عاصفه عباسزاده، متخصص بیماریهای عفونی:
لبخند سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند / ماسک زدن جایگزین فاصله فیزیکی نمیشود
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: مردم در این شرایط همچنین در سطح فردی، خانواده و محل کار با هم مهربان باشند، با مهر و محبت و لبخند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کنند، که بدون شک برنده این پاندمی کشوری خواهد بود که لبخند و بهداشت روان را نیز (در کنار مبارزه با این بیماری) در جامعه ارتقا دهد.
اعتمادآنلاین| متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: ماسک زدن جایگزین رعایت فاصلهگذاری فیزیکی نمیشود چرا که در کنار رعایت فاصله اجتماعی باید از ماسک نیز استفاده کرد.
به گزارش ایرنا، عاصفه عباسزاده روز جمعه با تاکید براینکه مردم با رعایت پروتکلهای بهداشتی، از حضور در مناطق پرخطر و آلوده خودداری کنند، افزود: علاوه براینکه فاصله اجتماعی باید رعایت شود استفاده از ماسک استاندارد نیز باید همراه با حفظ این فاصله انجام شود.
وی اظهار داشت: خواب کافی، خنده کافی، مصرف مایعات و میوهجات کافی نقشی اساسی در تقویت سیستم ایمنی بدن به منظور پیشگیری از کرونا ایفا میکند.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری همچنین با اشاره به تاثیر مهر و محبت در تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: در حال حاضر مقالات معتبر علمی در دنیا نیز نشان میدهد، بیتوجهی و بیمهری به میزان شدیدی سیستم ایمنی بدن را تضعیف و ابتلا به برخی از بیماریها نظیر سرطان و سکته قلبی را افزایش میدهد.
به گفته عباسزاده، این عامل بیش از مصرف سموم شناخته شده و انواع بیماریهای زمینهای همچون دیابت میتواند خطر ابتلا به سرطان وسکته قلبی را افزایش دهد.
وی افزود: بنابراین در سطح کلان جامعه باید برای سلامت روان شهروندان نیز بودجه کافی اختصاص داده شود. بدون شک برنده پاندمی کرونا نیز یک کشور با تامین زمان، اعتبارات و نیروی انسانی ماهر و مکفی برای مقابله با این بحران است.
حفظ مسئولیت شهروندی؛ نیازمند فرهنگسازی
عباس زاده در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ مسئولیت شهروندی در این مقطع تاریخی تاکید کرد: حفظ و پذیرش این مسئولیت مستلزم فرهنگ سازی در کشور است.
وی افزود: به عنوان مثال، برخورد با یک ارباب رجوع در شرایط فعلی باید مثبتاندیشی و همدلی را تقویت کند و این مهم نیازمند آموزش است.
عباسزاده یادآور شد: امروز تبعات روانی بحران کرونا میتواند کادر بهداشت و درمان کشور را هم تحتتاثیر قرار دهد، بنابراین برای حفظ سلامت روان این قشر نیز باید اقدامات اساسی طراحی شود.
وی با اشاره به انتظار شهروندان از پرسنل درمان نیز در شرایط کنونی اضافه کرد: گاه کادر بهداشت و درمان خود درگیر تبعات روانی این بحران میشوند، اما از نیاز خود به رفتاردرمانی و روان درمانی بیاطلاع بوده یا قادر به تامین هزینه این درمان نیستند و این مساله نیازمند حمایتهای تخصصی در این زمینه است.
این متخصص خاطرنشان کرد: اکنون مطابق با منابع علمی هم درمان قطعی و شناخته شده برای معالجه کرونا وجود نداشته و جامعه نیز باید از پیگیری اخبار زرد (غیرمعتبر) در خصوص درمان این بیماری خودداری و جسم و روان خود را در معرض خطر قرار ندهد.
لبخند سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
وی تاکید کرد: مردم در این شرایط همچنین در سطح فردی، خانواده و محل کار با هم مهربان باشند، با مهر و محبت و لبخند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کنند، که بدون شک برنده این پاندمی کشوری خواهد بود که لبخند و بهداشت روان را نیز (در کنار مبارزه با این بیماری) در جامعه ارتقا دهد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود 146 میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید 19 جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
دیدگاه تان را بنویسید