کد خبر: 400982
|
۱۳۹۹/۰۲/۰۲ ۱۲:۴۷:۵۰
| |

پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون اعلام کرد

آخرین وضعیت ذخایر خونی کشور/ بهبودیافتگان کرونا می‌توانند خون اهدا کنند؟

مدیرعامل سازمان انتقال خون درباره شرایط اهدای خون توسط بهبود یافتگان مبتلا به کرونا توضیحاتی ارائه داد.

آخرین وضعیت ذخایر خونی کشور/ بهبودیافتگان کرونا می‌توانند خون اهدا کنند؟
کد خبر: 400982
|
۱۳۹۹/۰۲/۰۲ ۱۲:۴۷:۵۰

اعتمادآنلاین| پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون در نشست خبری آنلاین که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد اظهار داشت: بیماران کرونا مانند سایر بیماران سطح کشور با همه گروه‌های خونی هستند، مقالات منتشر شده اعتبار علمی ندارند که بخواهیم اطلاع‌رسانی کنیم و توزیع بیماران خونی سطح جامعه همان توزیع بیماران مبتلا به کرونا است.

وی گفت: بخش خصوصی اظهار آمادگی کرد به ما کمک کند، بخش خصوصی در فعالیت ساختاری و حاکمیتی هیچ دخالتی نداشته است بلکه در بحث تحقیقات فعال است.

جمع‌آوری پلاسما به بخش خصوصی واگذار نشده

عشقی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه جمع‌آوری پلاسمای خون برای درمان بیماران کرونا گفت: جمع‌آوری پلاسما به بخش خصوصی واگذار نشده است، بلکه در یک کارآزمایی بالینی بخش خصوصی اظهار آمادگی کرده است، در پروژه ملی جمع‌آوری فقط سازمان انتقال خون فعال است و این وظیفه ما است که خون و فراورده خونی مورد نیاز مراکز درمانی را جمع‌آوری کنیم و تنها متولی این کار ما هستیم، از آنجا که ممکن است پلاسما نقش خوبی در بهبود بیماران داشته باشد این اقدام در حال انجام است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: کمبود خون در مقطعی در کشور پیش آمد، در تمام دنیا این اتفاق افتاد ولی بحرانی نشد ذخایر در حد قابل قبولی است و روزانه ذخایر رصد می‌شود، با توجه به فرا رسیدن ماه رمضان نیاز به ادامه همکاری و اقبال ملت برای اهدای خون وجود دارد.

ذخایر خون کشور در سطح قابل قبول است

وی افزود: طی بحران کرونا در همه دنیا درخواست خون کاهش پیدا کرد و اهدای خون بیشتر کاهش پیدا کرد. به طوری که در ایام نوروز میزان درخواست خون ما نسبت به نوروز سال گذشته حدود 5 درصد کاهش پیدا کرد. در صورتی که اهدای خون 20 درصد کاهش پیدا کرده بود. اما در بعضی کشورهای پیشرفته دنیا اهدای خون تا 75 درصد کاهش پیدا کرد. تا جایی که استانداردهای پذیرش اهدا کننده را پایین آوردند و امنیت را در خطر قرار دادند اما ما با همان استاندارد جلو رفتیم. ذخایر خونی کشور ما ثابت ماند. الان در میزان شاخص‌های اهدا در کشور ما به این صورت است که ذخایر خون ما قابل قبول و 6 روز است.

بهبودیافتگان کرونا می‌توانند خون اهدا کنند

وی درباره زمانی که بهبودیافتگان کرونا می‌توانند پلاسما اهدا کنند، افزود: بر اساس استانداردهایی که اکنون در بانک خون‌های معتبر جهان در مورد کرونا مورد تایید است، سخت گیرانه استاندارد را ما در ایران انتخاب کرده‌ایم. استاندارد دیگری می‌گوید کسانی که 28 روز از بهبود علائم بالینی آنها گذشته و حال او خوب شده و اگر بستری بوده مرخص شده یا اگر در منزل مورد مراقبت بوده و بهبود یافته، آخرین روزی که فرد به یاد می‌آورد که بهبود یافته ملاک قرار می‌گیرد و 28 روز پس از آن از فرد سوال می‌شود. بر اساس استانداردهای موجود، در این شرایط دیگر فرد به تست هم نیاز ندارد و می‌تواند اهدای خون انجام بدهد. حالا ما از بیماران می‌خواهیم که خون اهدا نکنند و پلاسما اهدا کنند. بهبودیافتگان کرونا می‌توانند به 14 مرکز در سراسر کشور برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.

تحویل خون رایگان به مراکز درمانی

وی در پاسخ به پرسشی درباره دریافت هزینه از مراکز درمانی توسط سازمان انتقال خون گفت: در قبال اهدای خون مبلغی به اهداکنندگان پرداخت نمی‌شود و اهدای خون به سازمان ما بدون چشمداشت است، خون کامل رایگان است و در اختیار مراکز درمانی قرار می‌گیرد، عمده فراورده‌های مصرفی خون کامل نیست بلکه جداسازی صورت گرفته است. 15 نوع فراورده خونی در اختیار مردم قرار می‌گیرد، این فراورده‌ها با تایید شورای عالی بیمه تعرفه دارد و در قبال تحویل خون باید مبلغی به سازمان انتقال خون پرداخت شود، این مبلغ سودآوری ندارد و فقط تامین جبران منابع را می‌کند و باعث مدیریت مصرف خون در بیمارستان می‌شود.

عشقی افزود: سختگیرانه ترین استانداردها را برای اهدای پلاسمای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفتیم، یعنی 28 روز پس از بهبود. اما در یکی از کشورها 14 روز را در نظر گرفته‌اند اما برای حفظ سلامت بیماران سختگیری بیشتری انجام دادیم. ما حتی خون این افراد را نمی‌خواهیم بلکه پلاسمای این افراد دریافت می‌شود و گلبول قرمز به بیمار بر می‌گردد این یک کار روتین در دنیا است. ما در گرفتن پلاسما مجرب‌ترین کشور منطقه هستیم، خطر ویژه‌ای نداریم 500 سی سی پلاسما زیر نظر پزشک دریافت می‌شود.

تحویل سانتریفیوژ به سازمان انتقال خون طی روزهای آینده

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان از دانشمندان عزیز کشور ما که برای سازمان انرژی اتمی تولیداتی دارند پیشنهاد دادند که برای سازمان انتقال خون سانتریفیوژ بسازند، تفاهم نامه امضا شده است و قرار شد 50 سانتریفیوژ برای سازمان انتقال خون بسازند. اولین سانتریفیوژ در روزهای آینده تحویل ما داده می‌شود، کیفیت این سانتریفیوژهای یخچالدار سختگیرانه توسط کارشناسان ما ارزیابی می‌شوند، اگر واحد کیفی این یک عدد را تایید کردند بقیه سانتریفیوژها دریافت می‌شود همچنین برای تامین و دریافت این اقلام تامین مالی صورت گرفته است.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها