کد خبر: 474664
|
۱۴۰۰/۰۱/۱۶ ۰۹:۱۲:۵۳
| |

استقرار سامانه بیومتریک برای شناسایی معتادان متجاهر

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشور عملکرد این معاونت در سال 99 را تشریح کرد.

استقرار سامانه بیومتریک برای شناسایی معتادان متجاهر
کد خبر: 474664
|
۱۴۰۰/۰۱/۱۶ ۰۹:۱۲:۵۳

اعتمادآنلاین| رضوان مدنی در خصوص عملکرد معاونت پیشگیری بهزیستی کشور در سال 1399 بیان کرد: مرکز توسعه پیشگیری با چهار دفتر تخصصی فعالیت‌های خود را در محورهای مشاوره امور روانشناختی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، پیشگیری و درمان اعتیاد و پیشگیری از معلولیت‌ها، به گروه‌های هدف خود ارائه می‌دهد که اهم آنها در سال 99 عبارت‌اند از در دفتر مشاوره و امور روانشناختی ارائه خدمات مشاوره تلفنی 1480 با هدف ارتقاء سطح سلامت و بهداشت روان آحاد جامعه، کاهش آسیب‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی صورت گرفت و کارشناسان این خط که 460 مشاور با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های مشاوره و روانشناختی بودند به بیش از دو میلیون تماس تلفنی پاسخ دادند.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: از اقدامات مهم دیگر دفتر مشاوره، توسعه سامانه «تصمیم» از 24 استان به کل کشور با افزایش 7 مرکز استان جدید و همچنین از مرکز استان به شهرستان‌های بالای 50 هزار نفر جمعیت بود که هم اکنون در 327 شهرستان این سامانه فعال است.

به گفته رضوان مدنی، کل پرونده‌های پذیرش شده در سال 99، 117 هزار و 929 مورد با میزان سازش حدود 14 درصد است.

بنابر اظهارات معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشور، میزان توسعه مراکز ارزیابی روانی_اجتماعی و مراکز مشاوره جهت کاهش میزان پشت نوبتی، افزایش اعتماد بخش‌های غیردولتی، گسترش خدمات‌رسانی به زوجین و تسهیل دسترسی از طریق 24 هزار و 309 مرکز که نسبت به سال‌های قبل، 300 درصد افزایش داشته است و برگزاری 162 دوره آموزشی استانی و کشوری و پوشش 100 درصدی سامانه تصمیم در کل کشور نیز از اقدامات مثبت دفتر مشاوره و امور روانشناختی بوده است.

مدنی با بیان اینکه از دفاتر دیگری که در مرکز توسعه پیشگیری اقدامات خوبی انجام دادند، دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است، گفت: فعالیت رصد آسیب‌های اجتماعی و تعیین کننده‌های آن از سال 90 در دستور کار این دفتر قرار گرفت. در سال 99 دومین پیمایش رصد آسیبهای اجتماعی و عوامل تعیین کننده آن با حجم نمونه 62 هزار و 500 نفر انجام داد و اطلس آسیب‌های اجتماعی کشور را در سال 99 تدوین کرد. همچنین این دفتر در سال جاری اقدام به تهیه گزارش‌های راهبردی و بسته‌های سیاستی رصد آسیبهای اجتماعی، تحلیل داده های سامانه صدای مشاور 1480، راه‌اندازی دبیرخانه عالی استانی رصد آسیب‌های اجتماعی و انجام اولین برآورد ملی جمعیت‌های پنهان با حجم نمونه 65 هزار و 800 نفر را به اجرا درآورد.

مدنی با اشاره به دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد گفت که از فعالیت‌های آن، خط ملی اعتیاد با شماره 09628 بود که در سال گذشته پاسخگوی تلفن‌های مردمی بود که کارشناسان این مرکز حدود 483 هزار تماس را در قالب مشاوره کوتاه و ارجاع به مراکز درمانی اعتیاد پاسخگو بودند.

وی یادآور شد: از دیگر فعالیت‌های دفتر اعتیاد سامانه تشخیص هویت برمبنای عنبیه معتادان متجاهر بود. به منظور رفع مشکل تعیین هویت معتادان متجاهر برای برنامه‌ریزی ارائه خدمات، سامانه بیومتریک ایجاد شد و در استان‌ها استقرار یافت. هم اکنون به جز دو استان ایلام و سمنان، سایر استان‌ها در قالب 42 واحد غربالگری مجهز به سامانه تشخیص هویت، توسط ویژگی‌های عنبیه هستند.

بنابر گفته معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشور، تاکنون 28 هزار معتاد متجاهر در این سامانه دارای کد یکتای منحصر به فرد شدند که این افراد به راحتی در نوبت‌های بعدی و در هر زمان و مکان قابل شناسایی هستند.

وی افزود: با توسعه سامانه در سال 1400 توسط سازمان بهزیستی کلیه فرآیندهای شناسایی، درمان و اقدامات پس از درمان بیماران به صورت الکترونیکی قابل رصد خواهد بود.

مدنی با بیان اینکه از دیگر اقدامات دفتر اعتیاد، مراکز جامع درمان و بازتوانی معتادان بود که در پاسخ به موفقیت ناکافی بسترهای درمانی موجود در پیشگیری از عود اعتیاد و محدودیت در فرآیند بازگشت به جامعه طراحی شد، افزود: این مراکز به صورت چهار ماه اقامتی و هشت ماه مراجعه سرپایی در قالب 52 جلسه آموزشی و درمانی، برای پوشش مشکلات روانشناختی و اجتماعی بوده و براساس منابع علمی طراحی شده است. این مراکز به طور همزمان علاوه بر ارائه مداخلات سم‌زدایی و پرهیز مدار با بهره‌گیری از سایر رویکردهای درمان اعتیاد به رفع چالشهای خانوادگی و اجتماعی بیمار، مداومت بر مراقبت بیمار، مداخلات روانی و اجتماعی و توانمندسازی شغلی و حمایت از خانواده وی پرداخته است و تمامی این خدمات در قالب طرح درمان به صورت تک‌دوزی برای هر فرد، طبق برنامه مدیریت مورد حین درمان و پس از ترخیص ارائه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال 99 راه‌اندازی 30 مرکز در 28 استان کشور، با اعتباری بالغ بر 120 میلیارد ریال، با مشارکت بخش خصوصی و غیردولتی انجام شد که پذیرش بیش از 1300 بیمار در مرحله اول صورت گرفت.

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشور گفت: در بخش کاهش آسیب اعتیاد نیز بیش از 750 هزار نفر در 430 مرکز کاهش آسیب تحت پوشش قرار گرفتند و از خدمات بهداشتی و حمایتی بهره‌مند شدند.

به گفته مدنی، همچنین در حدود 3 میلیون ماسک، 300 تن محلول ضدعفونی و شوینده، 500 هزار جفت دستکش در مراکز کاهش آسیب، اقامتی و پاتوق‌های معتادان برای ایام نوروز توزیع شد.

وی افزود: همچنین نزدیک به 32 هزار نفر در مراکز ماده 16 و 1100 نفر در مراکز توانمندسازی تحت پوشش درمان و توانمندسازی قرار گرفتند.

مدنی تصریح کرد: سایر مدل‌های درمانی مانند اجتماع درمان‌مدار در قالب 27 مرکز در استان‌ها، مراکز بهبود و بازتوانی افراد دچار اختلال مصرف نیز در قالب 1097 مرکز خدمات خود را به گروه‌های هدف ارائه کردند.

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها اشاره کرد و گفت: در دفتر پیشگیری از معلولیتها طرحهای غربالگری بینایی کودکان، شنوایی نوزدان و کودکان و مشاوره ژنتیک انجام می‌شود که طبق برنامه ریزی پروتکل‌های اجرایی شامل متناسب‌سازی زمان و روند اجرا و رعایت نکات بهداشتی متناسب با هر برنامه تدوین و جهت اجرا به استان‌ها ابلاغ شد تا قابلیت اجرای برنامه‌ها در شرایط موجود افزایش یافته و برنامه‌ها از نظر کمیت و کیفیت کمترین آسیب را ببینند.

وی افزود: در سال 99 بیش از 800 هزار کودک با شرایط کووید_19 با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفتند که بالغ بر 2500 نفر دارای اختلال شنوایی شناسایی شد و در برنامه غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم، 2 میلیون و 11 هزار و 780 نفر با وجود شرایط خاص اپیدمی کووید_19 در سال 99 با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند و بالغ بر 8 هزار و 730 کودک دارای آمبیلیوپی در سال جاری شناسایی شدند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها