چند پرستار ایرانی جانشان را به خاطر کرونا از دست دادند؟
کرونا سبب شد تا عده زیادی از کادر درمان هم جانشان را به خاطر ابتلا به این بیماری از دست بدهند.

اعتمادآنلاین| دکتر محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری در ششمین جلسه شورای عالی نظام پرستاری کشور، با اشاره به اینکه 193 دانشکده پرستاری در کشور فعال هستند، گفت: حدود 250 هزار پرستار از دانشجویی تا بازنشستگی در حوزه پرستاری در کشور داریم و اکنون 110 هزار پرستار برای 140 هزار تخت مشغول فعالیت هستند که نسبت به میزان تخت مشخص است با کمبود پرستار مواجه هستیم.
وی افزود: از 110 هزار پرستار شاغل حدود 65 هزار پرستار در بحران کرونا مستقیما به بیماران خدمت رساندند و 50 درصد از این افراد بین دو هفته تا دو ماه بر بالین بیمار مستقر بودند و خانواده خود را ندیدند.
میرزابیگی اداه داد: بالغ بر 7 هزار پرستار در کشور به کرونا مبتلا شدند که البته تعداد زیادی از آنها پس طی مراحل بیماری بهبود یافتند و متاسفانه 18 پرستار نیز جان خود را از دست دادند و این تعداد شهید در حوزه پرستاری داشتیم.
وی با بیان اینکه چند مبحث کلان از مشکلات اصلی پرستاران است، اظهار کرد: در مدت اخیر بر بیماریهای غیرواگیر تمرکز داشتیم و حالا مشخص شد که باید بر بیماری واگیر هم تمرکز کنیم.
وی افزود: در نظر داریم مرکز پژوهشهایی در شورای عالی نظام پرستاری به وجود آوریم و پیشنهادات خود را چکش کاری شده به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنیم. همچنین در نظر داریم کار قانون جامع پرستاری را آغاز کرده و به مجلس شورای اسلامی ببریم تا هم پرستاری مناسب با شان ایران داشته باشیم و هم خود پرستار بداند در چه جایگاهی قرار گرفته است.
وی در خاتمه افزود: تا سال 93 ردیف اعتبار مختصری مخصوص نظام پرستاری بوده و قصد داریم توسط مجلس جدید مجددا احیا شود و بتوانیم به مردم خدمت برسانیم.
در ادامه این نشست دکتر شمس_رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری نیز با اشاره به مشکلات قشر پرستاری، اظهار کرد: یکی از نهادهایی که همراه پرستاران بوده است، مجلس شورای اسلامی بود. در همین راستا دو قانون ارتقا بهرهوری و قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصویب شد.
البته قانون ارتقا بهرهوری علیرغم انکه تصویب شده است به درستی اجرا نمیشود و در برخی موارد سبب گلایه پرستاران است که انتظار داریم مجلس محترم به این موضوع ورود کند. در مورد قانون تعرفهگذاری خدمات نیز با اینکه این قانون تصویب شده، برخی ادعا دارند که قابلیت اجرایی شدن ندارد که به این مهم نیز باید رسیدگی شود.
در ادامه نشست نیز اعضای دیگر سازمان نظام پرستاری مواردی همچون نوع قرار داد پرستاران، تفاوت در تعرفهگذاریها، عدم پرداخت اضافه کار و... را به عنوان مهمترین مشکلات پرستاران مطرح کردند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید