کد خبر: 421419
|
۱۳۹۹/۰۵/۰۲ ۱۷:۲۸:۴۲
| |

سلطانی فر:

قانون تسهیل ازدواج نیاز به بازنگری دارد

وزیر ورزش و جوانان بر لزوم بازنگری و به روز رسانی قانون تسهیل ازدواج در کشور تاکید کرد.

قانون تسهیل ازدواج نیاز به بازنگری دارد
کد خبر: 421419
|
۱۳۹۹/۰۵/۰۲ ۱۷:۲۸:۴۲

اعتمادآنلاین| مسعود سلطانی فر که در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد صحبت می کرد، افزود: این قانون 15 سال قبل مصوب شده و امروز نیاز به یکسری تغییرات و به روز رسانی دارد.

وی اظهارداشت: کلی گویی و همینطور یکسری وظایفی در این قانون برای برخی از دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها مشخص شده که واقعاً وظیفه مستقیم در این قضیه ندارند.

وزیر ورزش و جوانان گفت: رقم تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سال‌های 92 و 93 سه میلیون تومان برای هریک از زوجین بود یعنی دو طرف در مجموع شش میلیون تومان دریافت می کردند که امروز این عدد به 50 میلیون به ازای هر زوج رسیده است.

وی افزود: همزمان با نرخ تورم سقف تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مرور به 10، 15، 30 و 50 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

سلطانی فر اظهارداشت: رقم سقف تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سال‌های 95 و 96 به میزان 15 میلیون تومان و در سال‌های 97 و 98 به میزان 30 میلیون تومان برای هریک از زوجین افزایش یافت.

وی ادامه داد: امسال سقف تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوج‌ها 50 میلیون تومان افزایش یافته یعنی زوجین 100 میلیون تومان وام ازدواج دریافت می‌کند.

وزیر ورزش و جوانان گفت: این تسهیلات با بهره چهار درصد و باز پرداخت هفت ساله است.

وی افزود: سال گذشته سیستم بانکی کشور حدود 30 هزار میلیارد تومان به یک میلیون نفر یا 500 هزار زوج این تسهیلات را پرداخت کرد.

سلطانی فر اظهار داشت: این در حالی بود که مجموع تسهیلاتی که سیستم بانکی در سال 92 پرداخت کرد دو هزار و 900 میلیارد تومان بود.

وی تصریح کرد: اگر امسال وام ازدواج به 500 هزار زوج که می‌شود یک میلیون نفر به مبلغ 50 میلیون تومان اعطا شود سرجمع سیستم بانکی 50 هزار میلیارد تومان در این رابطه تسهیلات پرداخت می‌کند.

وزیر ورزش و جوانان گفت: با توجه به شرایط تحریمی و محدودیت هایی که کشور در زمینه تامین نیازهای ارزی و پولی دارد، این رقم خیلی قابل توجه است.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که هنوز قانون تسهیل ازدواج را در شرایط فعلی کارآمد می بینید؟، افزود: این قانون 15 سال پیش تصویب شده است. بخشی از قانون تسهیل ازدواج را دستگاه‌های اجرایی مثل پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، راه اندازی دفاتر مشاوره راهنمای ازدواج و مواردی از این دست را عملیاتی کرده اند.

سلطانی فر گفت: تاکنون بیش از 300 دفتر مشاوره راهنمای ازدواج در سطح کشور راه اندازی شده است. این دفاتر تقریباً بصورت رایگان در حال ارائه خدمت به زوجین جوان هستند. جدا از این صدها دفتر مشاوره راهنمای ازدواج در کشور فعال هستند که برای ارائه مشاوره حق الزحمه دریافت می کنند.

وی ادامه داد: این مشاوره‌ها در بدو زندگی، شکل گیری پیوند مشترک زوج‌ها و تحکیم بنیان‌های خانواده خیلی می‌تواند موثر باشد. اگر نگاهی به آمار طلاق در کشور بیندازید به خوبی درخواهید یافت که خیلی از این طلاق ها در دو تا سه سال اول ازدواج اتفاق می افتد.

وی به جوانان توصیه کرد که زندگی مشترک صبر، حوصله، خویشتن داری و سعه صدر می خواهد.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه یادآورشد: راهنمایی و مشاوره‌ای که قبل از ازدواج به جوانان داده می‌شود به یقین خیلی مهمتر از مسائل مالی است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها