رئیس شورای عالی نظام پرستاری:
شهدای پرستارِِ خارج از دانشگاههای علوم پزشکی شهید محسوب نمیشوند
رئیس شورای عالی نظام پرستاری گفت: امیدواریم طبق قولهایی که مسئولان دادهاند، مزایایی مشابه ایثارگران برای پرستاران آسیبدیده از کرونا لحاظ شود.
اعتمادآنلاین| شمس الدین شمسی، رئیس شورای عالی نظام پرستاری، مورد لزوم حقوق از کار افتادگی به پرستارانی که بر اثر عوارض ابتلا به کرونا دیگر امکان کار کردن ندارند، بیان کرد: مسئولان در این مورد قولهایی دادند و به نظر میرسد که بتوانیم در این زمینه کارهایی را انجام بدهیم، اما تا الان مصوبهای برای پرستارانی که در چند ماه گذشته از کرونا آسیب دیدند، وجود ندارد.
وی ادامه داد: در واقع باید تفاوت بین بیمار شدن و آسیب جدی دیدن را در نظر بگیریم، چون وقتی فرد بیمار میشود، بعد از مدتی معالجه میشود و به کار برمیگردد، اما بعضی وقتها فرد آسیب جدی میبیند که درمان کاملی برای آن وجود ندارد.
شمسی افزود: ما پرستارانی داریم که عوارض جدی برای آنها به وجود آمده و دیگر کار کردن برای آنها بسیار سخت شده است، البته بحث از کار افتادگیهای معمولی برای این افراد وجود دارد، اما مطالبهای که ما از طرف نظام پرستاری داریم و در مکاتبات با ریاست جمهوری از ایشان درخواست کردیم، این است که افراد دارای آسیبدیدگی جدی از آییننامهی ایثارگری استفاده کنند، این موضوع فقط در مورد پرستارانی است که دچار آسیبدیدگیهای جدی شدهاند، چرا که به طور کلی حدود 60 هزار پرستار تا الان به بیماری کرونا مبتلا شدند و خیلی از آنها هم دوباره به کار برگشتند و از همین رو بحث ما فقط راجع به آسیبدیدگان است.
وی ادامه داد: امیدواریم طبق قولهایی که مسئولان دادهاند، مزایایی مشابه ایثارگران برای پرستاران آسیب دیده از کرونا قائل شوند، چون از کارافتادگی در قانون هم وجود دارد که بنا به دلایل مختلف فرد میتواند از قانون از کار افتادگی استفاده کند و در عین حال موضوع پرستاران و ایثارگری که در این ماهها کردند، مسئله دیگری است.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری در مورد جانباختن پرستاران شاغل در بخش خصوصی، کارکنان بخش خدماتی یا کمک پرستاران بر اثر کرونا و اینکه آیا جزو شهدای سلامت محسوب میشوند؟ بیان کرد: از طرف نظام پرستاری این موضوع عنوان شده که مصوبات و دستورالعملهایی که برای مدافعان سلامت مصوب شده ناقص و ضعیف است، چرا که حتی پرستاران جانباخته خارج از دانشگاههای علوم پزشکی هم شهید محسوب نمیشوند.
وی ادامه داد: قصد ما این است که این مصوبه تصریح شود تا تمام آن عزیزانی که برای دفاع از سلامت مردم جانشان را از دست دادند، شهید محسوب شوند، در واقع کسانی که در حین خدمت از دست رفتند، در هر بخشی از حوزه سلامت از بخش رادیولوژی و آزمایشگاه و خدمات تا پزشکی و پرستاری همه باید شهید محسوب شوند، حتی در بیمارستانها تعدادی کادر اداری داریم که آنها هم به دلیل مواجهه با بیماران درگیر ویروس کرونا شدند و آنها را هم باید در نظر گرفت، قرار است این مصوبه تکمیل شود.
شمسی در پایان با اشاره به پرستاران بخشهای غیرکرونایی که ایزوله کمتری برای آنها وجود دارد و بنابراین میزان ابتلای آنها بیشتر از پرستاران بخشهای کرونایی است، گفت: هر فردی که در بیمارستان در حین خدمت به ویروس کرونا مبتلا شود و جانش را از دست بدهد، به نظر ما شهید محسوب میشود، البته این نظر ما است و با چیزی که در مصوبات وجود دارد متفاوت است، ما در تلاش هستیم تا این موضوع شامل حال آنها هم بشود.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید