فرزانه ترکان، فعال اصلاحطلب و از اعضای کادر درمان، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
حضور در مدرسه مخصوصاً برای بچههای زیر 10 سال بسیار خطرناک است
فرزانه ترکان گفت: حضور در مدرسه مخصوصاً برای بچههای زیر 10 سال بسیار بسیار خطرناک است.
اعتمادآنلاین| بازگشایی مدرسهها تصمیمی بود که با وجود اعتراضها و مخالفتهای گسترده از سوی وزارتخانه آموزش و پرورش اجرایی شد تا درباره سلامت دانشآموزان و همچنین سرایت ویروس از مدرسه به خانهها نگرانیهایی به وجود آید.
فرزانه ترکان، فعال سیاسی اصلاحطلب، در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره اظهار داشت: اصرار دولت به بازگشایی مدارس نشان ناکارآمدی و تصمیمگیری غلط است. در حالی در هفتمین ماه کرونایی بچهها را به مدرسه میفرستیم که کارشناسان و صاحبنظران از همان ابتدای تابستان توصیه کردند آموزش و پرورش به جای تعیین روز بازگشایی مدارس، باید تمهیداتی بیندیشد تا آموزش به طور مجازی باشد. مخصوصاً در شهرهایی که مردم به فضای مجازی دسترسی دارند.
او که یکی از اعضای کادر درمان در این روزهای کرونایی است در ادامه گفت: با وجود این تاکیدات دلسوزانه، متاسفانه آموزش و پرورش نشان داد به دلیل دور بودن از علم روز نمیتواند برنامهای منطبق با وضعیت موجود تهیه و تنظیم کند. البته در برخی از روستاها و مناطق دوری که امکان دسترسی به اینترنت را ندارند آموزش حضوری امری اجتنابناپذیر است، اما اصرار به حضور بچهها در شهرها روندی کاملاً غلط است که سلامت بچهها و خانوادههایشان را به طور جدی تهدید میکند.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه تفهیم درست شرایط به کودکان زیر 10 سال فیالواقع سخت بوده و حتی میتوان گفت امکانپذیر نیست، با حضور در مدارس به راحتی ویروس را از محیط میگیرند و به خانوادهها انتقال میدهند. در این شرایط اگر در خانوادهها کسانی بیماریهای زمینهای داشته باشند، شاهد اوجگیری شدید کرونا خواهیم بود. این نگرانیها ریشه در عدم برنامهریزی تصمیمگیران وزارتخانه آموزش و پرورش دارد.
ترکان با اشاره به ملموس بودن خطر افزود: گمانهزنیهای متعددی درباره اصرار دولت به بازگشایی مدارس وجود دارد. 24 ساعت قبل از باز شدن مدرسهها، پدر و مادرها به نوعی بلاتکلیف بودند و نمیدانستند تکلیف چیست. به طوری که یکی از معاونان وزارتخانه گفت، صبح شنبه از مدرسه پرسوجو کنید، مدیر دیگری از الزام رفتن به مدرسه گفت و معاون دیگری مساله را اختیاری خواند. الان هم در حالی بیانضباطی وجود دارد که دستکم میتوانستند صبر کنند تا آثار تعطیلات ماه محرم و سفرهای پرتعداد آشکار و مشخص شود که مدارس باید بر اساس چه پروتکلهایی باز شوند.
او توضیح داد: درباره این ادعا که در کشورهای پیشرفته هم مدارس باز شده و دانشآموزان سر کلاس حاضر میشوند باید گفت که ما حتی یکپنجم امکانات آنها را نداریم و به همین دلیل نتوانستهایم شرایط لازم را برای نگهبانی از سلامت دانشآموزان مهیا کنیم.
فرزانه ترکان در پایان گفت: در پایان تاکید میکنم که حضور در مدرسه مخصوصاً برای بچههای زیر 10 سال بسیار بسیار خطرناک است.
دیدگاه تان را بنویسید