در صحن علنی شورای شهر تهران صورت گرفت؛
تصویب کلیات طرح حمایت از گزارشگران تخلف در شهرداری تهران
اعضای شورای شهر تهران کلیات طرح حمایت از گزارشگران تخلف در شهرداری تهران را به تصویب رساندند.
اعتمادآنلاین| بهاره آروین در سیصدویازدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران ضمن قرائت گزارش کمیسیون مشترک برنامه و بودجه و نظارت و حقوقی از طرح «الزام شهرداری تهران به اصلاح و بهبود فرایند دریافت و رسیدگی به گزارشهای شهروندان درباره فساد و رشوه و تشویق گزارشگران تخلفات در شهرداری تهران «و» لایحه آییننامه مصونیت و حمایت از افشاگران فساد در شهرداری تهران» گفت: ضرورت حمایت از گزارشگران تخلف اولین بار در سال 97 و در قالب مصوبه «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران» طرح شد.
به گزارش ایسنا، در آن مصوبه، شهرداری مکلف شد لایحه حمایت از گزارشگران تخلف را ظرف شش ماه به شورا آورد.
این عضو شورای شهر تهران افزود: متاسفانه پروسه ارائه لایحه از سوی شهرداری طولانی شد و همین امر سبب شد آقای فراهانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پیگیری مصوبه اول طرحی را تدوین کند تا خود شورا مصوبه را اجرا کرده باشد. از سوی دیگر همزمان با ارائه طرح از سوی آقای فراهانی لایحه شهرداری هم رسید و درنهایت باهم توافق کردیم نکات مثبت لایحه را در طرح ادغام کنیم و مصوبه نهایی کمیسیون مشترک را به صحن آوریم.
وی با بیان اینکه این طرح دارای 13 ماده است، گفت: روی طرح مزبور کار مفصلی انجام شده و جلسات متعددی با شهرداری و کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران تشکیل شده است تا همه دغدغهها در گزارش نهایی لحاظ شود.
آروین افزود: نکته مهم در گزارش نهایی این است که اصل حمایت از گزارشگران تخلف در مجموعه شورای شهر دیده شده است نه شهرداری؛ چراکه ممکن است مجموعه شهرداری در حمایت جدی از گزاشگران تخلف و حفظ محرمانگی آنها دچار تعارض منافع باشد.
به هر حال وقتی گزارش تخلفات یک سازمان مطرح باشد اگر حمایت از گزارشگران به همان سازمان ارجاع شود احتمال دارد در کار خللهایی پیش آید. بنابراین کمیسیونی که باید بر فرایند رسیدگی به تخلفات و حمایت از گزارشگران تخلف نظارت کند، در شورای شهر دیده شده است.
رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند در ادامه گفت: ممکن است این اشکال گرفته شود که فرایند رسیدگی به تخلفات از امور اجرایی است و قابلیت اجرای آن در شورا وجود ندارد. اما با توجه به اینکه هماکنون برای رسیدگی به تخلفات مختلف فرایندهایی در شهرداری وجود دارد، ما در مصوبه خود آن فرایندها را تغییر ندادهایم؛ تغییر اصلی که داده شده این بوده که کمیسیونی برای نظارت بر فرایند رسیدگی به تخلفات و حمایت از گزارشگران تخلف در شورای شهر تشکیل شده و رییس شورای شهر ریاست این کمیسیون نظارتی را برعهده گیرد. همچنین در اعضای کمیسیون سعی شده میان افراد دعوتشده از شهرداری و شورا تعادل برقرار شود.
آروین نکته دیگری را که در طرح مدنظر قرار گرفته است محرمانگی هویت گزارشگران تخلف دانست و گفت: در این طرح شهرداری ملزم شده است به جای ایجاد سامانهای جدید، با استفاده از بستر سامانههای موجود امکان گزارشگری امن تخلف را مهیا سازد؛ البته هر سامانهای برای این کار انتخاب شود باید ویژگیهایی داشته باشد؛ از جمله امکان گزارشگری امن و حفظ محرمانگی هویت گزارشگر. همچنین باید دسترسیهای کمیسیونی که برای نظارت بر فرایند در شورا تشکیل میشود در سامانه کامل باشد.
وی افزود: در ماده 12 طرح نیز ضرورت اطلاعرسانی به مردم مورد توجه قرار گرفته است تا رسیدگی به تخلف و فساد تماما پشت درهای بسته نباشد و مردم از سرنوشت گزارشها مطلع باشند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: این مصوبه آخرین حلقه از تلاشهای متعددی است که شورای پنجم طی این چهار سال در مبارزه با فساد انجام داده است. البته اجرای این طرح به شورای پنجم نمیرسد اما امیدوارم در شورای بعدی اجرایی شود تا تلاشهایی که طی این چهار سال برای کاهش فساد ریشهدار در شهرداری صورت گرفت بیش از پیش به ثمر بنشیند.
وی خاطرنشان کرو: فکر میکنم طرح حمایت از گزارشگران تخلف الگوی خوبی برای کل کشور باشد؛ چراکه جای خالی چنین طرحی در سطح کشور احساس میشود. متاسفانه در حال حاضر گزارشگران تخلف و فساد به جای اینکه حمایت شوند متحمل هزینههای مختلفی میشوند.
گفتنی است کلیات طرح مذکور با 18 رای موافق به تصویب رسید و با اتمام زمان جلسه، بررسی جزئیات به جلسه بعد موکول شد.
دیدگاه تان را بنویسید