رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
آمار دقیقی از ابتلای دانشجویان به کرونا نداریم
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پاسخ به این سوال که آیا آماری از ابتلا و مرگ دانشجویان و اساتید این دانشگاه در پی شیوع کرونا ویروس دارید؟ گفت: تعداد محدودی از دانشجویان شاید مبتلا شده باشند. ما با دانشجویان ارتباط داریم، اما از وضعیت ابتلای آنها اطلاع دقیقی نداریم.
اعتمادآنلاین| سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره الکترونیکی کردن پایاننامهها و مقالات علمی توضیح داد: ما در دانشگاه خودمان به جزء یک یا دو نسخه که مکتوب هستند و در کتابخانهها قرار میگیرند که آنها هم سعی کردیم دیجیتال شوند، مورد دیگری به صورت مکتوب نداریم. عمده پایان نامهها و مقالهها در دانشگاه ما به صورت الکترونیکی است.
وی ادامه داد: ما کمتر پایان نامهها را به صورت مکتوب دریافت میکنیم به خصوص در مقطع کارشناسی که مقالههای مکتوب کمتر است، زیرا اساتید و داوران پایاننامه و مقاله مکتوب نمیپذیرند و البته این بستگی به نظر خودشان دارند و اکثرا تلاش میکنند که فایل پایان نامه به مقاله را از دانشجو دریافت کنند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: آمار ارائه پایان نامههای مکتوب به نسبت سال گذشته بسیار کاهش داشته و اکنون این تعداد شاید یکی دو مورد بیشتر هم نباشد. در مورد مقطع کارشناسی نیز الزامی برای این کار وجود ندارد و به طور کلی در اکثر دانشگاهها ارائه پایان نامه مکتوب کاهش یافته و عمدتاً به شکل دیجیتال ارائه میشوند.
وی در واکنش به امنیت و ماندگاری نسخههای دیجیتال پایان نامهها و مقالات علمی توضیح داد: در حوزه امنیت پایاننامههای مکتوب باید گفت امکان دارد که این پایان نامهها در آتش سوزی آسیب ببینند و یا حتی آب به آنها برسد که موجب نابودی پایان نامه و مقاله شود، اما نسخههای دیجیتال در یک نقطه نگهداری نمیشوند و عموما از آنها نسخه بکاپ تهیه خواهد شد. قاعده کار دیجیتال این است که باید از یک داده نسخههای دیگر داشت تا اگر یک نسخه از بین رفت، نسخههای دیگر باقی بماند.
وی در پاسخ به این سوال که آموزش مجازی چقدر میتواند پیشرفته ارائه پایان نامههای دیجیتالی را شدت بخشد گفت خیلی ارتباطی ندارد، البته برای مرحله دفاع و کلاسها شاید موثر باشد، ولی نهایتا زمانی که از پایان نامه دفاع میکند و ایرادات آن گرفته شده و نهایی میشود، طبق ضوابط دانشگاه اگر لازم باشد یک یا دو نسخه مکتوب باید بدهد و از این رو خیلی تاثیری روی اینکه مجازی و یا حضوری دفاع کرده باشد، ندارد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر توضیح داد: شاید تنها تفاوت بستر مجازی پیش آمده این باشد که برخی داوران و اساتید راهنما به جای اینکه نسخه مکتوب را بگیرند، روی همان نسخه دیجیتالی کار را انجام میدهند، ولی به لحاظ مقررات دانشگاهی هیچ تفاوتی وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که این نظریه وجود دارد که رویه آموزش در کشور به دوره قبل از کرونا بر نمیگردد، از نظر شما در دوره پسا کرونا چه میزان از بار آموزشی به عهده آموزش الکترونیکی خواهد بود: گفت: در هر حال آموزش حضوری کیفیت بالایی دارد و بدون شک کلاسهای حضوری سرجایش هست و ما به وضعیت قبل برمیگردیم. آموزش مجازی اثر میگذارد و اتفاقا اثر مثبتی که دارد این است که ما از تجربهای که در فضای مجازی به دست آوردهایم باید در کنار آموزش حضوری از آن استفاده بهینه کنیم و این به ما کمک می کنند در آینده بتوانیم بهتر آموزش را ادامه دهیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: به عنوان مثال شاید خیلی از اساتید با این محیط راحت نبودهاند ولی الان همه با این محیط آشنا شدهاند، بنابراین بخشی از کارشان را در محیط مجازی انجام می دهند و شاید در آینده این رویه ادامه داشته باشد. به طور مثال برای انجام تکالیف، برگزاری کنفرانسها مرور و عنوان کردن سرفصلها از آن استفاده کرد. من فکر میکنم این طور نیست که نیمی از کلاس مجازی و نیمی دیگر حضوری باشد. کلاسهای حضوری جایگاه خودش را دارد، ولی قطعاً میتوان از فضای مجازی برای بالا رفتن کیفیت آموزشی استفاده کرد.
معتمدی گفت: هر کسی که قرار است با ابزاری کار کند، اگر به مدت مستمر ادامه دهد، مهارت لازم را کسب خواهد کرد. همان موقع هم خیلی از داوران که در خارج از کشور بودند به صورت آنلاین در جلسات دفاع پایان نامهها حضور داشتند، اما پیش از آن این ضرورت نبوده و هرچیزی که ضرورت آن احساس نشود، ما مهارت آن را یاد خواهیم گرفت. ضمن اینکه دانشگاه زیرساختهای لازم را فراهم کرد و قبلا زیرساختها اصلا به این شکل نبود.
وی بیان کرد: در حال حاضر هر ترم یک سری اقدامات جدید به زیر ساختها اضافه میشود که همین امر موجب میشود، کار اساتید نیز راحتتر شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پاسخ به این سوال که آیا آماری از ابتلا و مرگ دانشجویان و اساتید این دانشگاه در پی شیوع کرونا ویروس دارید یا خیر؟ گفت: تعداد محدودی از دانشجویان شاید مبتلا شده باشند. ما با دانشجویان ارتباط داریم، اما از وضعیت ابتلای آنها اطلاع دقیقی نداریم. وزارت علوم برنامههایی را دارد و ما هم با دانشجویان در ارتباط هستیم اما ممکن است در پایش سلامت، همه دانشجویان شرکت نکنند.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید