معاون وزیر بهداشت:
به 35 شرکت بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا معرفینامه دادهایم/ 200 میلیون دوز واکسن تقلبی در جهان توزیع شده رئ
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه به 35 شرکت بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا معرفی نامه داده شده است، گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که 200 میلیون دوز واکسن تقلبی در جهان هست!
اعتمادآنلاین| رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه به 35 شرکت بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا معرفی نامه داده شده است، گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که 200 میلیون دوز واکسن تقلبی در جهان هست!
به گزارش تسنیم، محمدرضا شانهساز امروز در نشست خبری در سازمان غذا و دارو درباره واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی اظهار کرد: ما از ابتدا اگرچه که در زمینه واردات واکسن از هیچ تلاشی فروگذار نکردیم، اما چشمداشتی به واردات نداشتیم؛ از سازوکار کوواکس علیرغم همه مشکلات ناشی از تحریم با کمک بانک مرکزی زمینه را فراهم کردیم و امروز امیدواریم که در خرداد ماه بتوانیم نخستین مجموعه میلیونی واکسن تولید داخل را داشته باشیم و به تبع آن در ماههای بعدی، اعداد تولید داخل به رقمی بالای 10 میلیون افزایش خواهد داشت و این بیانگر این است که میتوانیم تا پایان سال نگرانی تامین واکسن را علاوه بر جمعیت اولویتدار، برای سایر گروههای جمعیتیمان برطرف کنیم.
وی افزود: واکسن کرونا یک کالاست که کاملاً در اختیار دولتهاست و بخش خصوصی نتوانسته است ورود جدی داشته باشد و البته ما دست بخش خصوصی را نبستهایم و در تیر ماه سال گذشته برای واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی اعلام آمادگی و حمایت کردیم، اما تا امروز شرکتها نتوانستند اقدام جدی انجام دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: با مصوبه 14 فروردین ستاد مقابله با کرونا مبنی بر واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی، 49 شرکت بخش خصوصی اعلام آمادگی کردهاند و برای بیش از 35 شرکت معرفینامه برای واردات واکسن کرونا صادر شد، اما هیچ یک از این شرکتها نتوانستهاند مدارک و مستندات حداقلی را که مبین واردات از منابع رسمی و اصلی باشد، ارائه کنند.
شانه ساز ادامه داد: ما چهار بار برای واردات اکسن توسط بخش خصوصی فراخوان دادیم، اما تا یک ماه پیش، درخواست رسمی در این زمینه به دست ما نرسیده بود؛ با اعلام رسمی ستاد ملی کرونا شرکتها فعالتر شدند؛ بحث واکسن مهم و حیاتی است و ما داروها را برای افراد بیمار استفاده میکنیم، اما واکسن را به افراد سالم تزریق میکنیم و بنابراین استانداردها باید بالا باشد؛ این 35 شرکت که مراجعه کردهاند حداقل مدارک را ارائه کردهاند که به آنها معرفینامه داده شده و هنوز هیچ یک از آنها اجرایی نشده و ما نه تنها قصوری در این زمینه نداشتهایم بلکه ظرفیت مورد نیاز را نیز فراهم و تسهیل کردهایم و بانک مرکزی نیز علیرغم محدودیتهای ارزی اعلام حمایت کرده است؛ اگر کسی بخواهد واکسن کرونا وارد کند مشکلی با این مسئله نداریم برای مثال واکسن هندی با مشارکت بخش خصوصی با هیئت امنای ارزی وارد شد که از 500 هزار دوز، 125 هزار دوز وارد شد.
شانه ساز خاطرنشان کرد: سوداگران دست از قاچاق واکسن نیز برنداشتهاند و سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که 200 میلیون دوز واکسن تقلبی در جهان هست که باید در عین تسهیلاتی که برای واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی انجام شده، اقدامات پیشگیرانه خود از بروز تخلف را نیز اعمال کنیم.
رئیس سازمان غذا ودارو درباره پولی شدن واکسن کرونا تصریح کرد: قرار نیست از کسی پولی بابت واکسن کرونا گرفت شود؛ اولاً واکسنهای وارد شده باید تحویل وزارت بهداشت شود تا طبق اولویت تزریق شود؛ درخواستهایی از سوی اتاق بازرگانی وجود داشته مبنی بر اینکه کارگران در محلهای پرتردد هستند و برخی شرکتها درخواست کردهاند که هزینه واردات واکسن کرونا را پرداخت کنند و پرسنل خود را واکسینه کنند.
ما با این امر مخالفتی نداشتیم و قرار نیست پرسنل بابت واکسیناسیون پول پرداخت کنند البته این واکسنهای بخش خصوصی نیز باید در سامانه «تیتک» ثبت شوند تا با کد ملی افراد دریافت کننده واکسن، تطبیق صورت بگیرد.
وی درباره تولید واکسن کرونا ادامه داد: چهار شرکت داخلی ما مجوز انجام مطالعات بالینی را دریافت کردهاند؛ دو شرکت نیز در زمینه تولید مشترک و تحت لیسانس از ما مجوز دریافت کردهاند؛ که یک شرکت، شرکت سیناژن و شرکت دیگر اکتوور است؛ شرکت اکتوور با مؤسسه گامالیا برای تولید مشترک اسپوتنیک قرارداد بسته است؛ شرکت دیگری با شرکتی در استرالیا در حال همکاری برای تولید است و انستیتو پاستور ایران نیز با مؤسسه فینلای کوبا در حال تولید مشترک واکسن کروناست.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید مواد اولیه واکسن گاهی به دلیل تحریمها با کندی پیش میرود، تصریح کرد: در زمینه تولید مواد اولیه دارو و واکسن کرونا در کشور با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تولید داخلی این اقلام و تجهیزات تولید واکسن کرونا همکاری میکنیم؛ امیدواریم سال آینده در چنین روزی واکسن کرونا را علاوه بر تولید، صادر کنیم.
شانهساز با بیان اینکه همکاری با شرکتهایی که سابقه واردات واکسن و دارو را داشتند برای واردات راحتتر بود، گفت: ما تفاوت و تبعیضی بین شرکتها برای واردات واکسن کرونا قائل نشدیم و برخی شرکتها که خواستار واردات واکسن کرونا بودند حتی حداقلهای مورد نیاز را نیز نداشتند و نباید واکسن تقلبی وارد کشور شود.
دیدگاه تان را بنویسید