کد خبر: 444442
|
۱۳۹۹/۰۸/۲۱ ۰۹:۵۲:۲۱
| |

چرا شهریه دانشگاه آزاد افزایش یافت؟

احمدی حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی درباره دلایل افزایش شهریه دانشجویان این دانشگاه توضیحاتی را ارائه کرد.

چرا شهریه دانشگاه آزاد افزایش یافت؟
کد خبر: 444442
|
۱۳۹۹/۰۸/۲۱ ۰۹:۵۲:۲۱

اعتمادآنلاین| احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی، درباره افزایش شهریه دانشجویان این دانشگاه گفت: از سال گذشته تاکنون هزینه‌ها در همه زمینه‌ها از خودرو تا مسکن چندین برابر شده و در برخی موارد شاهد رشد 300 درصدی قیمت‌ها بوده ایم، دانشگاه آزاد نیز در همین کشور است و از گرانی‌ها مستثنی نیست.

او در ادامه بیان کرد: وضعیت دانشگاه آزاد در مسائل آموزشی و غیر آموزشی مثل تعمیرات و حقوق جزئی از این کشور است و نمی توان گفت که به عنوان مثال دانشگاه در تمام زمینه‌ها با ضریب 10 درصدی تورم مواجه است.

سخنگوی دانشگاه آزاد اظهار کرد: وقتی صحبت از افزایش شهریه دانشجویان می‌شود بهتر است شرایط را با سایر بخش‌های جامعه مقایسه کنیم. اگر بخواهیم شهریه دانشجوی دانشگاه آزادی را با شهریه مدرسه غیر انتفاعی مقطع ابتدایی در تهران مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که شهریه این مدارس هم اکنون از 15 میلیون تومان به بالا است در حالی که دانشجویی که در دانشگاه آزاد رشته مهندسی می‌خواند در سال 50 درصد این مبلغ را هم به عنوان شهریه پرداخت نمی‌کند.

حیدری ادامه داد: نکته دوم اینکه با شیوع ویروس کرونا هیات امنای دانشگاه آزاد درصدد برآمد جهت مساعدت با دانشجویان و خانواده‌های آن‌ها اقدامی انجام دهد. از آنجا که وضعیت دانشگاه آزاد قابل مقایسه با سایر دانشگاه‌ها نیست، دارای 40 واحد دانشگاهی در سراسر کشور هستیم که برخی از این واحد‌ها در مناطق برخورداری مثل تهران و برخی در مناطق دارای شرایط متوسط و محروم هستند هیات امنا سیستم دریافت شهریه را تغییر داده و به سمت عادلانه شدن پیش برد.

تعیین شهریه‌های دانشگاه آزاد به صورت استانی و واحدی

او در ادامه بیان کرد: در این راستا هیات امنای دانشگاه آزاد مصوب کرد که هیات امنای استانی درباره شهریه دانشجویان تصمیم گیری کنند. این اختیار به معنی افزایش شهریه در تمام رشته‌ها نیست و حتی در برخی رشته‌ها با کاهش شهریه مواجه هستیم. علاوه بر این بر عملکرد واحدها و میزان و نحوه بالا بردن شهریه نیز نظارت وجود دارد.

حیدری در ادامه بیان کرد: در شهر شیراز امکان دارد شهریه رشته حقوق یک عدد باشد که در کازون این مبلغ کمتر باشد. هیات امنای استانی به این لحاظ که به شرایط استان و وضعیت درآمدی مردم آشنایی دارند تصمیم گیرنده میزان شهریه هستند. این اقدام باعث شده برای اولین بار و بعد از 30 سال از عمر تاسیس دانشگاه، شهریه‌ها به صورت استانی و واحدی تعیین شود.

سخنگوی دانشگاه آزاد اظهار کرد: اقدام دیگر دانشگاه آزاد در شرایط کرونایی این بود که امکانی فراهم شد تا دانشجویان شاغل به تحصیل در ترم بهمن به دلیل برگزاری مجازی کلاس‌ها از فرصت ترمیم معدل استفاده کنند. ترمیم معدل به این صورت است که اگر دانشجویی از نمره کسب شده راضی نبوده و یا درسی را نتوانست پاس کند، 3 درس تا سقف 6 واحد را می توانست در صورت تمایل دوباره در ترم مهر اخذ کرده و بدون محاسبه در واحد‌های ترم جاری و بدون پرداخت شهریه بگذراند.

معاون پارلمانی و امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: همچنین در شرایط شیوع کرونا و مجازی شدن کلاس‌ها امکانی فراهم شد تا دانشجو با پرداخت شهریه ثابت امکان انتخاب واحد داشته باشد و مقرر شد بخش‌های دیگر شهریه در زمان حذف و اضافه و با دریافت وام و تسهیلات پرداخت شود.

حیدری افزود: علاوه بر این اقدامات شهریه دانشجویان از طرف بانک‌های عامل با سود 2 درصد به دانشجویان پرداخت می شود و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد نیز آمادگی این را دارد که وام شهریه را به صورت قرض الحسنه به دانشجو پرداخت کند. به واحد‌های دانشگاه هم این اختیار داده شده است که شهریه را به صورت اقساطی دریافت کنند. به عنوان مثال در استان همدان بر اساس گزارش‌های واصله بیش از 90 درصد دانشجویان شهریه را به صورت قسطی پرداخت می‌کنند.

دانشگاه آزاد با شهریه دانشجویان اداره می‌شود

سخنگوی دانشگاه آزاد در ادامه تصریح کرد: با وجود شرایط کرونایی استاد همان درس را می‌دهد و کارمند همان خدمت گذشته را ارائه می‌کند و در حقوق و مزایای آن‌ها کاهش ایجاد نشده که دانشگاه بخواهد به خاطر مجازی شدن آموزش‌ها شهریه‌ها را کاهش دهد. در سال جدید حقوق کارمندان دانشگاه 20 درصد افزایش یافته که باز هم با توجه به تورم و گرانی‌ها رقم قابل ملاحظه‌ای نیست. دانشگاه‌ها آزاد با پول نفت و مالیات اداره نمی‌شود که شیوع کرونا و گرانی‌ها در آن تاثیر گذار نباشد، این دانشگاه از محل همین شهریه‌ها اداره می‌شود.

ضرر یک هزار میلیارد تومانی دانشگاه آزاد با مجازی شدن کلاس‌ها

او ادامه داد: به دلیل برگزاری مجازی کلاس‌ها دانشگاه آزاد بیش از هزار میلیارد تومان ضرر کرد که با دولت هم مکاتبه‌ای داشتیم و اعلام کردیم این دانشگاه هم یک موسسه آموزشی، پژوهشی و علمی در کشور است که در این شرایط با مشکل مواجه شده و نیاز به کمک دارد، اما هیچ پاسخی دریافت نکردیم. اگر مبلغی دولت کمک می‌کرد ما هم در شهریه دانشجویان تخفیف‌هایی اعمال می‌کردیم.

حیدری درباره هزینه اینترنت دانشجویان نیز گفت: بعد از رایزنی با وزارت ارتباطات، اینترنت دانشجویان این دانشگاه که با استفاده از سامانه های دانشگاه از آموزش مجازی استفاده می‌کنند رایگان شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها