کد خبر: 431369
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۸ ۰۸:۴۳:۱۷
| |

مدیر کارگروه دیده‌بان کوهستان:

ساخت پناهگاه در کوهستان‌ها خلاف محیط‌زیست است

مدیر کارگروه دیده‌بان کوهستان می‌گوید که ساخت پناهگاه در کوهستان‌ها علاوه بر اینکه برای کوهنوردان خطراتی جدی به دنبال دارد با اصول زیست محیطی نیز سازگار نیست.

ساخت پناهگاه در کوهستان‌ها خلاف محیط‌زیست است
کد خبر: 431369
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۸ ۰۸:۴۳:۱۷

اعتمادآنلاین| عباس محمدی ضمن انتقاد از ساخت سازه‌های غیر اصولی و بدون مجوز در کوهستان‌ها اظهار کرد: اخیرا سازه‌ای غیر مجاز به اسم پناهگاه در مسیر قله توچال ساخته شده بود که با همکاری شهرداری تخریب شد. در درجه اول باید به این موضوع توجه کنیم که در محیط کوهستان‌ها همانند محیط‌های شهری ساخت هرگونه سازه‌ای نیاز به دریافت مجوزهای لازم دارد و نباید کسی به خود اجازه دهد که در ارتفاعات اقدام به ساخت‌ محیط‌هایی مانند پناهگاه کند.

مدیر کارگروه دیده‌بان کوهستان ادامه داد: ساخت‌ محیط‌هایی مانند پناهگاه‌ها در کوهستان نه تنها معضلات زیست محیطی به دنبال دارد بلکه جان کوهنوردان را نیز به خطر می‌اندازد. بیشترین حوادث مرگبار کوهنوردی در مسیرهایی که پناهگاه در آن وجود دارد، اتفاق می‌افتد. ساخت پناهگاه‌ها رفت و آمد افراد غیر حرفه‌ای و ناآشنا به محیط کوه را بیشتر می‌کند علاوه بر آن ساخت پناهگاه‌ها به معنای ایمن شدن مسیر کوهستان نیست.

محمدی با اشاره به اینکه لزومی ندارد که افراد غیرحرفه‌ای بخواهند به ارتفاعات بالای 4000 متر و مناطق سخت صعود کنند و بعد در آنجا نیاز به پناهگاه داشته باشند، تصریح کرد: حدود 600 تا 700 پناهگاه در ارتفاعات کشور وجود دارد این درحالیست که نباید محیط کوهستان را شبیه به محیط‌های شهری کنیم و امکاناتی را در ارتفاعات بالا به‌وجود آوریم.

این فعال محیط زیست در ادامه با بیان اینکه اطراف پناهگاه‌ها در کوهستان عموما تبدیل به محیط‌هایی پر از زباله می‌شوند، گفت: استفاده تعداد زیادی کوهنورد از پناهگاه‌ها سبب می‌شود که به تدریج در آن منطقه زباله زیادی جمع شود همچنین برخی از پناهگاه‌ها مانند شیرپلا، کلکچال، پناهگاه جنوبی دماوند و... به رستوران یا کافه تبدیل شده‌اند که این خود سبب افزایش تولید پسماند در محیط‌های کوهستانی می‌شود.

مدیر کارگروه دیده‌بان با تاکید بر اینکه کوهستان‌ها نیاز به ساخت پناهگاه‌های جدیدی ندارند، تاکیدکرد: لازم است پناهگاه‌هایی که از قبل ساخته شده‌اند و حتی بعضی از آن‌ها به دلیل قدمت خود ارزش تاریخی دارند را مدیریت کرد.

وی در پایان گفت: برای مثال نیاز نیست که در کنار این پناهگاه‌ها کافه یا رستورانی ساخته شود و به کوهنوردان خدماتی ارائه دهد چراکه کوهنورد موظف است که تمام نیازهای خود اعم از خوراک و پوشاک را تامین و پس از آن اقدام به صعود کند همچنین خود کوهنوردان علاوه بر جمع‌آوری پسماندهای خود می‌توانند زباله‌هایی را که گردشگران یا کوهنوردان دیگر در محیط رها کرده‌اند جمع‌آوری کنند. نیاز است که برای حفظ محیط زیست کوهستان‌ها چنین فرهنگ‌هایی بیشتر ترویج پیدا کند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها