کد خبر: 436487
|
۱۳۹۹/۰۷/۱۱ ۱۳:۵۳:۴۵
| |

معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم ‌پزشکی تهران:

نمی‌توان برای هر میکروارگانیسمی واکسن ساخت

دکتر محسن امین، معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم ‌پزشکی تهران با بیان این که طرح جامعی برای ساخت واکسن ضدکرونا در این پژوهشکده وجود ندارد، گفت: ساخت واکسن برای پیشگیری از بیماری کرونا دشوار است و تصور می شود سال‌ها تا دستیابی به یک واکسن موثر و ایمن فاصله داشته باشیم

نمی‌توان برای هر میکروارگانیسمی واکسن ساخت
کد خبر: 436487
|
۱۳۹۹/۰۷/۱۱ ۱۳:۵۳:۴۵

اعتمادآنلاین| دکتر محسن امین، معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده علوم دارویی، درباره اقدامات پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مقابله با شیوع کرونا گفت: در آزمایشگاه تخصصی رگولاتوری که به منظور مرتفع کردن نیازهای صنعت و جامعه در پژوهشکده علوم دارویی تجهیز شده است از روزهای ابتدایی شیوع کرونا، ژل و محلول های ضدعفونی‌کننده‌ دست تهیه شد و در اختیار کارکنان دانشگاه قرار گرفت و همچنین از طریق داروخانه وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران به عموم مردم عرضه شد. فعالیت‌های تحقیق و توسعه به منظور دستیابی به فرمولاسیون‌های ضدعفونی‌کننده موثر و ایمن همچنان مورد حمایت پژوهشکده علوم دارویی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره‌ ساخت واکسن کرونا گفت: ساخت واکسن برای پیشگیری از بیماری کرونا دشوار است و تصور می شود سال‌ها تا دستیابی به یک واکسن موثر و ایمن فاصله داشته باشیم. مشابه ویروس کووید-19، ویروس سارس بود که محققان حدود 10 سال است بر روی ساخت آن واکسن مشغول تحقیق هستند، ولی هنوز به نتیجه‌ نرسیده اند و به طور کلی این تفکر اشتباهی است که بتوان برای هر میکروارگانیسمی به راحتی واکسن ساخت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: ممکن است سیستم ایمنی به واکسن واکنش مناسبی نشان ندهد یا اگر واکنش نشان دهد حافظه‌ سیستم ایمنی تحریک نشود. در چنین شرایطی در مواجهه‌های بعدی، سیستم ایمنی آن موجود خارجی (میکروارگانیسم) را نمی‌شناسد و به همین دلیل ممکن است یک فرد بارها به یک عفونت خاص مبتلا شود. علاوه بر آن، این ویروس ممکن است به شکل‌های مختلفی خود را نشان دهد و جهش‌های مختلفی داشته باشد. آنفلوآنزا نیز ویروسی است که هر سال شکل جدیدی به خود می‌گیرد به همین دلیل است که واکسن آن هر سال تغییر می‌کند.

امین با تاکید بر این که ساخت واکسن کرونا و رسیدن به مولکولی که باعث تحریک سیستم ایمنی شود، دشوار است، خاطرنشان کرد: طرح جامعی هنوز در پژوهشکده علوم دارویی برای ساخت واکسن ضدکرونا نداریم، اما تحقیق و توسعه در حوزه واکسن بسیار جذاب است که در گروه تخصصی میکروب شناسی دارویی در حال مطالعات اولیه بر روی آن هستیم.

وی در ادامه با اشاره به تجاری‌سازی کیت‌های تشخیص سرطان پروستات در پژوهشکده علوم دارویی و درباره زمان ورود این کیت‌ها به بازار، گفت: یکی از هسته های فناور در پژوهشکده علوم دارویی موفق به انجام تحقیق و توسعه کیت‌های تشخیص سرطان پروستات شد. این هسته فناور بعدتر تبدیل به شرکت دانش‌بنیان شد. ان‌شاءالله در سال 1399 و یا حداکثر در سال 1400 این کیت‌های تشخیص سرطان پروستات با مشارکت صنعت، تجاری‌سازی و وارد بازار می‌شوند.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم ‌پزشکی تهران با اشاره به وجود دیگر واحدهای فناور در این پژوهشکده، گفت: علاوه بر شرکت ذکر شده دو هسته فناور نیز مشغول انجام تحقیقات کاربردی در حوزه‌های ساخت چیپ‌های میکروفلوئیدی برای دارورسانی و تهیه رفرنس استانداردهای دارویی هستند. همچنین یک شرکت دیگر نیز در حوزه ساخت فرآورده‌های سلامت پوست با منشا طبیعی از جمله با استفاده از جلبک‌هایی که در جنوب ایران جمع‌آوری می‌شود، فعال است.

امین در پایان با تاکید بر نقش مهم دانشگاه در ایجاد تعامل پایدار با صنعت، گفت: آزمایشگاه تخصصی رگولاتوری در پژوهشکده علوم دارویی به منظور حمایت از هسته‌های فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا و ارائه خدمات آزمایشگاهی به صنعت داروسازی کشور تجهیز شده است تا توانمندسازی محققان دانشگاهی جهت انجام پژوهش‌های کاربردی و تجاری‌سازی دانش فنی تحقق یابد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها