جبران کمبود بودجه حمل و نقل عمومی کشور از جیب مردم؛ بلیت مترو باید 5 هزار تومان شود
مناف هاشمی، معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران گفت: قیمت تمام شده بلیط 15 هزار تومان است و باید در حد 5 هزار تومان آنرا مردم بدهند.
اعتمادآنلاین| مناف هاشمی، معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با اشاره به ناوگان حمل و نقل عمومی اظهار کرد: 5 هزار و 700 دستگاه اتوبوس، 1507 واگن مترو و نزدیک به 80 هزار تاکسی در تهران تردد میکنند.
وی با اشاره به سن ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: در حوزه واگن چهارصد دستگاه نیازمند به روز رسانی هستند و قطعات آنها باید فعال شود در حوزه اتوبوسرانی هم حدود 60 درصد اتوبوسها فرسوده هستند و با حدود 40 درصد از آنها میتوان تا 4 الی 5 سال دیگر کارکرد.
هاشمی با بیان اینکه شرایط خوبی در حوزه حمل و نقل عمومی در طول 10 سال گذشته نداشتهایم گفت: 40 هزار تاکسی فرسوده هستند و اگر شرایط ناوگان حمل و نقل عمومی را با وضعیت کنونی کرونا مقایسه کنید میبینید که درآمد اتوبوس، مترو و تاکسیرانی کاهش یافته است و نتوانسته اند خود را به روز کنند.
وی گفت:در حال حاضر 250 کیلومتر مترو داریم که باید به بیش از 500 کیلومتر برسد، اما طی 25 سال گذشته منابعی که دولت باید اختصاص میداد و قیمت بلیط تمام شدهای که مردم باید پرداخت میکردند هیچ کدام به سرانجام نرسیده است.
دولت طی 10 سال گذشته ریالی را برای حمل و نقل عمومی در نظر نگرفته است
هاشمی اظهار کرد: در حال حاضر ما 250 کیلومتر خط مترو کم داریم که هر کیلومتر نیازمند هزار میلیارد تومان بودجه است و به طور کلی 250 هزار میلیارد تومان برای راه اندازی باقیمانده خط مترو احتیاج داریم، اما کجا دولت طی 10 سال گذشته ریالی را برای حمل و نقل عمومی در نظر گرفته است؟
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه طی 10 سال آینده در حوزه اتوبوسرانی به 10 هزار اتوبوس احتیاج داریم گفت: مبلغ تهیه اتوبوسها 50 هزار میلیارد تومان است و اگر این مبلغ را با مبلغ راه اندازی خط مترو یکی کنیم و آنرا 300 هزار میلیارد تومان در نظر بگیریم نیازمند سالانه 30 هزار میلیارد تومان پول هستیم.
وی با اشاره به راهکار این موضوع اظهار کرد: طی هشت ماه گذشته سعی کردیم دولت را به وظیفه خودش روشن کنیم؛ در همه جای دنیا دولت، شهرداری و مردم پای کار میآیند و دولت کار زیرساختی را انجام میدهد و مردم پول بلیط را میپردازند.
هاشمی تصریح کرد: مبلغ تمام شده یک بلیت برای ما 15 هزار تومان است، اما از مسافر هزار تومان گرفته میشود یا باید قیمت واقعی بلیط را از مردم بگیریم که فرمانداریها با این موضوع مخالفت میکند یا باید دولت این پول را جبران کند که البته دولت هم آن را جبران میکند.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران گفت: ما برای بودجه کل کشور پیشنهادی را داده ایم و گفتیم که اگر قرار است ظرف 10 سال آینده برنامه حمل و نقل تهران را درست کنیم به سالانه 15 هزار میلیارد تومان پول احتیاج داریم و دولت باید در قانون بودجه سنواتی سهم خود را قائل شود، نمیگوییم که تمام پول قیمت واقعی بلیط را مردم بدهند، اما بالاخره باید در حد 5 هزار تومان را مردم بدهند, در حال حاضر شهروندی در منطقه 1 سوار تاکسیهای اینترنتی میشود و به منطقه 22 میرود و 50 هزار تومان پول میدهد، اما با مترو فقط هزار و خردهای تومان پول میپردازد همکاری نکردن دولت با شهرداری و عدم پرداخت سهم مردم مشکلاتی را ایجاد کرده است، اما میتوان در یک برنامه 10 سال آنرا به روز کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید