احتمال ورود دستههای دیگر ملخ صحرایی به کشور از اواخر فروردین
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات گفت: پیش بینی میشود در صورت عدم کنترل پورههای ملخ صحرایی در عربستان و شاخ آفریقا و مساعد شدن شرایط آب و هوایی، بارش باران، سبز شدن پوشش گیاهی و وجود رطوبت در مناطق کانونی ایران، از اواخر فروردین و اردیبهشت مجددا دستههای پروازی به سمت مناطق کانونی و تولیدمثل بهاره ایران ریزش کنند.
اعتمادآنلاین| مسعود لطیفیان آخرین وضعیت حضور ملخ صحرایی در کشور را تشریح کرد و گفت: عملیات مبارزه با دستههای ملخ صحرایی وارد شده به کشور در روز چهارم فروردین به اتمام رسید و سطح مبارزه در سه استان خوزستان، بوشهر و ایلام در حدود 6000 هکتار و به صورت جزییتر سطح مبارزه در خوزستان3500 هکتار، در بوشهر 1600 هکتار و در ایلام 400هکتار بود.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد:در حال حاضر عملیات ردیابی در 10 استان کانونی ملخ صحرایی در جنوب کشور در حال انجام و گزارشات ردیابی با استفاده از نرم افزارهای موبایل(el3m, el3w) به سازمان حفظ نباتات و فائو ارسال می شود. همچنین با توجه به انجام تخم ریزی دستههای ورودی به کشور در استانهای ذکر شده، احتمال دارد اواخر فروردین تفریخ دسته های تخم ملخ صحرایی در برخی مناطق تخم ریزی شده صورت بگیرد و با توجه خشک بودن پوشش گیاهی در مناطق کانونی این استانها احتمال دارد پوره ها به هم ملحق شده و تشکیل باند پوره بدهند و برای تغذیه از پوشش گیاهی به مناطق سبز زراعت و باغات اطراف هجوم ببرند.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: پیش بینی می شود در صورت عدم کنترل پورهها در عربستان و شاخ آفریقا و مساعد شدن شرایط آب و هوایی، بارش باران و سبز شدن پوشش گیاهی و وجود رطوبت در مناطق کانونی ایران، از اواخر فروردین و اردیبهشت مجددا دسته های پروازی به سمت مناطق کانونی و تولیدمثل بهاره ایران ریزش کنند. همچنین در صورت نامساعد بودن شرایط آب و هوایی و پوشش گیاهی مهاجرت دستههای پروازی به سمت مناطق تولیدمثل تابستانه در مرز بین هند و پاکستان صورت می گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید