کد خبر: 514182
|
۱۴۰۰/۰۶/۲۳ ۱۵:۳۶:۰۴
| |

«وسواسی‌ها»چه نشانه‌ای دارند؟

شخصیت وسواسی مدام می‌خواهد چک کند که افراد دور و برش چه می‌کنند، کجا می‌روند، چه می‌پوشند و چه می‌خورند؛ به عبارتی این نوع شخصیت تحکم بیش از حد دارد.

«وسواسی‌ها»چه نشانه‌ای دارند؟
کد خبر: 514182
|
۱۴۰۰/۰۶/۲۳ ۱۵:۳۶:۰۴

اعتمادآنلاین| کامبیز کامکاری، در برنامه «صبح پارسی» شبکه جام جم،گفت: وسواس فکری یعنی فکری را که به واسطه نگرانی در ذهن داریم مدام مرور کنیم؛ وقتی مدام فکری در ذهنمان می‌چرخد به نشخوار ذهنی تبدیل می‌شود و این نشخوار ذهنی که منجر به وسواس فکری می‌شود بر عملکرد ما تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: وسواس فکری انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می توان به وسواس وارسی، وسواس نظم و وسواس احتکار اشاره کرد.

کامکاری تصریح کرد: یک خط داریم که قبل از آن احتیاط است اما وقتی در این احتیاط کردن افراط شود به وسواس تبدیل می‌شود و زمانی وسواس رخ می دهد که این احتیاط بیش از حد آسیب زا بوده و عادت‌های روزمره را به خطر می اندازد.

این روانشناس در توصیف شخصیت وسواسی، افزود: شخصیت وسواسی مدام می‌خواهد چک کند که افراد دور و برش چه می‌کنند، کجا می‌روند، چه می‌پوشند و چه می‌خورند؛ به عبارتی این نوع شخصیت تحکم بیش از حد دارد.

وی بیان کرد:گاهی در کنار درمان توسط روانشناس نیاز به تیم روانپزشک هم داریم که با تجویز داروهای مورد نیاز برای فرد به تسریع در روند درمان او کمک کنند. البته برخی از افراد نسبت به خوردن داروهای مرتبط با مشکلات روحی و روانی شان واکنش منفی دارند؛ این در حالی است که ترس از خوردن داروهای اعصاب می تواند وسواس ایجاد کند اما مصرف این داروها نباید خودسرانه باشد بلکه متخصص باید آن را تجویز کند.

شهره شکرزاده، متخصص روانشناسی نیز در این برنامه بیان داشت: برای اینکه بفهمیم آیا دچار شخصیت وسواسی هستیم یا نه پرسشنامه‌های مختلفی وجود دارد که افراد می توانند آن ها را پاسخ داده و بر اساس پارامترهای آن شخصیت خود را چک کنند. از بهترین پرسشنامه های موجود می‌توان به پرسشنامه مازلی، ایلبران و پادوآ اشاره کرد.

شکرزاده ادامه داد: برای درمان این افراد باید ابتدا مشکل وسواسی آنها را شناسایی کنیم و تشخیص دهیم، بعد روی توجه و تمرکزشان کار کنیم که بر روی موضوعاتی که بر آنها متمرکز می‌شوند تغییر ایجاد کنند؛ یعنی تکرار و تداوم به چیزی که روی آن وسواس دارند ترک شود. این روند از تغییرات کوچک شروع می‌شود تا به تغییرات بزرگ برسد و کم کم وسواس فکری افراد ترک شود.

این روانشناس ظهار داشت: ما روانشناسان بالینی بیشتر ذهن افراد را آگاه می‌کنیم که این افکار ناشی از وسواس است و بعد با یکسری از تکنیک‌های رفتاری وسواس‌هایی که به اجبار تبدیل شده است را از آنها می‌گیریم تا به بهبودی کامل برسند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها