کد خبر: 480999
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۸ ۱۳:۱۵:۵۴
| |

پاسخ حناچی به ادعای تیرگی روابط شهردار و شورا/ هر جا استمداد کردیم، شورا همکاری کرد

شهردار در گفت‌وگویی به مناسبت روز شوراها از روابط حسنه شورای شهر و مدیریت شهری گفت و تاکید کرد بدون همکاری شورا اداره شهر در روزهای کرونایی ممکن نبود.

پاسخ حناچی به ادعای تیرگی روابط شهردار و شورا/ هر جا استمداد کردیم، شورا همکاری کرد
کد خبر: 480999
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۸ ۱۳:۱۵:۵۴

اعتمادآنلاین| شهردار تهران توسط اعضای پارلمان شهری انتخاب می‌شود و از این‌رو شورای شهر وظیفه نظارتی بر عملکرد شهرداری دارد.

وظیفه‌ای که در این دوره مدیریت شهری دقیق و موشکافانه بوده است و به‌گفته شهردار تهران در مدت 3 سال تذکرات داده‌شده 2 تا 3 برابر شده است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، به نقل از روزنامه همشهری، هرچند این افزایش تذکرات نمی‌تواند دلیل بر تیرگی روابط اعضای پارلمان شهری با شهردار باشد؛ چرا که پیروز حناچی اذعان دارد که هرگاه از شورای شهر درخواست کمک کرده، حمایت شده است.

به هر حال 21 نفر در پارلمان شهری دوره پنجم عضو هستند و قطعاً عملکرد مدیریت شهری موافقان و مخالفانی دارد اما شهردار تهران خود را منتخب شورای شهر می‌داند و از این‌رو عرفا، شرعا و قانونا خود را موظف به پاسخگویی در برابر سؤالات قانونی آنها می‌داند.

پیروز حناچی شهردار تهران در گفت‌وگویی که به مناسبت روز ملی شوراها انجام شده رابطه میان شورای شهر و مدیریت شهری را بیشتر تشریح می‌کند.

*این روزها برخی می‌گویند رابطه بین شهرداری تهران و اعضای شورای شهر کمرنگ شده است و البته برخی روی این موضوع کارتبلیغاتی همراه با تحریف هم انجام می‌دهند.


این موضوع را قبول ندارم. انصافاً شورای شهر به ما خیلی کمک کرد. دو لایحه کرونایی دادیم که تقریباً با تغییرات اندک تصویب شد و اگر این دو لایحه را نمی‌دادیم شاید شهر را به این شکل نمی‌توانستیم اداره کنیم. هر جا که استمداد کردیم، شورای شهر با ما همکاری کردند. به هر حال شورای شهر 21 عضو با نظرات و دیدگاه‌های مختلف دارد و اجماع صددرصدی ممکن است حاصل نشود. برخی از اعضا مخالف برخی از عملکردها هستند و برخی هم موافق اما هر جا تقاضای کمک کردیم، حمایت کردند.


*پس شما رابطه میان شورای شهر و مدیریت شهری را خوب ارزیابی می‌کنید؟


اعتقاد دارم ما در شورا نباید به‌دنبال تک صدایی باشیم. به هر حال پارلمان 21 نفر عضو دارد با 21 یک نظر مختلف. ضمن اینکه ممکن است نمایندگان فراکسیون‌های سیاسی بیرونی هم باشند که نقطه نظراتی دارند و آنها را هم لحاظ می‌کنیم.

در مجموعه اعضای همراهی بودند و ما هر جا که کمک خواستیم به‌طور جد حمایت کردند. برخی از موارد لایحه را عادی می‌فرستایم و گاهی اوقات هم به جهت اهمیت، لایحه را می‌فرستادیم و زنگ هم می‌زدیم و پیگیری هم می‌کردیم تا در دستور کار شورا قرار گیرد. به هر حال موردی نبود که حمایت شورا را حس نکنم.

*رابطه شورا و شهرداری شفاف‌تر شده است و انتقادات صریح‌تر بیان می‌شود. آیا به همین دلیل روابط شورای شهر و مدیریت شهری مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است؟


این موضوع که روابط شفاف‌تر شده است، صحت دارد. به هر حال موضع اعضای شورای شهر نظارتی است و حق دارند مواردی را بگویند. شاید این ایراد وارد است که برخی از موارد قبل از مطرح شدن پشت تریبون، ممکن است با یک تلفن حل شوند یا اعضای شورای شهر توجیه شوند.

به هر حال همه مواردی را که توسط اعضای شورای شهر مطرح می‌شود، مکتوب جواب می‌دهیم و به صراحت می‌گویم حجم تذکرات نسبت به سال اول همین شورا حدود 2.5 تا 3 برابر شده است. نکته قابل تأمل این است که سؤال پشت تریبون شنیده می‌شود و پاسخ به‌صورت اداری داده می‌شود و کسی مطلع نمی‌شود.

در هر صورت وقتی منتقد دارید، رقیب دارید و کسانی هستند که حتی به ناحق نقد کنند اگر خبری که مسجل نیست، پشت تریبون گفته شود، مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد. مثلاً گفته شد که ما در این دوره حتی یک متر هم توسعه مترو نداشتیم اما این موضوع صحت نداشت و تکذیب هم شد. درهرحال شرعا، عرفا و قانونا اعتقاد داریم نظارت شورا را پذیرفته‌ایم و بنده شهردار منتخب این شورا هستم و اگر سؤال قانونی کنند خودم را موظف می‌دانم پاسخ دهم.


*به‌نظر می‌آید در این دوره، زنان اعضای شورای شهر نسبت به دوره‌های قبلی فعال‌تر بوده‌اند و نقش بیشتری هم ایفا کرده‌اند. نظر شما در این مورد چیست؟


من همیشه از حمایت بانوان عضو شورا بهره‌مند بودم و خیلی مواقع در طرح‌های استراتژیک کمک کردند. اگر بخواهم به برخی از تلاش‌های بانوان شورا اشاره کنم باید بگویم خانم زهرا نژادبهرام در بخش مناسب‌سازی‌ تأثیرگذار بود و با پیگیری‌های او کارهای مناسب‌سازی‌ در ایستگاه‌های مترو و اتوبوس و حتی معابر به‌خوبی انجام شد.

پیگیری‌های خانم زهرا صدراعظم نوری در موضوع باغات تأثیرگذار بود. خانم ناهید خداکرمی در بحث بهداشتی و درمانی تلاش‌های ارزشمندی داشت. خانم الهام فخاری در حوزه‌های اجتماعی پیگیری‌های خوبی کرد. خانم بهاره آروین موضوع شفافیت را پیگیری کرد و کارهای خوبی هم در این بخش انجام شد. خانم شهربانو امانی پیشنهادها و نظرات خوبی ارائه دادند و در تلطیف‌ رابطه اعضای شورا و شهرداری نقش تأثیرگذاری داشتند.

*به‌نظر شما چه کسانی باید به عرصه انتخابات شوراها ورود کنند؟


هر چند ممکن است تجربیات شوراها در برخی نقاط کشور مورد نقد قرار گیرد که این ناشی از نامناسب بودن خردجمعی برای اداره امور شهرها نیست، بلکه ناشی از مداخلات یا نبود سازوکارهایی است که کیفیت اعضای شورای شهر را بالا ببرد. بنابراین باید افرادی انتخاب شوند که عصاره فضایل مردم محلی هستند؛ یعنی بهترین کسانی که در منطقه زندگی می‌کنند و نسبت به محیط زندگی حساسیت و تخصص دارند انتخاب شوند.

پس حاکمیت باید شرایطی را فراهم کند که چنین اتفاقی حادث شود و اگر این اتفاق محقق نشود یعنی افرادی که موجه و سالم هستند و می‌توانند در اداره شهر کمک کنند، کاندیدا نشوند یا نامزد شوند و بعد رد صلاحیت شوند شرایط را برای بنگاه‌داران فراهم کرده‌ایم؛ برای کسانی که می‌خواهند از سمت خود سوءاستفاده کنند شرایط را فراهم کرده‌ایم. وقتی افراد صالح و متخصص نیایند و نباشند، عده‌ای دیگر می‌آیند.

وقتی آمدند و در شورا اتفاقات بدی افتاد یا در شهرداری‌ها به‌واسطه حضور این افراد اتفاق بدی افتاد، باید خودمان را ملامت کنیم.

ما وظیفه حاکمیتی داریم تا شرایط حضور بهترین‌ها در انتخابات و همچنین انتخابشان را فراهم کنیم. انتخاب اعضای شورا با رای حداقلی مردم و کاهش مشارکت، کار را برای شهردار و شورا دشوار می‌کند چرا که به نوعی عدم اعتماد و مشروعیت در پی خواهد داشت.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها