کد خبر: 479596
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۵ ۰۸:۳۰:۰۶
| |

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور:

اعتیاد به اینترنت در دوران کرونا خشونت خانگی را افزایش داده است

محمد حاتمی گفت: 5 تا 6 ماه دیگر با آغاز دوران پساکرونا نرخ شیوع اختلالات روانی به شدت افزایش پیدا کند هرچند همین الان هم کادر درمان، اقشار آسیب پذیر به خصوص کودکان و نوجوانانی که در قرنطینه بودند از لحاظ روحی بسیار آسیب دیدند.

اعتیاد به اینترنت در دوران کرونا خشونت خانگی را افزایش داده است
کد خبر: 479596
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۵ ۰۸:۳۰:۰۶

اعتمادآنلاین| محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، با اشاره به تاثیر اعتیاد به اینترنت در دوران کرونا بر اختلافات خانوادگی گفت: به طورکلی هر نوع اعتیادی باعث می‌شود زندگی نرمال، بهنجار و عادی فرد در ارتباطات میان فردی و خانوادگی، اجتماعی و شغلی دچار مشکل شود اما آنچه امروزه باید مورد توجه قرار گیرد، اعتیاد به اینترنت و فناوری‌های جدید است که در دوران کرونا بسیار افزایش پیدا کرده است.


به گزارش برنا، او افزود: مطالعات موجود نشان می‌دهد استفاده از اینترنت میان همه اقشار جامعه از کودکان گرفته تا نوجوانان و بزرگسالان به شدت افزایش پیدا کرده است چون استفاده از اینترنت تبدیل به یک ضرورت اجتماعی شده است و مردم برای انجام کارهای خود مانند شرکت در جلسات، آموزش، درس خواندن، خریدهای اینترنتی و... مجبور هستند از آن استفاده کنند و اگر کسی دربرابر استفاده از آن مقاومت کند زندگی‌اش مختل می‌شود بنابراین افراد چه با سطح سواد تحصیلی و اجتماعی بالا و چه سطح سواد پایین امروزه مخاطب فضای مجازی هستند و بسیاری از افراد بدون هیچگونه سواد رسانه‌ای وارد این فضا شدند و به دلیل جذابیت‌های آن اعتیاد پیدا کرده‌اند.

حاتمی با بیان اینکه اعتیاد به اینترنت تنهایی می‌آورد، تصریح کرد: اعتیاد به اینترنت «تنهایی» می‌آورد و تنهایی دو آسیب دارد که آسیب اول به خود فرد است یعنی از لحاظ جسمی و روانی به شدت لطمه می‌بیند و آسیب دوم به روابط میان فردی است چون بشر در خانواده و جامعه زندگی می‌کند پس احتیاج دارد با دیگران ارتباط داشته باشد و وقتی در لاک و غار خودش باشد و بیشتر درگیر فضای مجازی شود، اختلافات افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور در ادامه گفت: زمانی که فرد در غار خودش باشد طبیعتا در محیط خانواده توقعات طرفین (زن و شوهر-خواهر-برادر-پدر و مادر با فرزندان) برآورده نمی‌شود و مشکلاتی در خانواده و محیط کار به وجود می‌آید که کاملا به صورت عینی مشهود است هرچند که آمار دقیقی از آن وجود ندارد.

او با بیان اینکه اعتیاد به اینترنت و تنهایی خشونت خانگی را به دنبال می‌آورد، افزود: عامل خشونت خانگی این روزها از اعتیاد به اینترنت و تنهایی نشات می‌گیرد چون وقتی کسی مدام سرش در گوشی باشد نمی‌تواند روابطش با اعضای خانواده را کنترل کند بنابراین خشونت‌های خانگی افزایش پیدا می‌کند.

حاتمی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان نظام روانشناسی در ستاد ملی مبارزه با کرونا حضور خواهد داشت یا خیر؟ اظهار کرد: از همان روزهای اول شیوع ویروس کرونا در کشور درخواست کردیم باتوجه به شرایطی که کرونا ایجاد کرده و سلامت روان شهروندان بسیار در معرض خطر است، باید سازمان نظام روانشناسی در ستاد ملی مبارزه با کرونا حضور داشته باشد اما هنوز محقق نشده و از رئیس جمهور درخواست داریم به این موضوع توجه ویژه داشته باشند و هر لحظه‌ای که در انجام این کار تاخیر شود سلامت روان شهروندان بیشتر درمعرض خطر قرار می‌گیرد و اگر زودتر این اتفاق رخ دهد، تاثیر شایانی بر ارتقای سلامت روان شهروندان خواهد داشت.


او ادامه داد: پیش بینی ما این است در دوران پساکرونا که 5 تا 6 ماه دیگر آغاز می‌شود، نرخ شیوع اختلالات روانی به شدت افزایش پیدا کند هرچند همین الان هم کادر درمان، اقشار آسیب پذیر به خصوص کودکان و نوجوانانی که در قرنطینه بودند از لحاظ روحی بسیار آسیب دیدند بنابراین ضرورت دارد ستاد ملی مبارزه با کرونا جهت تاب آوری اجتماعی به سازمان نظام روانشناسی توجه کند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور از افزایش ارائه خدمات روانشناسی به مردم خبر داد و گفت: در حال حاضر روزانه 100 هزار مراجعه مشاوره رواشناشی در سراسر کشور داریم که در مقایسه با سال 1398 دوبرابر افزایش پیدا کرده است.

حاتمی از شروع جلسات برای اختصاص بیمه خدمات روانی خبر داد و بیان کرد: سازمان نظام روانشناسی دائما پیگیر اختصاص بیمه برای خدمات روانشناسی است و مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص اهتمام داشته به گونه‌ای که آقای لاریجانی دستور دادند و آقای قالیباف نیز چندباری پیگیری کردند اما به نتیجه‌ای نرسیده چون مسئله اصلی بحث مالی است و بیمه‌ها برای ارائه خدمات درخواست سوبسید دارند درنهایت قرار است چند روز آینده ملاقاتی با آقای نوبخت داشته باشم تا بتوانیم از راه میانبر بیمه خدمات روانشناسی را به وجود بیاوریم چرا که نبود بیمه خطرآفرین است و در حال حاضر اقشار آسیب پذیر و کم درآمد از خدمات مشاوره محروم هستند و تمکن مالی مراجعه به روانشناس را ندارند پس ضروریست فکری به حال آنها شود و بیمه‌ای درنظر گرفته شود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها