محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش:
عالیترین سرمایهگذاری، ارتقای سلامت دانشآموزان است
محسن حاجی میرزایی در خصوص سلامت دانشآموزان گفت: ارتقای سلامت دانشآموزان، در حقیقت عالیترین سرمایهگذاری برای نسلهای آینده است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هم به عنوان ساحت زیستی و بدنی به آن توجه شده است.
اعتمادآنلاین| محسن حاجی میرزایی، وزیرآموزش و پرورش در پیامی به مناسبت «هفته سلامت»، افزود: «سلامت» از مواهب عظیم الهی است که مبنای کلیه کمالات بشری و در برگیرنده سلامت جسمانی، معنوی و روحی و عاطفی است. امروزه حفظ، بهبود و ارتقای سلامت مردم از مهمترین اولویتهای همه نظامهای سیاسی و حاکمیتی است.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: ارتقای سلامت دانشآموزان، در حقیقت عالیترین سرمایهگذاری برای نسلهای آینده است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هم به عنوان ساحت زیستی و بدنی به آن توجه شده است. «شیوع ویروس مهلک کرونا و فراگیری کووید19»، رویدادی اضطراری است که وضعیتی خطرناک و ناپایدار برای جوامع و دولتها ایجاد کرده و باعث به وجود آمدن شرایطی سخت شده است که برای دفع آن به اقدامات اساسی و جدید، نیاز است. اما این بحران علاوه بر اینکه حامل معنی «تهدید» است، محمل «فرصت» نیز بوده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کرونا، به موازات آن که نشانگر آسیب، ضایعه و چالش است، یک تهدید نیز هست؛ اما در عین حال فرصتی است برای آزمایش و آموزش تابآوری نظامهای آموزشی و آموزشهای غیرحضوری و مجازی اظهار کرد: کودکان و نوجوانان امروز، عاملان قدرتمند تغییر و نسل آینده سازندگان ایران اسلامی هستند. هر بحران، فرصتی است برای کمک به آنان برای یادگیری، تمرین و افزایش تابآوری و در نهایت، ساختن جامعهای امنتر؛ یافتن و دادن اطلاعات درست و به هنگام درباره بیماری کرونا، به از بین بردن ترس و نگرانیهای دانشآموزان نسبت به آن کمک شایانی میکند و آنها را برای مقابله با هرگونه پیامد در زندگی آماده میسازد.
حاجی میرزایی در ادامه این پیام آورده است: اکثر دانشآموزان ایرانی، از اسفند سال 1398 در پی ظهور این ویروس گزنده و به منظور کنترل آن نتوانستهاند در مدارس حضور یابند؛ اما از نخستین روزهای شیوع این بیماری، فرآیند آموزش در مدارس تعطیل نشد و با اتخاذ روشهای نوین و مبتنی بر دانش و خلاقیت مربیان، معلمان و حمایت برنامهریزان نظام تعلیم و تربیت و با تمهید امکانات جدید و استفاده از ظرفیت رسانهها، شرایطی برای نظام تعلیم و تربیت فراهم شد که دانشآموزان به صورت قابل قبولی بتوانند فرآیند آموزش را طی کنند. با نیم نگاهی به جرأت میتوان بیان کرد در سال تحصیلی رو به پایان، تلاشهای چشمگیر مدیران، برنامهریزان و مراقبین سلامت مدارس در ترویج فرهنگ سبک زندگی جدید در جهت ارتقای سلامت دانشآموزان و همچنین کنترل تبعات و پیامدهای منفی ناشی از قرنطینه خانگی، بسیار حائز اهمیت بوده است.
وی تاکید کرد: «هفته سلامت» که همه ساله با هدف «ارتقای آگاهی و ترویج فرهنگ سلامت» از یکم تا هفتم اردیبهشتماه برگزار میشود، در سال 1400با شعار محوری «ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر» بهمنظور حسّاسسازی جامعه نسبت به حفظ سلامت افراد، خانواده و جوامع در مقابله با ویروس منحوس کرونا، فرصت مغتنمی است تا با تأکید بر اهمیّت و نقش بسیار مهم سلامت و ابعاد آن در رشد و تعالی کودکان و نوجوانان و نگاه مجدد به ظرفیتها، دستاوردها و انتظارات موجود برای پاسخگویی منطقی و شایسته در جهت پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در قالب برنامههای منسجم همراه با سایر دستگاهها در مسیر تحقق سلامت دانشآموزان عزیز گام برداریم .
حاجی میرزایی با بیان اینکه آموزش و پرورش با داشتن متخصصان خبره و برخورداری از مدیران و مراقبان سلامت مدارس، میتواند گامهای بیشتر و بهتری در جهت ارتقای سلامت جامعه بردارد، افزود: زیرا هر یک از دانشآموزان در حال حاضر به عنوان سفیر سلامت، خانوادهها را آگاه به مسائل و پیامهای بهداشتی مینمایند و اینگونه میتوانند در آینده مجریان توانمند سلامت کشور باشند. رویکرد «سواد سلامت» به مفهوم «ایجاد توانایی در درک مطالب بهداشتی»، یکی از راهکارهای بنیادین در توانمندسازی دانشآموزان، این «سفیران سلامت» محسوب میشود. از این رو، با توجه به شعار «ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر»، عدالت در سلامت، به وسیله سفیران سلامت دانشآموزی در این شرایط از طریق آموزشهای غیرحضوری به همسالان انجام میشود.
وی در پایان نیز نوشت: اینجانب ضمن ارج نهادن به شهدای مدافع سلامت و قدردانی از تلاشهای ارزنده همه دستاندرکاران بخش سلامت کشور، آغاز هفته سلامت را تبریک میگویم و از خداوند متعال، سلامت، سعادت، سرور و توفیق روزافزون یکایک مراقبین سلامت، کارشناسان و همکاران حوزه بهداشت و سلامت در مدارس را تمنّا دارم.
دیدگاه تان را بنویسید