بیش از پنج هزار زندانی از ابتدای سال 1400 آزاد شدند / آزادی 275 زندانی در دیدار دادستان و 165 قاضی با زندانیان زندان تهران
القاصی مهر از آزادی 275 نفر از محکومان به حبس در راستای ماده 14 دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری خبر داد و گفت: در این بازدید 68 نفر از محکومان مالی و ردمال و دیه از محل اعتبارات اداره کل اوقاف استان تهران، ستاد دیه و خیرین با بدهی یک میلیارد و 500 میلیون تومان شناسایی و اقدامات لازم برای آزادی آنها انجام شد.
اعتمادآنلاین| دادستان تهران به همراه یک تیم 165 نفره قضایی متشکل از معاونان و سرپرستان دادسراهای تهران، دادستان های شهرستانهای تابعه تهران و برخی از معاونان، قضات اجرای احکام و دادیاران ناظر زندان روز گذشته به زندان تهران بزرگ رفتند تا در دیدار چهره به چهره با زندانیان و بررسی پرونده هایشان، زمینه آزادی تعدادی از آنها فراهم کنند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، در این بازدید که تا بعد از نماز مغرب و عشا به طول انجامید، دادستان تهران و هیات قضایی همراه، با تک تک زندانیان ملاقات چهره به چهره داشتند و به درخواستها و مشکلات آنها رسیدگی کردند.
القاصی مهر از آزادی 275 نفر از محکومان به حبس در راستای ماده 14 دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری خبر داد و گفت: در این بازدید 68 نفر از محکومان مالی و ردمال و دیه از محل اعتبارات اداره کل اوقاف استان تهران، ستاد دیه و خیرین با بدهی یک میلیارد و 500 میلیون تومان شناسایی و اقدامات لازم برای آزادی آنها انجام شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری 5348 نفر از زندان های استان تهران آزاد شدند، افزود: همچنین در این بازه زمانی شاهد کمک 13میلیاردی خیرین برای آزادی زندانیان بودهایم.
وی از شناسایی و معرفی 925 زندانی به کمیسیون عفو اشاره کرد و بیان داشت: علاوه بر این 875 محکوم مالی از جمله محکومان دیه و ردمال شناسایی و با دادخواست اعسار آن ها موافقت شد.
از دیگر دستاوردهای این بازدید می توان به شناسایی 1650 زندانی برای استفاده از نهادهای ارفاقی اعم از آزادی مشروط، تعلیق، نظام نیمه آزادی تحت نظارت سامانه الکترونیکی ( پابند) اشاره کرد.
دادستان تهران خاطرنشان کرد: علاوه بر این در این دیدار 550 نفر از محکومان مالی شناسایی و به واحد صلح و سازش شوراهای حل اختلاف مستقر در زندان که تحت نظارت دادیاران ناظر است، معرفی شدند.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر جامعه و بدنه جامعه درست شود زندان خود به خود درست میشود گفت: زندان و محیط زندان و جمعیت کیفری آن،معلول کارکردهای اجتماعی است بنابراین اگر مشکل اشتغال و بیکاری را رفع کنیم، همچنین فقر جامعه و مشکلات معیشتی مردم مرتفع شود شاهد جرم نخواهیم بود.
وی در ادامه گفت: دو جرم مواد مخدر و سرقت اکثریت زندانیها را شامل می شود. نزدیک به 90درصد کسانی که به دلیل مواد مخدر یا سرقت روانه زندان می شوند بیکار هستند، بنابراین اگر مشکل این افراد حل شود ما شاهد این همه گرفتاری و زندانی نخواهیم بود و اگر فرد شغل داشته باشد قطعا سر از زندان در نمیآورد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه وقتی فردی بیکار است،شغلی و درآمدی ندارد به مشاغل کاذب روی میآورد و ممکن است در این حالت مرتکب جرائم خشن و جرائم سنگینی هم شود اظهار داشت: بنابراین اگر زمینه جرائم و آسیبهای اجتماعی،همچنین فقر، بیکاری و مشکلات اقتصادی حل شود موضوع زندان هم درست میشود. باید تلاش کنیم سرمنشأ درست شود؛ اما اگر زندانیآزاد و در جامعه رها شود باز هم ممکن است به زندان بازگردد.
القاص مهر با بیان اینکه نیاز امروز کشور مساله تولید، اشتغال و حمایت از چرخه اقتصادی کشور است تاکید کرد: باید از تمام ظرفیتهای دولت و نهادهای تأثیرگذار در جهت فعالسازی واحدهای صنعتی تولیدی، حمایت از مقوله تولید، حمایت از اشتغال استفاده شود و قطعا اگر این مسایل حل شود بسیاری از مشکلات مرتفع و شاهد آسیبهای اجتماعی نخواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید