کد خبر: 403989
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۰ ۱۲:۲۷:۰۳
| |

پیروز حناچی شهردار تهران:

اصراری به فریاد زدن بدهی شهرداری نداریم

به گفته شهردار تهران رقم بدهی شهرداری تهران تنها به یک بانک 20 هزار میلیارد تومان است که روزی 17 میلیارد تومان جریمه دیرکرد بازپرداخت به آن اضافه می‌شود.

اصراری به فریاد زدن بدهی شهرداری نداریم
کد خبر: 403989
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۰ ۱۲:۲۷:۰۳

اعتمادآنلاین| پیروز حناچی در پاسخ به پرسشی درباره بدهی‌های شهرداری تهران که براساس برخی اسناد بیش از 50 هزار میلیارد تومان است، گفت: به این رقم‌ها باید، رقم 6 هزار میلیارد تومان دعاوی حقوقی و قضایی هم که رقم درشتی است اضافه کرد، یعنی در صورتی که شهرداری محکوم به پرداخت شود، این مبلغ را هم باید پرداخت کند.


او با بیان اینکه مدیریت جدید شهری اصراری به فریاد زدن میزان بدهی‌های شهرداری ندارد، توضیح داد: شهری که اعلام کند بدهی‌هایش چند برابر بودجه‌اش است، درواقع غیرمستقیم اعلام وررشکستگی کرده در حالیکه شهرداری تهران باوجود این میزان بدهی هم می تواند مشکلات شهر را با همکاری همه حل کند.


شهردار تهران رقم بدهی شهرداری تهران فقط به یک بانک را 20 هزار میلیارد تومان اعلام کرد که روزی 17 میلیارد تومان جریمه دیرکرد بازپرداخت به آن اضافه می‌شود.

حذف پل حافظ

او درباره تغییر کاربری برخی پروژه‌های عمرانی ماننده پل صدر، گفت: در کشورهای اروپایی معمولا زمانی که عمر مفید پروژه تمام شود، تغییر کاربری می‌دهند، حتی بسیاری از مسیرهای سرپوشیده را به مکان‌های مفرح طبیعی تبدیل کردند. این تبدیل، به یک تئوری بدل شده است، درواقع معنی و پیام ایجاد خیابان‌های جدید، افزایش سفرهای بیشتری درون شهری است. الان هدف اصلی این است که اساسا به سفرهای با وسایل شخصی دامن زده نشود حتی در بسیاری از کشورها در محلات مرکزی برای اینکه کسی با ماشین تردد نکند و از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند؛ پارکینگ ایجاد نمی کنند.

حناچی گفت: عمر مفید پل صدر و بسیاری دیگر از پروژه‌ها هنوز تمام نشده البته درباره برخی پل‌ها و سازه‌های قدیمی در شهر مرحله به مرحله ایده‌هایی داریم که در حال انجام است. یکی از آنها حذف پل حافظ از بخش مرکزی تهران است چراکه مطالعات نشان می دهد امکان حذف برخی از این پل‌ها و ایجاد آنها در برخی جاهای دیگر که شاید لازم است؛ وجود دارد.

شهردار تهران با اشاره به فاز دو و سه پل گیشا افزود: ایده‌هایی درباره پل سبز زندگی مطرح شده و در دست بررسی است. پروژه‌های دیگری هم از این جنس وجود دارد، مثلا در خیابان لاله زار و میدان امام خمینی (ره) پیاده راه گسترده ایجاد کردیم. گرچه شرایط شهرداری تهران‌ با شیوع کرونا و تحریم‌های اقتصادی تغییر کرده اما کار متوقف نشده است.

راهکاری برای لغو طرح ترافیک

او لغو طرح ترافیک را تصمیم وزارت بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: تلاش بر این است که هم بار حمل‌ونقل عمومی افزایش پیدا نکند و هم مرکز شهر قفل نشود.حذف طرح ترافیک در مناطق مرکزی شهر هم به افزایش سفرهای درون شهری به سمت مناطق مرکزی دامن زده و هم ترافیک سنگینی ایجاد کرده و حتی سبب شده تا شبکه حمل‌ونقل عمومی دچار اختلال شود. به همین دلیل شورای حمل‌ونقل و ترافیک تهران، طرح جدیدی ارایه کرد که حداقل همپوشانی بر ساعات اداری دارد و تلاش این است بار حمل‌ونقل عمومی را خیلی سنگین نکند.


او درباره جزییات این طرح پیشنهادی توضیح داد: بر اساس این طرح کارمندان دولت یا کسانی که مشغله دارند می توانند قبل از ساعت هشت وارد طرح و تا قبل از ساعت ساعت چهار از این محدوده خارج شوند.

پروژه 700 میلیارد تومانی را 7 هزار میلیارد تومان اعلام می کنند


حناچی گفت: اشخاصی به دلیل برخی منافع پروژه ای را اجرا می کنند که تاثیرگذاری ندارد و بعد از اجرا هم مشکلات زیادی به وجود می آورد در حالیکه در آغاز کار هزینه پروژه را 700 میلیارد تومان اعلام می کنند و در عمل با هفت هزار میلیارد تومان پروژه تمام میشود که منطقی نیست و به طور قطع ایراد دارد.


شهردار تهران درباره اجرای برخی پروژه‌های عمرانی در شهر هم گفت: برخی منافعشان در اجرای پروژه‌هایی به اصطلاح «راه بنداز جابنداز» است که معمولا هزینه‌های پروژه را پیش از اجرا کم اعلام میکنند، همه این موارد و اعداد و ارقام در حسابرسی سالانه شهرداری رقم‌ها و اعداد مشخص است.

استخدام هشت هزار نفرنیروی شهرداری در سال 1396


حناچی درباره اصلاح چارت سازمانی شهرداری گفت: این یک مساله داخلی است اما تشکیلات شهرداری یک مشکل بزرگ دارد و آن هم فربه بودن سازمان عظیم شهرداری است تنها در سال 1396 ، هشت هزار نفر به این بدنه تزریق شده اند و تا وقتی این حل نشود سرمایه گذار تمایلی به ورود به این حوزه‌ها ندارد.

بدهی‌های دولت به شهرداری تهران


او درباره مطالبات شهرداری از وزارت نفت و دولت بابت افزایش صندلی‌های ناوگان حمل‌ونقل عمومی و دریافت ما به ازای مصرف بنزین آن گفت: برای تحقق این مطالبات؛ رایزنی‌ها را شروع کرده ایم البته درک می کنیم که شرایط دولت خوب نیست اما این موضوع را دنبال کرده و می کنیم تاجایی که در سال گذشته موفق شدیم 120 میلیارد تومان از این منابع را وصول کنیم.

شهرداری به بورس می‌آید؟


حناچی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری سازمان‌های خود را به بورس می آورد یا اوراق مشارکت خواهد فروخت، گفت: از فرصت بورس در حال استفاده برای سازمان‌هایی مثل شهروند ؛ میادین میوه و تره بار و شهر آفتاب استفاده میکنیم ولی فروش اوراق مشارکت؛ مجوز بودجه سالانه را می خواهد. 910 میلیارد تومان بانک آینده هم اوراق مشارکت بود که برای جذب اوراق مشارکت بانک‌های عامل معرفی می شوند و شهرداری نباید به آنها بدهی داشته باشد آنها وثیقه‌های مناسبی می خواهند که این کمی دشوار است.

وضعیت بوستان پردیسان


حناچی در پاسخ به پرسشی راجع به اداره پارک پردیسان توسط یک نهاد دیگر گفت: دوستان ما در سازمان محیط زیست دلایلی درباره تنوع گیاهی دارند گرچه بوستان‌ها و مجموعه‌های رفاهی باید در اختیار شهرداری قرار گیرد چراکه شهر را جذاب می کنند اگر اداره اینها خرد شود و پروسه‌های تصمیم گیری درباره آنها با اختلال مواجه شود.


او در پاسخ به اینکه آیا این مشکل را با رییس جمهور در میان گذاشته؛ گفت: رییس جمهور در آیین پرده برداری از لایحه جامع مدیریت شهری نظرات خود را بیان کرده‌اند مشکل در این زمینه مثل همان مشکلی است که اجرای سیاست‌های کلان اصل 44 قانون اساسی دارد. در حالی که مشکل در بدنه است توسعه بخش خصوصی و نهادهای عمومی می تواند در حوزه مدیریت شهری راهگشا است.

توسعه مترو


او درباره خط 10 متروی تهران نیز گفت: مطالعات اولیه برای این خط شروع شده و در شورای عالی ترافیک به تصویب رسیده و الان در حال مذاکره با سرمایه‌گذاران هستیم. مشکل شهرداری در ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای جذب سرمایه‌گذار یارانه بسیار کم دولت است که به نظر باید قیمت بلیت تا حدودی واقعی شود. در خط 8 و 9 و 10 به همین شکل مذاکره می‌کنیم.


شهردار تهران درباره مجتمع‌های ایستگاهی هم گفت: درباره نحوه اداره مترو؛ در حال راه‌اندازی هلدینگی هستیم که تمام فعالیت‌ها در آن متمرکز شود و لایحه ساخت این هلدینگ در حال تهیه است.

کرونا و شهرداری تهران


براساس گزارش شهرونوشت، شهردار تهران در دوران کرونا که از دوم اسفند آغاز شد؛ گفت: تاکنون حتی زمانی که قرنطینه کامل در شهر اجرا شد خیلی از فعالیت‌های مدیریت شهری در زمینه‌هایی مانند بهشت زهرا، حمل‌ونقل عمومی و سازمان مدیریت پسماند ادامه داشت در حالی که بسیاری از منابع درآمدی شهرداری متوقف شده بود. تنها سربار مالی مترو در این مدت برای ما 220میلیارد تومان بوده و دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه‌ها باید به شهرداری کمک کنند.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها