کد خبر: 434546
|
۱۳۹۹/۰۷/۰۲ ۰۹:۴۳:۲۵
| |

کرونایاب «مستعان» چه شد؟ / گلشنی، مخترع دستگاه: به‌زودی نتایح خوب کار مشخص می‌شود

حدود پنج ماه پیش و در چهارشنبه 27 فروردین امسال مراسمی برگزار شد که خبر از اختراع یک کرونایاب می‌داد.

کرونایاب «مستعان» چه شد؟ / گلشنی، مخترع دستگاه: به‌زودی نتایح خوب کار مشخص می‌شود
کد خبر: 434546
|
۱۳۹۹/۰۷/۰۲ ۰۹:۴۳:۲۵

اعتمادآنلاین| حدود پنج ماه پیش و در چهارشنبه 27 فروردین امسال مراسمی برگزار شد که همچنان قصه آن ادامه دارد؛ در آن روز فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسمی با حضور رسانه‌ها از دستگاه کرونایاب «مستعان 110» رونمایی کرد و این دستگاه را «دستاورد جدید با قابلیت تشخیص هوشمند کرونا» خواند؛ دستگاهی که البته شکل کارکرد و نحوه معرفی و جزئیات آن بلافاصله با انتقادات و پرسش‌هایی همراه شد.


«حسین سلامی» در آن مراسم و در توضیح عملکرد این دستگاه گفته بود: «دقت 80‌درصدی آن در بیمارستان‌ها اثبات شده و به این شیوه کار می‌کند که با استفاده از ایجاد میدان مغناطیسی یعنی استفاده از ویروس دوقطبی که داخل این دستگاه تعبیه می‌شود، هر نقطه‌ای از محیط تا شعاع صد متری که آلوده به ویروس باشد، آنتن این دستگاه درست مقابل این نقطه قرار خواهد گرفت و در مدت حدود پنج ثانیه موفق به کشف محیط آلوده می‌شود».

اگرچه سلامی در آن روز گفته بود «این پدیده علمی شگفت‌انگیز در بیمارستان‌های مختلف تست شده و بیش از80 درصد دقت و صحت آن جواب داده است» اما پس از گذشت بیش از پنج ماه،همچنان خبری از استفاده و کارایی این دستگاه نیست.در این بین البته پرسش درباره سرگذشت این دستگاه هیچ‌گاه در افکار عمومی حذف نشده و کاربران شبکه‌های اجتماعی و حتی کارشناسان حوزه سلامت مشتاق به توضیحات بیشتر درباره سرنوشت این دستگاه هستند. سرنوشت آنچه «کرونایاب مستعان 110» خوانده می‌شد، به کجا کشیده شد و مخترع آن این روزها چه توضیحات درباره پروژه حاشیه‌ساز خود دارد؟


اگرچه در مراسم رونمایی از این دستگاهی که کرونایاب نامیده شد، فرد یا گروه مخترع حضور نداشتند اما بلافاصله پس از این مراسم و با توجه به مشخصات بیان‌شده درباره این دستگاه، نگاه افکار عمومی به سمت «کامبیز گلشنی» و دیگر اختراعاتش جلب شد. دستگاه جدید شباهت فراوانی با کارهای پیشین این مخترع داشت که البته با نام‌ها و کارکردهایی دیگر معرفی شده ‌بودند. گلشنی البته در دو هفته گذشته دو بار تماس یک رسانه را با این توضیح که «به زودی اخبار خوبی منتشر خواهد شد» قطع کرد و حاضر به توضیح مفصل دراین‌باره نشد. در آخرین گفت‌وگو او البته به چندین پرسش به‌طور خلاصه و کوتاه پاسخ گفت.


آقای گلشنی، گویا این کرونایاب مستعان اختراع شما بود. از سرنوشتش چه خبر و چرا به مرحله تولید انبوه نرسید؟


ببینید من نمی‌توانم الان توضیح دهم. ما یک گروه هستیم و من چون تنها یک نفر از این گروه هستم، نمی‌توانم توضیح بدهم.


بالاخره شما مدعی این اختراع شدید و گویا آن را فروختید؟


ولی ما یک گروه هستیم و من الان نمی‌توانم توضیح بدهم.


ولی شما مدعی یک اختراع درباره ویروس کرونا شدید. الان این اختراع شما به کجا رسیده؟ چرا به نتیجه نرسید؟


به‌زودی نتایج مثبتی مشخص می‌شود که همه خواهیم شنید و آن‌موقع از طریق رسانه‌ها توضیحات بیشتری را خواهید شنید.


گویا شما این دستگاه را پیش از این هم به جاهای دیگری فروخته بودید. درست است؟


من نمی‌توانم توضیح بدهم. به‌زودی نتایح خوب کار مشخص می‌شود.


چقدر این دستگاه را فروختید؟


‌نمی‌توانم توضیح بدهم.


رونمایی این دستگاه البته از سوی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد و به نظر می‌آید که افکار عمومی منتظر توضیحات از سوی این نهاد هم هستند. دراین‌باره هم «رمضان‌شریف»، سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به «شرق» درباره سرنوشت این دستگاه، از ارائه توضیحات در هفته‌های آتی خبر می‌دهد.

منبع: شرق

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها