کد خبر: 448240
|
۱۳۹۹/۰۹/۰۷ ۱۲:۰۹:۵۴
| |

افراد با این گروه‌های‌ خونی کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند

نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده، نشان می‌دهد، افراد دارای گروه خونی O و گروه‌های خونی منفی نسبت به افرادی که دارای سایر گروه‌های خونی هستند، کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند.

افراد با این گروه‌های‌ خونی کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند
کد خبر: 448240
|
۱۳۹۹/۰۹/۰۷ ۱۲:۰۹:۵۴

اعتمادآنلاین| به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان موسسه «علوم ارزیابی بالینی» در این مطالعه، 225 هزار 556 نفر را که در فاصله زمانی میان سال های 2007 و 2019 آزمایش خون انجام داده بودند و سال جاری نیز آزمایش سواب کووید-19 انجام داده بودند، بررسی کردند.

هر یک از این افراد دارای یکی از چهار گروه خونی A یا B ، AB یا O بودند؛ تفاوت این چهار گروه خونی به وجود و یا عدم وجود پیوست های خاصی بر روی گلبول های قرمز خون به نام آنتی ژن ها بستگی دارد. بطور کلی دو آنتی ژن A و B وجود دارد که فرد می تواند یکی از آنها (A یا B)، هر دو (AB) و یا هیچ یک از آنها (O) را داشته باشد.

وجود یا عدم وجود این مولکول ها نوع گروه خونی فرد را A یا B ، AB یا O تعیین می کند. یکی آنتی ژن دیگر به نام «آنتی ژن رزوس» نیز وجود دارد که بسته به داشتن و یا نداشتن آن، گروه خونی فرد مثبت و یا منفی می شود.

محققان در این مطالعه متوجه شدند، افراد دارای گروه خونی O نسبت به افرادی که دارای سایر گروه های خونی بودند، 12 درصد کمتر احتمال داشت که به ویروس کرونا مبتلا شوند.

این مطالعه همچنین نشان داد که افراد دارای یک گروه خونی منفی (O-, A-, B- -AB) نسبت به افراد دارای یک گروه خونی مثبت، بطور متوسط 21 درصد کمتر احتمال داشت که به کووید-19 آلوده شوند.

علائم شدید کرونا مبتلا شوند و یا بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست بدهند.همچنین افراد دارای گروه خونی O منفی 26 درصد کمتر احتمال داشت که به عفونت کرونا مبتلا شوند و احتمال ابتلای آنها به علائم شدید کرونا و یا مرگ ناشی از

بر اساس نتایج این مطالعه افراد دارای گروه خونی O و یا یک گروه خونی افراد با این گروه‌های‌ خونی کمتر به کرونا مبتلا می‌شوندمنفی به ترتیب 13 درصد و 19 درصد کمتر احتمال داشت که به این بیماری در آنها 28 درصد کمتر بود.

تجزیه و تحلیل های آماری سایر متغیرها و اختلال ها نشان داد که خطر نسبی ابتلا به عفونت SARS-CoV-2 در افراد دارای گروه خونی AB پانزده درصد بالاتر از افراد دارای گروه خونی A است.

همچنین ابتلا به این عفونت در افراد دارای گروه خونی O نسبت به گروه خونی A پنج درصد کمتر است اما این میزان در مقایسه به تمام گروه های خونی به 12 درصد افزایش می یابد.

همچنین بر اساس نتایج این مطالعه خطر ابتلا به موارد شدید کووید-19 و یا مرگ ناشی از این بیماری در میان گروه های خونی AB و B و نیز افرادی که گروه های خونی مثبت داشتند، بیشتر بود.

به طوری‌که خطر ابتلا به موارد شدید کرونا در پی آلودگی به این ویروس در افراد دارای گروه خونی B نسبت به افرادی که گروه خونی A داشتند 21 درصد بیشتر بود.

محققان در این مطالعه که در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است، نوشتند که خطر ابتلا به عفونت SARS-CoV-2 و نیز موارد شدید کووید-19 و یا مرگ ناشی از این بیماری در افراد دارای گروه خونی O و گروه های خونی منفی اندکی کمتر است.

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، تا صبح پنجشنبه (6 آذر) به مرز 61 میلیون نفر نزدیک شد و تعداد قربانیان این ویروس نیز به حدود یک میلیون و 427 هزار نفر رسید.

در حال حاضر آمریکا با بیش از 13 میلیون و 137 هزار مبتلا، از نظر تعداد مبتلایان به این ویروس در رده اول قرار دارد و کشورهای هند، برزیل و فرانسه در رده‌های دوم تا چهارم هستند. ایران نیز از نظر تعداد مبتلایان کووید-19 هم‌اکنون در رده پانزدهم قرار دارد.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها