنند، جان خود را از دست میدهند.
کووید-19 نیز مشابه با سارس بوده و میتواند منجر به نارساییهای تنفسی شود.
با توجه به جدید بودن کروناویروس هنوز اطلاعات مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آن کامل نیست اما گزارشها حاکی از آن است که بیشتر قربانیان این ویروس افراد سالخورده یا بیماران مزمن قلبی و ریوی و دیابتی هستند.
طبق اعلام آژانس محیط زیست اروپا، آلودگی هوا به رغم دستورالعملهای مربوط به کیفیت هوای اتحادیه اروپا، سالانه به حدود 400 هزار مرگ زودرس در سراسر این قاره منجر میشود.
شمال ایتالیا یکی از نقاط مهم شیوع کروناویروس در جهان، دارای سطوح بالایی از ذرات میکروسکوپی 10 PM است که ناشی از ترافیک جادهای است.
شمار قربانیان کروناویروس در این کشور به بیش از 2100 نفر رسیده که بعد از چین در ردیف بیشترین تلفات ناشی از این ویروس قرار گرفته است.
یک مطالعه جدید نشان داده که آلودگی هوا به طور میانگین سه سال از عمر افراد در سراسر جهان کاهش داده و هر ساله نیز منجر به 8.8 میلیون مرگ زودرس میشود.
براساس دادههای ماهوارهای، قرنطینه در شمال ایتالیا منجر به کاهش قابل توجه اکسید نیتروژن و ذرات ریز آلاینده در هوا شده است.
اتحادیه بهداشت عمومی اروپا هشدار داده که دولتها باید اولویت خود را در کاهش وسایل نقلیه آلاینده قرار دهند تا از مرگهای غیرضروری در هنگام شیوعهای احتمالی آینده جلوگیری شود.
بنا بر گزارش مدیکال اکسپرس، متخصصان میگویند شواهد علمی حاکی از آن است که شیوعهای همهگیر مانند شیوع کروناویروس از این پس با دوره تناوبهای کوتاهتری رخ میدهد و از همین رو توجه فوری به کاهش آلودگی هوا ضرورت دارد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید