کد خبر: 505274
|
۱۴۰۰/۰۴/۲۶ ۱۰:۱۸:۳۸
| |

آغاز واکسیناسیون مراکز روانی مزمن/ درخواست برای واکسینه کردن مراکز شبه خانواده و کمپ‌ها

مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه در بخش توانبخشی سالمندان و معلولان به دنبال راه‌اندازی مراکز حمایتی به نام «خانه‌های کوچک» هستیم تا در آینده‌ای نه چندان دور، هیچ‌گونه آثاری از مراکزی به نام مراکز سالمندی یا مراکز نگهداری معلولان نباشیم، افزود: به این معنی که در اولویت اول، آنها را در خانواده‌ها و در اولویت دوم در مراکز خانه‌های کوچک نگهداری کنیم، زیرا به مراتب این نوع نگهداری مثمرثمرتر است.

آغاز واکسیناسیون مراکز روانی مزمن/ درخواست برای واکسینه کردن مراکز شبه خانواده و کمپ‌ها
کد خبر: 505274
|
۱۴۰۰/۰۴/۲۶ ۱۰:۱۸:۳۸

اعتمادآنلاین| امین شاهرخی، با بیان اینکه زیرمجموعه‌های بهزیستی براساس سیاستگذاری حاکمیتی سازمان اقدام می‌کنند، اظهار کرد: ما نیز در راستای همان تکالیف اقدام می‌کنیم و تا امروز هم نتایج خوبی از آن مشاهده می‌شود به طور مثال در گذشته مراکزی تحت عنوان پرورشگاه وجود داشت، اما امروزه هیچگونه اثری از پرورشگاه‌هایی که کودکان بی‌سرپرست، فاقد سرپرست موثر یا بدسرپرست در آن حضور داشته باشند را مشاهده نمی‌کنیم و این به معنی آن است که سیاست کلی سازمان بهزیستی به سمت خانواده محوری حرکت می‌کند و در مجموع برنامه این است که در آینده بتوانیم این سیاست را در حوزه‌های دیگر مانند حوزه توانبخشی تسری دهیم.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در بخش توانبخشی سالمندان و معلولان نیز به دنبال راه‌اندازی مراکز حمایتی خانه‌های کوچک هستیم تا در آینده‌ای نه چندان دور، هیچ‌گونه آثاری از مراکزی به نام مراکز سالمندی یا مراکز نگهداری معلولان نباشد، افزود: به این معنی که در اولویت اول، آنها را در خانواده‌ها و در اولویت دوم در مراکز خانه‌های کوچک نگهداری کنیم، زیرا به مراتب این نوع نگهداری مثمر ثمرتر است.

به طور مثال بعد از شیوع ویروس کرونا، یکی از پرمشقت‌ترین بخش کاری‌مان حفظ جان افراد مقیم در مراکز بود. دغدغه اصلی در آن برهه زمانی نگهداری از این افراد بود، به طوری که بسیاری از ملاقات‌ها و رفت و آمدها را ممنوع کردیم و حتی به پرسنل تکلیف شد که شیفت کاری خود را 15 روز به 15 روز تعویض کنند تا جابه جایی کمتر صورت گیرد و شاهد انتقال یا سرایت ویروس به مراکز نباشیم.

شاهرخی تصریح کرد: بهزیستی استان تهران نیز در راستای سیاست‌های کلی سازمان بهزیستی، بر مبنای تقویت خانواده و توسعه مراکز حمایتی خانه‌های کوچک همانند شبه خانواده‌ها در حوزه‌های اجتماعی برای نگهداری مددجویان در مراکز فعالیت می‌کند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه به ارائه آماری از وضعیت مراکز توانبخشی استان پرداخت و یادآور شد: مراکز مختلفی در حوزه توانبخشی در استان تهران وجود دارد؛ در سطح استان، 76 مرکز سالمندان، 43 مرکز اعصاب و روان، سه مرکز برای معلولان حرکتی و 40 مرکز برای معلولان ذهنی وجود دارد.

به گفته وی، همچنین 110 مرکز روزانه توانبخشی در سطح استان تهران به مددجویان تحت پوشش ارائه خدمت می‌کنند که از این میان، 38 مرکز ویژه حرفه‌آموزی، هفت مرکز روزانه ویژه سالمندان برای توانمندسازی، چهار مرکز ویژه خانواده‌های کم‌شنوا و ناشنوا، چهار مرکز ویژه نگهداری روزانه اتیسم، سه مرکز روزانه ویژه افراد دچار ضایعه نخاعی، سه مرکز روزانه ویژه روان، 24 مرکز ذهنی ویژه افراد زیر 14 سال، هفت کارگاه تولیدی و یک مرکز روزانه پشتیبانی شغلی وجود دارد که در راستای حمایت از مددجویان دچار اختلالات جسمی- حرکتی و روانی مزمن و سالمندان هستند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه درخصوص وضعیت واکسیناسیون افراد دچار معلولیت و سالمندان تحت پوشش به ارائه توضیحاتی پرداخت و افزود: در مرحله اول واکسیناسیون کرونا در مراکز سالمندان تحت پوشش استان تهران، حدود 7785 دوز واکسن و در مرحله دوم نیز 4553 دوز واکسن تزریق شده است.

علاوه بر این، تزریق واکسن برای افراد در مراکز روانی مزمن، ذهنی و جسمی نیز به تازگی شروع شده است که در مراکز ذهنی 4570 دوز و در مراکز روانی مزمن 1162 دوز واکسن تزریق شده است.

شاهرخی یادآور شد: باتوجه به اینکه اولویت ابتدایی برای تزریق واکسن کرونا با سالمندان بوده است، واکسیناسیون در ابتدا برای سالمندان شروع شد. اما به دلیل اینکه احتمال شیوع بیماری در مراکز بیشتر از افراد دیگر است، لذا درخواست ما این است که واکسیناسیون مراکز در اولویت قرار گیرد و به میزان کافی به مراکز واکسن تحویل داده شود تا بتوانیم هرچه سریعتر در تمامی مراکز تحت پوشش واکسیناسیون را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 70 درصد در مراکز سالمندان و حدود 30 درصد در مراکز نگهداری معلولان و بیماران روانی مزمن واکسیناسیون انجام شده است، از مسئولان خواست تا واکسیناسیون این مراکز را در اولویت قرار دهند و هر چه سریعتر این واکسن‌ها در اختیار قرار گیرد تا بتوانیم واکسیناسیون را در مراکز شبه خانواده، کمپ‌ها و مراکز معلولان و سالمندان انجام دهیم.

شاهرخی در ادامه به وضعیت مستمری مددجویان اشاره کرد و افزود: برای اولین بار بعد از تاسیس سازمان بهزیستی توانستیم به تکلیف قانون برنامه ششم و مجلس شورای اسلامی عمل کرده و مستمری افراد تحت پوشش خود را به 20 درصد حداقل حقوق برسانیم که این افزایش مستمری در سال 1400 اتفاق افتاد و شاهدیم که امسال مستمری یک فرد در خانواده یک نفره 350 هزارتومان، برای خانواده دارای دو نفره 500 هزار تومان، مستمری خانواده دارای سه نفره 700 هزار تومان و چهار نفره 900 هزارتومان است.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درخصوص اقدامات در حوزه درمان اعتیاد نیز اینگونه توضیح داد: اولویت بهزیستی این است که از درمان دارویی خارج شویم. در بحث مصرف متادون؛ افراد برای ترک اعتیاد در ترک متادون نیز دچار مشکل می‌شوند، لذا درمان باید پرهیزمدار باشد و از سوی دیگر به حرفه‌ آموزی آنها توجه شود.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر دو مرکز درمان جامع اعتیاد در شهرستان ورامین و رباط کریم راه اندازی شده است، گفت: تصمیم بر این است بتوانیم در هر یک از شهرستان‌های استان تهران یک مرکز درمان جامع و بازتوانی اعتیاد راه اندازی شود که در کنار درمان پرهیزمدار، برای افراد، حرفه آموزی و ایجاد اشتغال صورت گیرد.

بنابر اظهارات وی، سال 99 در مراکز ماده 16، 13 هزار و 248 نفر بستری شدند و همچنین 33 هزار و 735 مورد خدمت در مراکز کاهش آسیب گذری و سرپناه شبانه ارائه شده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها