معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور:
بیش از نصف کودکان کار ایرانی نیستند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه در کشورهای دیگر، سرمایه گذاری اقتصادی، پذیرش تحصیلی و نخبگی مبنای سیاستهای مهاجرتی است، گفت: 55 درصد کودکان کار و خیابان در کشور از اتباع غیرایرانی هستند که این رقم در تهران بیش از 80 درصد است.
اعتمادآنلاین| حبیب الله مسعودی فرید روز سهشنبه در نشست خبری به صورت ویدئو کنفرانس افزود: 70 درصد کودکان کار و خیابان غیرایرانی هستند و اوراق هویتی ندارند به آن معنا که ورود و حضور آنها در ایران غیرمجاز است.
وی ادامه داد: عده ای از این کودکان با خانواده با برنامهریزی از قبل تعیین شده برای کار به ایران می آیند، یعنی دو روز بعد از ورود به ایران، در خیابان و سر چهارراه ها هستند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر لزوم شفاف بودن سیاست های مهاجرتی اظهار داشت: دیپلماسی خارجی به سازمان های حمایتی ربطی ندارد اما هنگامیکه مرزها رها شود و اتباع خارج نشوند، بار آن به سازمان بهزیستی کشور تحمیل می شود درحالیکه منابع سازمان برای کودکان ایرانی است.
مسعودی فرید افزود: عده ای از اتباع بیگانه با ویزای توریستی و زیارتی وارد کشور می شوند اما می مانند و با ادامه این روند، چرخه کودکان کار و خیابان متوقف نمی شود.
وی ادامه داد: برای توقف چرخه تولید کودکان کار و خیابان در داخل کشور نیز باید دنبال سیاست های ضد فقر، آمایش سرزمین و توسعه متوازن استان های کشور برویم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از مردم خواست از کمک نقدی به کودکان کار و خیابان خودداری کنند و فقط به آنها خوراکی بدهند.
مسعودی فرید خاطرنشان کرد: پژوهش انجام شده درباره زباله گردی نشان می دهد که فقط دو و نیم تا سه درصد سود ناشی از زباله گردی به کودکان کار و خیابان می رسد و بقیه به جیب واسطه ها و پیمانکاران می رود.
وی ادامه داد: متاسفانه مردم از روی حس ترحم و دلسوزی به کودکان کار و خیابان کمک می کنند و از این طریق به برده داری نوین دامن می زنند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: کار در خیابان و زباله گردی بدترین اشکال کار کودک هستند که در آنها از رشد همه جانبه کودک غفلت می شود.
مسعودی فرید افزود: با طرح های ضربتی جمع آوری کودکان کار و خیابان و همچنین با هرگونه کار کودک زیر 15 سال مخالف هستیم. اما کودک 15 تا 18 سال نیز نباید در خیابان کار کند زیرا به جسم و روان او آسیب وارد می شود. ورود کودک به خیابان برابر با کودک آزاری است.
وی گفت: بسیاری از کودکان کار و خیابان هویت مشخصی ندارند و اسامی مشابه بین آنها زیاد است و ایرانی و افغان اسامی مشابه دارند، بنابراین اسکن عنبیه چشم یکی از ابزار تشخیصی بهزیستی است که بنا است برای زنان آسیب دیده نیز اجرایی شود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با یادآوری غیرمجاز بودن 70 درصد کودکان کار و خیابان گفت: در این رابطه جلساتی با اداره اتباع داشتیم تا آنها را تعیین تکلیف کنند و با سفارت افغانستان نیز جلساتی برگزار شده است.
مسعودی فرید با بیان اینکه سه مرکز برای غربالگری و دو مرکز برای نگهداری موقت کودکان کار و خیابان در تهران ایجاد شده است، افزود: حداکثر کودکان یک تا سه هفته در این مراکز نگهداری می شوند اما با ورود غیرمجاز این فرآیند دچار مشکل می شود.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید