کد خبر: 477584
|
۱۴۰۰/۰۱/۲۸ ۱۶:۳۴:۰۰
| |

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

تنها وزارت بهداشت امکان صدور مجوز واردات دارو و واکسن را دارد / اولویت واکسن داخلی است

حسینعلی شهریاری در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور و تأکید وی مبنی بر این‌که متقاضیان واردات واکسن کرونا مستقیماً با دفتر رئیس‌جمهور ارتباط برقرار کنند، گفت: در حال حاضر، حتی داروهایی هم که توسط بخش خصوصی وارد می‌شود، سنجش سلامت آن توسط وزارت بهداشت انجام می‌شود و هیچ مرجع دیگری به جز این سازمان، امکان صدور مجوز برای واردات دارو و واکسن را ندارد.

تنها وزارت بهداشت امکان صدور مجوز واردات دارو و واکسن را دارد / اولویت واکسن داخلی است
کد خبر: 477584
|
۱۴۰۰/۰۱/۲۸ ۱۶:۳۴:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور و تأکید وی مبنی بر اینکه متقاضیان واردات واکسن کرونا مستقیماً با دفتر رئیس‌جمهور مکاتبه و ارتباط برقرار کنند، اظهار داشت: طبق قانون برنامه ششم توسعه و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، متولی سلامت کشور وزارت بهداشت است و این موضوع در اختیار رئیس‌جمهور نیست که با ایجاد تشکیلات موازی، قانون را دور بزند یا تفسیر به رأی کند؛ تفسیر قانون هم اساساً به عهده خود مجلس است.

به گزارش فارس، وی افزود: در حال حاضر، حتی داروهایی هم که توسط بخش خصوصی وارد می‌شود، سنجش سلامت و تأییدیه آن توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو انجام می‌شود و هیچ مرجع دیگری به جز این سازمان، امکان صدور مجوز برای واردات دارو و واکسن را ندارد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دفتر رئیس‌جمهور به قدر کافی کار برای انجام دارد و مملکت هم آن قدر مشکل دارد که توسط دفتر رئیس‌جمهور دنبال شود، بنابراین نوبت به دخالت در واردات واکسن نمی‌رسد.

شهریاری تصریح کرد: ‌این تأکید و اصرار آقای رئیس‌جمهور، این شبهه را ایجاد می‌ کند که برخی وابستگان دولتمردان دنبال رانت واردات واکسن هستند تا هم سود کنند و هم با قیمت گزاف به مردم عرضه کنند؛ بنابراین اگر وزارت بهداشت واکسن یا دارویی را تأیید نکند، اساسا کسی هم استفاده نخواهد کرد.

وی افزود: وزیر بهداشت، منتخب رئیس‌جمهور و عضو هیأت دولت است و اگر رئیس‌جمهور هم نقطه‌نظری درباره سازوکار واردات دارو و واکسن دارد، باید به وزیر منتقل کند تا بررسی کارشناسی شده و نتیجه آن به وی اعلام شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: کمیسیون نسبت به ایجاد این تشکیلات موازی ولو اینکه به صورت غیررسمی باشد، بی‌تفاوت نخواهد بود و حتماً پیگیری خواهد کرد؛ موضوع واکسن با سلامت مردم مرتبط است و نمی‌توان در این رابطه شوخی کرد.

شهریاری همچنین در خصوص گزارش در دست تهیه در این کمیسیون در زمینه تخلفات و سوءمدیریت ستاد ملی مبارزه با کرونا در ایام نوروز، خاطرنشان کرد: این گزارش توسط گروه کارشناسی منتخب کمیسیون که متشکل از کارشناسان بیرون و درون مجلس است، در دست بررسی نهایی قرار دارد و احتمالاً تا 3 الی 4 روز آینده آماده می‌شود تا پس از بررسی و تصویب در کمیسیون، برای اعمال ماده 234 آئین‌نامه داخلی مجلس به هیأت رئیسه تقدیم شود.

وی همچنین در خصوص برخی خبرها مبنی بر مخالفت وی با واردات واکسن خارجی کرونا به ویژه واکسن روسی، تصریح کرد: آن‌چه من چندی قبل گفته بودم، این بود که ترجیح من این است که هیچ واکسن خارجی استفاده نکنم و صبر می‌کنم تا واکسن تولید داخل به تولید انبوه برسد و استفاده کنم، اما در عین حال این نکته را هم بارها گفته‌ام که هر واکسنی که وارد می‌شود، باید از مسیر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و تأییدیه این سازمان باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها