با کاسبان کرونا برخورد میشود؟
مدیرکل دفتر بازرسی و رئیس مرکز ملی پاسخگویی و رسیدگی به شکایات حوزه سلامت گفت: تمام موارد کشف و ضبط شده از متخلفان مانند ماسک و.. در اختیار دانشگاه علوم پزشکی منطقهای که تخلف روی داده بود، قرار گرفت. در مورد کیتهای تشخیصی وارداتی از یک کشور خارجی هم گزارشی از تخلفات برخی شرکتهای داخلی به وزیر بهداشت ارائه کردیم.
اعتمادآنلاین| دکتر محمدحسین حیدری در ارتباط ویدیو کنفراسی با خبرنگاران ضمن تاکید بر لزوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و تشکر از مردم، گفت: همین اقدام کمک بزرگی به وزارت بهداشت بود. با توجه به اینکه در برخی شهرها هنوز به پیک کرونا نرسیدهایم، باید موازین بهداشتی به خوبی رعایت شود تا شعار کرونا را شکست میدهیم، محقق شود. مطمئن هستیم مردم فهیم ایران با رعایت نکات بهداشتی، اجرای پروتکلهای بهداشتی، زدن ماسک، عدم سفر غیر ضروری و...به ما کمک خواهند کرد.
شکایت از بیمارستانها را به 190 اطلاع دهید
وی افزود: از مردم میخواهیم درخصوص مواردی که از بیمارستانها شکایتی دارند، موارد را باشمارهگیری 190 با ما در میان بگذارند. همکاران ما در حوزه بازرسی فعال هستند و تمام موارد سریعا پیگیری میشود.
چگونگی نظارت بر قهوهخانهها در شرایط کرونا
وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوال ایسنا درباره نحوه نظارت بر قهوهخانهها بویژه قهوهخانههایی که ارائه قلیان در آنها اتفاق میافتد، گفت: در آخرین جلسه ستاد کرونا مقرر شد شرایطی فراهم شود که با رعایت پروتکلهای بهداشتی بازگشایی قهوهخانهها آغاز شود. یک بخش کنترل تجمع در قهوهخانهها است و بخش دیگر عرضه قلیان در قهوهخانهها است. این موضوع پروسه خاص خود را از گذشته داشته است که حتی به شکل کامل نیز کنترل نشده است، اما اکنون بازرسان ما در این بخش بیش از گذشته فعالیت خواهند کرد. به هرحال به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شده است تا هر کدام در بخش تحت نظر خود بر فعالیت قهوهخانهها نظارت کنند و گزارشات این روند طی هفته آتی منتشر خواهد شد. در صورتیکه خود مردم مشتری قهوهخانهها نباشند قطعا شکایت از این مراکز هم کاهش خواهد یافت.
هزینههای بیمارستانی، در صدر شکایات مردم از بیمارستانها در 3 ماه گذشته
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص اینکه بیشترین شکایت مردم در ایام کرونا شامل چه مواردی است، تصریح کرد: عمده شکایت مردم در سه ماه گذشته در مورد بیمارستانها و روند ارائه خدمات بوده است. عمده این شکایات نیز به نحوه پرداخت هزینهها بازمیگردد که توضیحات آن در نشست قبل به تفصیل مطرح شده، باز هم اگر شکایتی از سوی مردم مطرح باشد میتوانند آن را با سامانه 190 درمیان بگذارند.
مدت زمان پاسخگویی به شکایات درمانی مردم
وی درباره مدت زمان پاسخگویی به شکایات مردم، اظهار کرد: زمان پاسخگویی باتوجه به حوزه مربوطه متفاوت است؛ به طور مثال در حوزه اورژانس زمان پاسخگویی کمتر از 12 ساعت است، ولی در حیطه درمان اگر شکایتی صورت گیرد، حداکثر در 72 ساعت و در حوزه اورژانس بیمارستانی نیز مدت زمان پاسخگویی از زمان تماس همکاران ما با سوپروایزر مربوطه در آن بیمارستان، مهلت مشخص میشود. البته سامانهای از سال قبل طراحی کردیم که با کمک سامانه 190 بتوانیم با شکایت کننده ارتباط داشته باشیم تا بلافاصله پس از طرح شکایت از طریق پیامک در جریان مراحل رسیدگی قرار گیرند و امیدواریم ظرف یکی دو هفته دیگر این موضوع نهایی شود.
حیدری در رابطه با اجرای پروتکلهای بهداشتی، بیان کرد: پروتکلها برای حفظ سلامتی مردم اجرا میشود و نمیتوان در این زمینه برخورد قهری در پیش گرفت؛ ما اعلام کردهایم استفاده از ماسک ضروری است اما اگر به عنوان مثال افراد در مراجعه به بانک از ماسک استفاده نکنند، ما نیرو به این اندازه نداریم که ناظر بر رفتار تک تک مردم باشند و در این زمینه خود مردم میتوانند به یکدیگر تذکر دهند. هر زمان هر گزارشی به ما ارسال شده است حتی بدون نامه نگاری برای اینکه زمان را از دست ندهیم با کارشناسان مربوطه ارتباط گرفتهایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره زیرمیزی در حوزه سلامت و نظارتها درجهت حذف آن، گفت: در سامانه 190 بخشی تحت عنوان تعرفهها فعال است و به شکل استانی موضوعات را رصد میکند. اگر گزارشی ارسال شود که پزشک یا بیمارستانی بیش از تعرفه مقرر وجهی دریافت کرده است، موضوع پیگری میشود و مسائل مالی آن همچون بازگشت وجه به فرد پس از طی مراحل در کمیسیون ماده 11 صورت خواهد گرفت و علاوه بر آن امتیاز منفی برای پزشک خاطی در پروندهاش درج خواهد شد. تا بهمن ماه سال قبل این روند و بازگشت وجه به طور منظم انجام میشد، اما به دنبال شیوع کرونا روند با کندی مواجه شد که از هفته قبل مقرر شد مجددا روال قبلی اجرا شود.
وضعیت اجرای پروتکلهای بهداشتی در سفرهای هوایی
وی در پاسخ به سوالی درباره اجرای پروتکلهای بهداشتی در سفرهای هوایی، اظهار کرد: خودم شخصا از شش پرواز که شامل پروازهای داخلی و خارجی بودند بازدید کردم، خوشبختانه سازمان هواپیمایی کشوری پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده بودند و رعایت نکات بهداشتی توسط مسافران به شکلی که ماسک داشته باشند به خوبی رعایت شده بود. اکنون ممکن است این سوال برای مردم پیش آید که چرا پروازها با تمام ظرفیت خود برقرار است که باید بگویم در پاسخی که از سوی عوامل فنی به بنده داده شد، متوجه شدیم با توجه به سیستم تهویه هواپیما و گردش هوا در سراسر هواپیما، تفاوتی میان زمانی که تعداد محدودی در پرواز باشند یا پرواز با تمام ظرفیت اجرا شود، وجود ندارد و ممکن است انتقال ویروس در هر دو حالت صورت گیرد. البته دقت کنید داشتن ماسک در جلوگیری از انتقال بسیار موثر خواهد بود.
حیدری با بیان اینکه بیشترین شکایات مردم مربوط به دفاتر خدماتی بوده است که کارهای اداری ادارات دولتی در آنها انجام میشود، گفت: برای مثال تمدید حضوری دفترچه بیمه تامین اجتماعی یکی از این موارد بود که با اقدامات صورت گرفته مشخص شد الزامی برای تمدید فیزیکی دفترچه وجود ندارد و به صورت خودکار دفترچهها تمدید شده است، اما مردم به صورت سنتی احساس می کنند که باید حضوری این خدمات را دریافت کنند. در برخی دفاتر پیشخوان نیز با هجوم مردم و صفهای فشرده مواجه شدهایم که امیدواریم با رسیدگی دستگاههای مرتبط این مساله حل شود.
پیگیری گزارشهای مردمی از تخلفات بهداشتی
وی افزود: گزارشاتی از مردم داریم که عنوان می کنند به اماکن خاص مراجعه کردهاند و پروتکلهای بهداشتی رعایت نشده است و ما به سرعت با بازرسان بهداشتی تماس و موضوع را پیگیری میکنیم. مشاهده می کنیم که در نقاط مختلف دنیا مردم پروتکل ضربدری نشستن را رعایت می کنند، این مردم هستند که خود پروتکل را رعایت میکنند و نماینده دولتی به آنها این موضوع را دستور نداده است و مردم خود میتوانند عدم رعایت پروتکل بهداشتی را تذکر دهند یا از مراجعه به اماکنی که پروتکل رعایت نمی شود، خودداری کنند؛ چرا که عدم حضور تراکم و تعداد مشتریان را کم میکند و شرایطی فراهمی میکند تا فرد مسئول پروتکل بهداشتی را رعایت کند.
برخورد با کاسبان کرونا
حیدری درباره برخورد با کاسبان کرونا، افزود: تمام موارد کشف و ضبط شده از متخلفان مانند ماسک و.. در اختیار دانشگاه علوم پزشکی منطقهای که تخلف روی داده بود، قرار گرفت. در مورد کیتهای تشخیصی وارداتی از یک کشور خارجی هم گزارشی از تخلفات برخی شرکتهای داخلی به وزیر بهداشت ارائه کردیم. پروندهای هم درباره این تخلف تشکیل شده و حتما به صورت دقیق رسیدگی میشود. اما در مجموع همه اقلام از جمله ماسک و کیتهای تشخیصی که برای فروش با قیمت بالا احتکار شده بود، جمع آوری و در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه پاسخ غلط در تستهای pcr ، گفت: در مورد خطای کیتهای تشخیصی متاسفانه این مساله وجود دارد. بسیاری از این کیتها بسته به اینکه تولید کدام شرکت داخلی یا خارجی باشند، میزانی از مثبت یا منفی کاذب دارند. این مشکل البته در ابتدای اپیدمی کرونا بیشتر بود، اما با مدیریت انستیتو پاستور میزان خطای کیتهای تشخیصی به حداقل رسیده است و آزمایشگاههای خصوصی هم تحت نظارت انستیتو پاستور کیفیت تستها و زمان جوابدهی را بهبود بخشیدند. البته در نظر بگیرید زمانی شکایت وارد است که دو تست در یک زمان گرفته شده باشد و مشخص شود هر کدام یک جواب را نشان میدهند. دقت کنید احتمال ابتلای افراد به ویروس متفاوت است و از این رو نوع پاسخگویی به تست متفاوت است.
حیدری گفت: کمیته کمکهای اهدایی هنوز برقرار است و هنوز از کشورهای مختلف کمکهای انسان دوستانه میگیریم. تاکنون چین بیشترین کمکهای اقلام حافظتی را به ایران داده است. سازمان بهداشت جهانی و چند سازمان بین المللی دیگر نیز در این شرایط سخت به ایران کمک کردند و هنوز هم این کمکها ادامه دارد که از آنان تشکر میکنیم. امیدواریم شرایط سخت برای این کشورها و ارگانها ایجاد نشود که مجبور به جبران باشیم.
وی درباره نحوه گذراندن دوران نقاهت بیماری، گفت: نقاهتگاههایی پیشبینی شد تا برخی بیماران مدتی آنجا باشند، اما بازهم معتقد هستیم بهترین نقطه برای رسیدگی به بیماران منازل آنان است البته در صورتی که شرایط ایزولاسیون فرد بهبودیافته فراهم باشد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید