علی رستمی مدیرکل زندانهای استان تهران شد
«علی رستمی» مدیر دفتر آموزش و پژوهش سازمان زندانها به عنوان مدیرکل جدید زندانهای استان تهران معرفی شد.
اعتمادآنلاین| مراسم تکریم و معارفه مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان تهران با حضور محمدمهدی حاج محمدی رئیس سازمان زندان ها، محمدجواد حشمتی مهذب رئیس کل دادگستری استان تهران و جمعی از مسئولان سازمان زندانها برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حاج محمدی در این مراسم ضمن قدردانی از سیدحشمت الله حیات الغیب مدیرکل سابق زندانهای استان تهران گفت: سال گذشته چنین روزهایی بود که خدمت بنده در سازمان زندانها آغاز شد و امروز بهانهای است برای اینکه من به اتفاقات آن روز مراجعه کنم. آن روز مهمان جلسه ما حجت الاسلام والمسلیمین محسنی اژهای ریاست کنونی قوه قضاییه بود و امروز مناسب دانستم بخشی از فرمایشات ایشان را بازخوانی داشته باشم زیرا حتما میتواند مفید باشد.
وی با اشاره به اظهارات حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در مراسم معارفه خود یادآور شد: از نکاتی که ریاست قوه قضاییه در آن مراسم بر آن تاکید داشتند، موضوع توبه، خانواده زندانیان، اشتغال زندانیان بود.
حاجمحمدی تصریح کرد: در زمینه اشتغال زندانیان توفیقاتی حاصل شد و رقم اشتغال 54 درصدی محکومان واجد شرایط که در سالهای بعد از انقلاب بی نظیر بود، رخ داد که لازم است تثبیت و عمق بیشتر و ارتقا یافت.
رئیس سازمان زندانها اظهار داشت: موضوع خانواده زندانیان یکی از اقدامات جدی و اولویتهای ابلاغی ما در سال جاری بود؛ مخصوصا از ماه مبارک رمضان مدیران ما هر هفته از خانواده زندانیان سرکشی داشتند و در این سرکشیها مدیران قضایی و اجرایی آنها را همراهی میکردند.
وی گفت: یکی از برکات این موضوع میتواند این باشد که در مسیر و ماموریت اصلاح و تربیت که ماموریت محوری ماست، باور کنیم برای اینکه خانواده آسیب کمتری ببیند نیاز به سرپرست اصلاح شده دارد.
حاج محمدی اضافه کرد: ملاقات با خانوادههای زندانیان باعث میشود که فکر نکنیم که فقط آزادی زندانی موضوعیت دارد؛ زیرا در بسیاری از موارد خانواده زندانی ابراز میکند که تمایل ندارد پدر و همسر با این وضعیت به خانه بازگردد و بر اصلاح وی تاکید میکنند.
رئیس سازمان زندانها با تاکید بر لزوم اصلاح زندانیان گفت: تلاش ما این نیست که به هر قیمت زندانی آزاد شود؛ بلکه تلاش ما اصلاح آن و سپس آزاد شدن زندانی است.
وی ادامه داد: باید باور کنیم روح و محور اقدامات ما اگر محبت، مهربانی و دلسوزی باید میتواند باعث توفیقات ما شود.
رئیس سازمان زندانها افزود: جوری نباشد که ایامی را صرفا به نگهبانی و نگهداری انسانهای خطاکار بگذرانیم؛ بلکه باید به موضوع اصلاح و تربیت توجه داشت.
وی اظهارداشت: بناست در این جلسه از زحمات و تلاشهای صادقانه آقای حیات الغیب قدردانی و تکریم کنیم؛ میخواهم هم تشکر کنم و هم به ایشان تبریک بگویم که پس از سالها خدمت در مدیریت زندانهای چند استان امروز که مراسم تکریمشان است این توفیق حاصل شده که در ادامه بر موضوع خانواده زندانیان متمرکز شوند و حتما در کار فرهنگی عمیق، پرداختن به دغدغههای آنها از جمله مصادیق کار فرهنگی عمیق است.
حاج محمدی گفت: آقای حیات الغیب انسان دلسوز و مهربان و نسبت به موضوع خانواده زندانیان است که میتواند باعث توفیقات ایشان شود. ما افتخار این را داریم که به عنوان مشاور رئیس سازمان زندانها در خدمت ایشان باشیم.
رئیس سازمان زندانها اضافه کرد: آرزوی موفقیت برای آقای رستمی برای خدمت در سنگر اداره کل زندانهای استان تهران دارم. ایام زندانبانی و خدمت در کانون اصلاح و تربیت و سالهایی که معاون آقای حیات الغیب بودند، باعث میشود از راهنماییهای آقای حیات الغیب بهرهمند شوند.
وی گفت: آقای رستمی در مسئولیت اداره آموزش و پژوهش توصیهها و برنامه ریزیهایی داشتند و خدمت در اداره کل زندانهای استان تهران که تقریبا 16 درصد جمعیت کیفری را به خود اختصاص داده میتواند فرصت مناسبی برای عملی کردن آن برنامه ریزی ها، توصیهها و دستورالعملها باشد.
حاج محمدی اضافه کرد: حتما کار زندانبانی نیاز به دانش لازم دارد و باید به این سمت حرکت کنیم که همه فعالیتها عالمانهتر باشد و امیدواریم این دانش، تجربه و سابقه همه به کار آید و با مدیریت جناب آقای رستمی در استان تهران اتفاقی رقم خورد که برای همه عزیزان در سراسر کشور الگو شود.
رئیس سازمان زندانها تصریح کرد: کمک به زندانیان فرصتی است که از خودمان دستگیری کنیم و توشه بگیریم و عاقبت به خیر شویم.
استفاده از پابندهای الکترونیک افزایش یابد
محمد جواد حشمتی مهذب رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در این مراسم گفت: نگهداری و نگهبانی فرع بر موضوع اصلی که اصلاح و تربیت است و باید این موضوع وجه غالب شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه طلیعه خوبی از زمان مدیریت آقای حاج محمدی به وجود آمده و همه باید دست به دست هم دهیم و به این موضوع بپردازیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه کار اصلی در زندان کار فرهنگی است، افزود: زمانی که زندانی محبوس میشود باید کار فرهنگی با ابعاد موثر صورت گیرد تا این همه زندانی را در زندان نگه نداریم.
وی اظهار داشت: امیدوارم با حضور آقای رستمی در زندانهای استان تهران این موضوع به جد پیگیری شود و ما نیز با تمام وجود تمام قد در خدمت اداره کل زندانهای استان تهران هستیم.
حشمتی مهذب با بیان اینکه بیشترین زندانیان را در استان تهران داریم، گفت: لازم است استفاده از پابندهای الکترونیک افزایش پیدا کند و استفاده از سایر تاسیسات حقوقی مورد توجه قرار گیرد.
70 درصد محکومان واجد شرایط در زندانهای استان تهران شاغل هستند
حشمت الله حیات الغیب مدیرکل سابق زندانهای استان تهران و مشاور رئیس سازمان زندانها نیز در این گفت: مدت 765 روز است که مسئولیت زندانهای استان تهران را عهده داشتم و در این مدت با رهنمودها و حمایتهای ریاست سازمان و تلاش شبانه روزی همکاران اقدامات بسیار خوبی در زندانهای استان تهران با همراهی خوب مراجع قضایی از جمله رئیس کل دادگستری استان تهران و دادستان تهران صورت گرفت.
مدیرکل سابق زندانهای استان تهران خاطرنشان کرد: با توجه به فرسودگی و قدیمی بودن زندانهای استان تهران و جمعیت کیفری زندانها در این مدت 147 هزار و 290 متر مربع از فضای موجود مورد بهسازی و بازسازی قرار گرفت.
مدیرکل سابق زندانهای استان تهران در ادامه با اشاره به تکمیل و راه اندازی اندرزگاه جدید زندان دماوند و بازسازی و بهسازی کامل ندامتگاه خورین گفت: آسایشگاههای سربازان و قرنطینه کلیه زندانها و ندامتگاه زنان و کانون اصلاح و تربیت مورد بازسازی و بهسازی قرار گرفته است.
حیات الغیب با بیان اینکه 70 درصد محکومان واجد شرایط در زندانهای استان تهران در حال اشتغال هستند، گفت: سه قرنطینه برای هر زندان برای بیماری کرونا ایجاد شده است.
وی با اشاره به واکسینه شدن حدود 12 هزار نفر اعم از زندانی و پرسنل گفت: بیش از 50 هزار بسته معیشتی بین خانوادههای زندانیان توزیع شده است و از 480 خانوار در طول یکسال از خانواده زندانیان بازدید شده است.
علی رستمی، مدیرکل زندانهای استان تهران نیز گفت: کار زندانبانی سخت است و دلیل آن پیچیده بودن این کار است و دلیل پیچیده بودن آن سر و کار داشتن با انسان هاست.
مدیرکل زندانهای استان تهران خاطرنشان کرد: تربیت کار سخت و پیچیدهای است. تربیت از دوران انعقاد نطفه و حتی پیش از آن آغاز میشود.
وی اظهار داشت: این کار زمانی سخت میشود که در زندانها افرادی تربیت شدند و میخواهیم آنها را اصلاح کنیم و بازگشت این افراد به مسیر درست، کار سخت و طاقت فرسایی است.
رستمی اضافه کرد: انسان موجودی قابل بازاجتماعی شدن است؛ البته این مسیر، مسیر سختی است؛ افتخار این را داشتم 12 سال در کانون اصلاح و تربیت باشم و از نزدیک با تمام مشکلات آنها آشنا هستم.
مدیرکل زندانهای استان تهران خاطرنشان کرد: در زندانها کار سختتر است؛ چون شخصیت این افراد شکل گرفته و در این زمینه باید هزینه کنیم و تلاش و کوشش مضاعف داشته باشیم.
رستمی تصریح کرد: برنامههایی که در زندانهای استان تهران خواهیم داشت برگرفته از اسناد بالادستی نظام و قوه قضاییه خواهد بود و در این زمینه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و فرمایشات مقام معظم رهبری مورد توجه قرار خواهد گرفت.
مدیرکل زندانهای استان تهران افزود: در تمامی جوامع، زندان و آسیب دیده اجتماعی وجود دارد و در هر جامعهای افرادی مسیر را اشتباه میروند که باید آنها را به مسیر درست برگردانیم.
وی با بیان اینکه مبنای کار اداره کل زندانهای استان تهران سند تحول قضایی و سند امنیت قضایی خواهد بود، گفت: اولویتهای تعیین شده از سوی ریاست سازمان زندانها سر لوحه کار ما خواهد بود.
توصیه به استفاده از دادرسی الکترونیک، توصیه اشتغال پایدار و هدفمند، حمایت از خانوادههای زندانیان و تلاش برای تامین اعتبار و بدهی ها، بهسازی و بازسازی زندانها و بهره گیری از تاسیسات حقوقی جدید از دیگر محورهای اظهارات مدیرکل زندانهای استان تهران بود.
دیدگاه تان را بنویسید