آزمایشات بالینی داروی آنتی بادی برای کووید 19 آغاز شد
مقامات آمریکایی روز گذشته (سهشنبه) اعلام کردند این کشور آخرین مرحله از آزمایشات بالینی داروی جدید کووید 19 را آغاز کرده است.
اعتمادآنلاین| این داروی جدید در واقع یک آنتی بادی در برابر ویروس جدید کرونا است که با عنوان LY-CoV555 شناخته میشود و توسط زیست شناسان کانادایی در نمونه خون افراد بهبودیافته از کووید 19 کشف شده است.
در مرحله بعد، این آنتی بادی به صورت صنعتی و با هدف تولید انبوه توسط لابراتوارهای تحقیقاتی لیلی در آمریکا توسعه یافت.
قرار است در مرحله سوم آزمایشات این دارو، ابتدا 300 داوطلب در سراسر جهان که به دلیل علایم متوسط و شدید بیماری در یک دوره کوتاهتر از 13 روز در بیمارستان بستری شدهاند، آن را آزمایش کنند.
قرار است این دارو به طور تصادفی به برخی داوطلبان تزریق شود و برخی دیگر یک دارونما به جای آن دریافت میکنند. همچنین قرار است داوطلبان، داروهای استاندارد کووید 19 از جمله رمدسیویر را نیز همزمان با این داروی جدید، دریافت کنند.
در صورتی که ایمنی این دارو در آزمایش اولیه تایید شود، تعداد داوطلبانی که آن را مورد آزمایش قرار میدهند، به هزار نفر افزایش خواهد یافت.
هدف اصلی این آزمایش، بهبود مستمر بیماران در یک دوره 14 روزه پس از ترخیص از بیمارستان است. به طور همزمان، قرار است این دارو روی تعدادی از داوطلبان دارای علایم متوسط بیماری کووید 19 که در بیمارستان بستری نشدند نیز مورد آزمایش قرار گیرد.
آنتی بادیها پروتئینهایی هستند که توسط سیستم ایمنی تولید میشوند و برای مقابله با عفونت مورد استفاده قرار میگیرند. این پروتئینها به سطح ویروسها متصل شده و مانع تهاجم آنها به سلولهای بدن میشوند.
واکسنها از طریق آموزش بدن برای تولید آنتیبادیهای اختصاصی عمل میکنند، در حالی که محققان در تلاش هستند تا آنتیبادیهای تولیدشده از پلاسمای خون افراد بهبودیافته از بیماری را نیز به عنوان یک داروی موثر برای مقابله با بیماری مورد استفاده قرار دهند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی ماه 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه 21 اسفندماه 98 در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید