کد خبر: 414164
|
۱۳۹۹/۰۴/۰۳ ۱۱:۳۸:۰۳
| |

جزئیاتی از بازداشت شبانه مدیران جمعیت امام علی(ع)

‌بالاخره فشارها جواب داد و مؤسس جمعیت امام علی دستگیر شد. ساعت 23 روز یکشنبه، خبر دستگیری شارمین میمندی‌نژاد، مؤسس جمعیت امام علی‌(ع) روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت. بنا بر خبر منتشرشده، در همین شب مرتضی کی‌منش، مسئول رسانه جمعیت امام علی و همین‌طور کتایون افرازه، بازرس علی‌البدل این مجموعه نیز دستگیر شده است.

جزئیاتی از بازداشت شبانه مدیران جمعیت امام علی(ع)
کد خبر: 414164
|
۱۳۹۹/۰۴/۰۳ ۱۱:۳۸:۰۳

اعتمادآنلاین| از سال گذشته این مؤسسه خیریه با فشارهای مختلفی روبه‌رو بود و تحت هجمه رسانه‌های تندرو و برخی کاربران خاص شبکه‌های اجتماعی در توییتر بود، با‌این‌حال مجوز این خیریه به تازگی تمدید شده بود و فعالیت‌ آنها در چارچوب قانون صورت می‌گرفت.


در زمینه این دستگیری و پیگیری‌های انجام‌شده، سخنگوی روابط عمومی جمعیت امام علی(ع) به «شرق» توضیحاتی ارائه کرد. وی با این توضیح که هنوز دلیل دستگیری اعضای جمعیت مشخص نیست، گفت: «روز یکشنبه ساعت چهار بعدازظهر، مأموران امنیتی با حضور در منزل شارمین میمندی‌نژاد، مؤسس جمعیت و همسرش زهرا رحیمی مدیرعامل را دستگیر کردند. در همین ساعت هم‌زمان یکی‌دیگر از اعضای جمعیت، مرتضی کی‌منش، مسئول رسانه جمعیت امام علی را که در آنجا میهمان بود نیز دستگیر کردند.

سپس از مرتضی خواسته‌اند با نامزدش کتایون افرازه تماس بگیرد که وی از این کار امتناع ورزیده اما به دلیل اینکه کتایون افرازه خود نگران شده به آنجا مراجعه می‌کند و او نیز دستگیر شده است. مأموران حدود هشت نفر بودند و منزل میمندی‌نژاد را به‌صورت کلی تفتیش کردند و وسایل الکترونیکی از جمله لپ‌تاپ و کامپیوتر و تلفن همراه و علاوه بر آن دست‌نوشته‌های شارمین میمندی‌نژاد را با خود بردند.

مأموران بعد از دستگیری آنها به منزل مرتضی کی‌منش رفته و آنجا را نیز مورد تفتیش قرار دادند و هنوز خبری درباره وضعیت آنها نیست. این در حالی است که روز گذشته و هنگام دستگیری به خانواده شارمین میمندی‌نژاد گفته‌اند که روز دوشنبه ساعت 10 صبح با حضور در دادسرای اوین به همراه وکیل انتخابی و همین‌طور وثیقه برای تعیین تکلیف مراجعه کنند. اما روز دوشنبه صبح در دادسرای اوین کسی جواب‌گوی ما نشد و اعلام شد که ما نمی‌توانیم وکیلی برای این پرونده اختیار کنیم؛ مگر اینکه از لیست ماده 48 باشد و اجازه هیچ‌گونه ملاقاتی به ما ندادند و هیچ وکیلی در این بازپرسی حاضر نشد. در نهایت ما مطمئن نشدیم که اصلا زندانی‌های ما در زندان اوین زندانی هستند. البته ما از یک منبع غیررسمی شنیدیم که بازداشتی‌های جمعیت در زندان اوین هستند ولی جواب‌گویی رسمی وجود نداشت؛ درحال‌حاضر ما هیچ اطلاعی از وضعیت عزیزانمان نداریم».


وقتی که میمندی‌نژاد بازداشت شده، ‌با او به دفتر جمعیت رفتند و اتاق‌های مالی و اداری تفتیش شده و زونکن‌ها و تمام پرونده‌ها و کامپیوترها و سرور مالی را با خود برده‌اند.


نماینده جمعیت امام علی با اشاره به اینکه فعالیت‌های معمول جمعیت امروز از سر گرفته شده گفت: «آنچه در خانه‌ها اتفاق می‌افتاده امروز ادامه داشته. به‌صورت کلی جمعیت امام علی مجوزش تاریخ اعتبار دارد و تمام فعالیتش در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی صورت گرفته است. حکمی که در هنگام ورود به منزل به همسر میمندی‌نژاد نشان داده‌اند، دلیل بازداشت توهین به رهبری و بنیان‌گذار انقلاب اسلامی در آن درج شده بود.

اما این اصلا با بینش جمعیت سنخیتی ندارد؛ مگر اینکه اشخاص در حوزه مسائل اجتماعی صحبتی کرده باشند که در جایگاه نقد اجتماعی قرار بگیرد که به‌هیچ‌عنوان این اتفاق نیفتاده بود. دلیل دستگیری کی‌منش و افرازه هم اقدام علیه امنیت ملی عنوان شده است». وی با اشاره به اینکه نگرانی‌هایی در زمینه فعالیت خیرخواهانه جمعیت وجود دارد، گفت: «تا جایی که بتوانیم به بچه‌ها خدمت‌رسانی می‌کنیم. هدفی که جمعیت دارد، نمی‌تواند تحت‌الشعاع این مسئله قرار بگیرد؛ با‌این‌حال احساس ناامنی در اعضا وجود دارد،. این احساس که فعالیتی که در راستای منافع کشور و بدون چشم‌داشت و هیچ‌گونه دریافت مالی و با خلوص نیت انجام می‌شود، چنین پاسخی گرفته و این‌گونه به حاشیه می‌رود و وارد فضایی می‌شود که با آن آشنایی نداریم. ما فضای سیاسی را نمی‌شناسیم، بلکه در زمینه نقد اجتماعی می‌توانیم صحبت کنیم و انتظارمان این بود که در چارچوب قوانین اجتماعی به این اتهامات پاسخ بدهیم. اگر در زمینه اجتماعی و راهبردها خطا کردیم، نسبت به آن پاسخ می‌دهیم،‌ اما یک مددکار که سال‌ها در زمینه کودکان فعالیت می‌کند، علیه امنیت کشوری که به آن خدمت می‌کند، اقداماتی انجام نمی‌دهد. لازم به ذکر است که در ماه‌های اخیر نیز کارشکنی‌هایی در روند فعالیت‌های جمعیت از طرف وزارت کشور صورت گرفته است».


جمعیت امام علی‌(ع) فعال در حوزه کمک‌های داوطلبانه در مناطق محروم و مناطق تحت آسیب‌های اجتماعی، همواره مورد انتقاد اصولگرایان بوده‌ است.


این جمعیت از سال 2010 به عضویت شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، ECOSOC، درآمده است.


گفتنی است اکانت‌های تلگرام، جی‌میل، فیسبوک و لینکدین تعداد زیادی از اعضای این جمعیت در ششم اردیبهشت‌ماه هدف «حمله سایبری» قرار گرفت. این مسئله پیش‌تر هم در بهار سال 97 اتفاق افتاده بود و پیگیری‌ها برای شناسایی عاملان حمله، نتیجه‌ای دربر نداشت.


شارمین میمندی‌نژاد، نویسنده، کارگردان و بنیان‌گذار جمعیت امام علی (ع) است. وی در سال 1349 در تهران متولد شد. او فرزند پروفسور محمد‌حسین میمندی‌نژاد، مؤلف و محقق نامی است. او علوم کاربردی را در دبیرستان فراگرفت و در سال 1370 در رشته هنر‌های نمایشی دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد. او در رشته ادبیات نمایشی در مقطع فوق‌لیسانس همان دانشگاه ادامه تحصیل داد و در سال 1377 فارغ‌التحصیل شد.


میمندی‌نژاد در سال 1378 جمعیت امام علی (ع) را که اولین کمیته مستقل دانشجویی در ایران است، پایه‌گذاری کرد و اولین دفتر رسمی آن در سال 1379 در دانشگاه شریف تأسیس شد. فعالیت‌های اصلی این جمعیت در رابطه با معضلات اجتماعی (خصوصا در رابطه با کودکان) است. اخباری که در رسانه‌های اصولگرا درباره دستگیری میمندی‌نژاد منتشر شده، نشان از امنیتی‌بودن این پرونده دارد.

در متن منتشره در خبرگزاری تسنیم درباره دستگیری اعضای این مرکز خیریه آمده است:‌ به نقل از یک منبع آگاه، فردی به نام ش. م در سال‌های اخیر با تشکیل مؤسسه‌ای خیریه و در پوشش اقدامات عام‌المنفعه اقدام به شبکه‌سازی برای نفوذ در سطوح مختلف افکار عمومی کرده است. وی و عوامل مرتبط با او با سوء‌استفاده از عناوین مقدس در سایه اجرای برنامه‌های شبه‌فرهنگی‌- اجتماعی به ترویج فرهنگ التقاطی پرداخته‌اند. این فرد همراه با عوامل خود،‌ در سال‌های فعالیت مؤسسه مذکور علاوه بر همراهی با مراکز ضد‌ایرانی به طرح ادعاهایی مانند مبارزه با تبعیض و همچنین مباحث حقوق‌بشری و مبارزه با فقر و معضلات اجتماعی پرداخته و با هدف تحت‌فشار قرار‌دادن کشور و ملت ایران اقدامات گسترده‌ای را علیه جامعه ایرانی رقم زده است. همچنین عناصر اصلی این مؤسسه علاوه بر توهین به مقدسات و ترویج تفکرات انحرافی ضددینی با رسانه‌های معاند و بیگانه همکاری داشته و به ‌ترویج ابتذال درون‌گروهی پرداخته‌اند. گفتن است که فعالیت‌های این افراد هیچ ارتباطی با برنامه‌های جاری و خیرخواهانه مؤسسه مذکور نداشته است.


از سال‌ گذشته فشارها به جمعیت امام علی و فعالیت‌های آن بیشتر از پیش شد، هرچند در تمام سال‌های فعالیت آن، حواشی زیادی از سوی تندروها وارد می‌شد. در سال‌های گذشته روزنامه کیهان در مقاله‌ای با عنوان «مسئولان خواب‌زده و دشمنان بیدار» این نهاد را متهم کرده که با عناوین مذهبی و دینی اقدام به فریب مردم مؤمن می‌کند و با سوءاستفاده از باور‌های عمیق مذهبی مردم متدین ایران، ضمن کاسبی مال و آبرو، به نشر افکار ضاله و انحرافی خود می‌پردازد. این نهاد در اساسنامه خود تأکید کرده که با رعایت کامل قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند و اعضایش به قانون اساسی ایران اعتقاد دارند.

منبع: روزنامه شرق

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها