کد خبر: 469063
|
۱۳۹۹/۱۲/۱۳ ۱۶:۰۴:۰۰
| |

سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی:

عموم مردم حس خوشایندی به تغییر ساعت در ابتدای بهار و انتهای تابستان ندارند

نماینده تهران در مجلس با اشاره به اینکه ساعت 2 بار در سال به جلو و عقب کشیده می‌شود، گفت: عموم مردم نسبت به این تغییر ساعت‌ها حس خوشایندی ندارند؛ طرحی در مجلس پیشنهاد شده تا ساعت ثابت مانده و عقب و جلو کشیده نشود.

عموم مردم حس خوشایندی به تغییر ساعت در ابتدای بهار و انتهای تابستان ندارند
کد خبر: 469063
|
۱۳۹۹/۱۲/۱۳ ۱۶:۰۴:۰۰

اعتمادآنلاین| ساعت زیست شناختی بدن موجودات زنده، فرآیندی 24 ساعته دارد که اختلال و تغییر در آن می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها باشد. ضمن اینکه بر اساس آخرین مطالعات جهانی قانون تغییر ساعت به لحاظ فیزیولوژی تاثیرات چندان مثبتی برای جوامع اجرا کننده این قانون نداشته و از جهت صرفه جویی در انرژی هم خیلی کارآمد نبوده است.

سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی درباره اینکه این قانون در سال 1400 اجرا می‌شود یا خیر به سعادت آباد رادیو تهران گفت: ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس طرحی را در راستای تغییر ساعت رسمی کشور بر اساس مطالعاتی که صورت گرفته به مجلس ارائه کرده است. این طرح درکمیسیون فرهنگی در دست بررسی است و من هم از امضاء کنندگان این طرح بودم البته با توجه به اینکه در فصل بررسی بودجه قرار داریم بعید است این طرح در صحن مجلس فعلا مطرح شود.

وی افزود: تغییر ساعت طرحی بود که برای استفاده بیشتراز نور خورشید در کشور انجام می شد. بر اساس مطالعات جدید این تغییر ساعت اثرات بدی بر انسان از جهت روحی و روانی دارد و افسردگی فصلی ایجاد می کند و ما هم نیازمند بازنگری این قانون هستیم و من هم موافق هستم تا ساعت با شروع فصل بهار و پاییز تغییر نکند. ضمن اینکه کشورهای زیادی هستند که از تغییر ساعت تبعیت کردند و در حال حاضر تعدادی کشور تصمیم به نقض آن دارند.

رفیعی با اشاره به اینکه ساعت دوبار در سال به جلو و عقب کشیده می شود گفت: عموم مردم نسبت به این تغییر ساعت ها حس خوشایندی ندارند. طرحی در مجلس پیشنهاد شده تا ساعت ثابت مانده و عقب و جلو کشیده نشود. این طرح پشتوانه کارشناسی دارد و من بر اساس این مطالعات صحبت می کنم. ضمن اینکه مشاهدات میدانی هم در تغییر ساعت دیده می شود و اینکه هدف اصلی از استفاده بهینه از نور خورشید هم به طور کامل احصاء نشده است.

رئیس فراکسیون محیط زیست تاکید کرد: این طرح به مجلس پیشنهاد شده و در کمیسیون فرهنگی در دست بررسی است اما تا زمانیکه قانون جدیدی تصویب نشده باشد قانون قبلی کماکان دایر است. با توجه به اینکه در زمان بحث بررسی بودجه قرار داریم بعید است تا پیش از سال 1400 این طرح در صحن علنی مجلس اعلام وصول شود.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها