کد خبر: 396530
|
۱۳۹۹/۰۱/۰۹ ۱۱:۴۰:۳۷
| |

جهش ژنتیکی کووید-19 مانع از ساخت واکسن نمی‌شود

به نظر می‌رسد که مقاومت کروناویروس جدید بیشتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می‌شد، اما به این معنی نیست که مانع از آماده سازی واکسن شود. دانشمندان می‌گویند کووید-19 در حال جهش است، اما به اندازه کافی سریع نیست که به طور قابل توجهی مانع از توسعه یک واکسن شود.

جهش ژنتیکی کووید-19 مانع از ساخت واکسن نمی‌شود
کد خبر: 396530
|
۱۳۹۹/۰۱/۰۹ ۱۱:۴۰:۳۷

اعتمادآنلاین| شیوع بیماری کووید-19(COVID-19) در ماه‌های اخیر، بسیاری از شهرها در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است و هر روزه تحقیقات علمی جدیدی در مورد آن مشاهده می‌کنیم و صحبت‌هایی در مورد جهش ویروس در سویه‌های مختلف که مانع از ساخت یک واکسن کاربردی می‌شود، مطرح می‌شود. با این حال، طبق جدیدترین گفته دانشمندان، ممکن است این حرف اصلاً درست نباشد.

"ترور بدفورد"(Trevor Bedford) زیست شناس تکاملی در مرکز تحقیقات سرطان "فرد هاچینسون" پرده از راز جدیدی برداشته است.

وی در حساب کاربری توییتر خود گفت که بیماری کووید-19 در حال جهش است، اما نه به آن اندازه سریع که مانع از ساخت واکسن شود.

ما می‌دانیم که ویروس‌ها به عنوان بخشی از چرخه زندگی خود به طور طبیعی جهش می‌یابند. با این حال، هنگامی که آنها در کپی کردن ژنوم خود دچار اشتباهاتی می‌شوند، این تغییرات اشتباه جمع شده و به نسخه‌های بعدی ویروس منتقل می‌شوند.

محققان پروژه کنسرسیوم ژنومیک کووید-19 در بریتانیا به منظور ردیابی این تغییرات، در حال ردیابی ویروس در هنگام انتقال از یک فرد به فرد دیگر و جهش آن هستند.

خوشبختانه به گفته محققان، این ویروس نسبتاً پایدار است. "ایوان هریسون" که مدیر این پروژه است، اظهار داشت که این ویروس با وجود شیوع گسترده، در هر ماه حدود دو جهش را پشت سر می‌گذارد که نرخ جهش آن تقریباً یک سوم تا نصف آنفلوانزای فصلی است.

علاوه بر این، تغییرات ژنتیکی که تاکنون مشاهده شده‌اند در حال تغییر عملکرد ویروس نیستند. درست است که ما شاهد جهش‌های گاه به گاه در پروتئین لبه ویروس هستیم و خواهیم بود که البته این پروتئینی است و سیستم ایمنی بدن را هدف قرار می‌دهد، اما این جهش‌ها احتمالاً مانع از ساخت واکسن‌های احتمالی نمی‌شود. چرا که سرعت تغییرات ویروس، آهسته است و این خبر خوبی برای توسعه درمان و واکسن‌ها در آینده است.

این یافته بدان معنا است که بعد از آنکه شخص از بیماری کووید-19 بهبود یابد و یا با دریافت واکسن در قبال آن ایمن شود، به گفته محققان به احتمال زیاد تا چند سال در برابر سایر گونه‌های این ویروس محافظت خواهد شد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها