مشاور عالی وزیر بهداشت:
سالانه 3 هزار میلیارد تومان هزینه درمان سرطان در کشور میشود
مشاور عالی وزیر بهداشت با انتقاد از نبود نظارت جدی در حوزه درمان سرطان در کشور، عنوان کرد: سالانه حدود 300 میلیارد تومان صرف داروهای شیمی درمانی میشود که نه طول عمری به بیمار سرطانی اضافه میکند و نه تاثیری در ارتقای کیفیت زندگی او دارد. البته این تذکرات بارها مطرح شده ولی متاسفانه هیچ زمان کنترل و نظارت دقیقی بر تجویز و مصرف این داروها صورت نگرفته است.
اعتمادآنلاین| محمد اسماعیل اکبری در بخش دیگری از نشست خبری خود، در رابطه با وضعیت درمان سرطان در کشور، اظهار کرد: 49 درصد درمان سرطان با جراحی، 40 درصد با رادیوتراپی و جراحی باهم و تنها 11 درصد از طریق شیمی درمانی انجام میشود، این در حالیست که گرانترین و بیشترین هزینهها در حوزه شیمی درمانی صرف میشود.
وی ادامه داد: با وجود تاثیر پایین شیمی درمانی در درمان سرطان تقریبا 300 میلیارد تومان در سال برای شیمی درمانی در کشور هزینه میشود که از نظر بنده به عنوان متخصص سرطان کمکی به مردم نمیکند.
وی هدف از درمان سرطان را دو مسئله افزایش طول عمر و افزایش کیفیت زندگی بیماران عنوان کرد و گفت: به غیر از سرطان خون که شیمی درمانی جایگاه اول درمانی را دارد، در سایر سرطانها، جراحی درمان اصلی محسوب شده و شیمی درمانی و رادیوتراپی به عنوان درمانهای جانبی محسوب میشوند، علاوه بر این شیمی درمانی عوارض زیادی دارد که این مساله نیز باید مدنظر قرار گیرد.
وی در عین حال به داروهای هدفمند شیمی درمانی اشاره کرد و گفت: اثربخشی این داروها که "مونو کلونال آنتی بادی" نام دارند، آرزوی هر پزشکی است، ولی متاسفانه تجارت بیشتر از واقعیت به این آرزو رسیده، چراکه اثربخشی این داروها حتی به 30 درصد هم نمیرسد.
اکبری با بیان اینکه سالانه حدود 300 میلیارد تومان صرف داروهای شیمی درمانی میشود که نه طول عمری به بیمار سرطانی اضافه میکند و نه تاثیری در ارتقای کیفیت زندگی آنان دارد، گفت: تذکرات مرتبط با نظارت جدی بر این حوزه و صرف این بودجه در بخشهای موثرتر بارها مطرح شده ولی متاسفانه هیچ زمان کنترل و نظارت دقیقی بر تجویز و مصرف این داروها صورت نگرفته است.
وی با تاکید بر هزینه دو برابری درمان سرطان نسبت به سایر بیماریها، گفت سالانه 3 هزار میلیارد تومان هزینه درمان سرطان در کشور میشود.
مشاور وزیر بهداشت هزینه های سلامت در کشور را عامل کشیده شدن 8 درصد بیماران به زیر خط فقر دانست و گفت: این نسبتها در سرطان دو بربر است.
این فوق تخصص جراحی سرطان و غدد با تاکید بر اهمیت توجه به هزینه اثربخشی در درمان سرطان، گفت: باید به نیروی انسانی توجه شود در حالیکه تعرفههای غیرواقعی باعث شده که برخی پزشکان برای کسب درآمد بیشتر با شرکتهای دارویی قرارداد ببندند و به نوعی در جامعه تقاضای القایی ایجاد کنند. به عبارت دیگر تمرکز ما به جای نیروی انسانی به سمت دارو و ابزار درمانی معطوف شده است.
وی با تاکید بر ضرورت نظارت جدیتر در حوزه درمان سرطان بخصوص هزینههای حوزه شیمی درمانی، گفت: شرط اول نظارت این است که دانش موضوع را داشته باشیم و بعد معتقد به قضیه باشیم یعنی علم را به اعتقاد تبدیل کنیم و بعد عمل کنیم در این صورت میتوان مدیریت با نفوذ و نظارت قوی و جدی اعمال کرد.
دکتر اکبری در بخش پایانی با تاکید بر اینکه تشخیص اولیه سرطان با جراح است، گفت: در مورد سرطان تشخیص اولیه با متخصصان داخلی است.
وی همچنین با اشاره به برخی از تظاهرات بالینی در مورد سرطانهای مختلف گفت: در مورد سرطان پستان به عنوان شایعترین سرطان در زنان، وجود توده و ترشح خونی یک طرفه (در یک پستان) نشانههای جدی هستند، همچنین افراد میتوانند در مقابل آینه خود را معاینه کرده و یک دست را بالا ببرند اگر پوست در یک نقطه گیر کرده و یا فرورفتگی داشته باشد باید به سرطان شک کرد. در مورد سرطان معده به عنوان سرطان شایع در مردان نیز، لاغری بدون دلیل، کم خونی، کم اشتهایی و نشانههای ظاهری مانند درد مختصر یا نفخ میتواند از نشانههای جدی سرطانهای دستگاه گوارش باشد.
به گزارش علوم پزشکی شهید بهشتی، مشاور عالی وزیر بهداشت در خاتمه همچنین در مورد بارداریهای بعد از سرطان نیز، ضمن رد این مساله که افراد مبتلا به سرطان نباید باردار شوند، توضیح داد: بارداری در سرطان بلامانع است، البته به شرطی که تحت نظر پزشک و با آگاهی پزشک و بیمار باشد. همچنین در سرطان پستان بارداری میتواند منجر به سلامت مادر و جنین باشد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید