پیام تسلیت موسوی خوئینیها به مناسبت درگذشت محمدی تاکندی
موسوی خوئینی در پیام تسلیتی به مناسبت ارتحال محمدی تاکندی نوشت: عضویت در مجلس خبرگان رهبری برای او فرصتی بود در جهت اصلاح و تقویت این مهمترین نهاد مؤثر در سرنوشت کشور و مردم. او هرگز فرصتطلبانه در پی بهچنگآوردن هیچ عنوان و جایگاهی نبود و اگر تنگنظرانِ غافل از عواقبِ امور منزلتِ شایستهای را از او دریغ میکردند، غمی و حسرتی بر قلب پاک او نمینشست.

اعتمادآنلاین| موسوی خوئینی در پیام تسلیتی به مناسبت ارتحال محمدی تاکندی نوشت: عضویت در مجلس خبرگان رهبری برای او فرصتی بود در جهت اصلاح و تقویت این مهمترین نهاد مؤثر در سرنوشت کشور و مردم. او هرگز فرصتطلبانه در پی بهچنگآوردن هیچ عنوان و جایگاهی نبود و اگر تنگنظرانِ غافل از عواقبِ امور منزلتِ شایستهای را از او دریغ میکردند، غمی و حسرتی بر قلب پاک او نمینشست.
به گزارش جماران، متن پیام تسلیت آیت الله سید محمد موسوی خوئینیها بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
إنّا للّه و إنّا إلیه راجعون
عالم وارسته و روحانی بزرگوار، آقای حاج شیخ علی محمدی تاکندی، دار فانی را وداع گفت و به سرای باقی شتافت. رفتار و گفتار آن مرحوم در میان شاگردان و علاقهمندان همواره آموزنده فضائل انسانی و اخلاق اسلامی بود؛ هیچ فرصتی را برای تعلیم و تربیت دینی از دست نمیداد؛ مراتب علمی آن بزرگوار هرگز مانع رفتار ساده و بیآلایش او در میان مردم و در مجامع علمی و دینی نبود.
عضویت در مجلس خبرگان رهبری برای او فرصتی بود در جهت اصلاح و تقویت این مهمترین نهاد مؤثر در سرنوشت کشور و مردم. او هرگز فرصتطلبانه در پی بهچنگآوردن هیچ عنوان و جایگاهی نبود و اگر تنگنظرانِ غافل از عواقبِ امور منزلتِ شایستهای را از او دریغ میکردند، غمی و حسرتی بر قلب پاک او نمینشست.
محمدی تاکندی معلم و استادی بود که در تعلیم هرآنچه از دین و مکتب اهل بیت آموخته بود به دیگران کوتاهی نکرد و همواره کرسی تدریس و منبر وعظ را، تا توان داشت، مغتنم شمرد و آن را وسیلهای برای انجام وظیفه و کسب ثواب اُخروی میدانست.
محمدی تاکندی زاده روستا بود، ولی با همه مراتب علمی و اجتهاد فقهی و تدریس و تربیت شاگردان و اشتغالاتی که در شهرستان قزوین داشت، هرگز از همنشینی با روستاییان و شنیدن مشکلات آنان سر باز نمیزد و اشتغالات مهمی که در شهر قزوین داشت نمیتوانست بهانهای باشد برای سر باز زدن از پذیرفتن دعوت روستاییان؛ رنج سفر به کوه و دشت را بر خود هموار میکرد برای رسیدن به مردمی که کمتر در روستاها عالمی با آن مرتبه از علم و دانش میدیدند.
اینجانب در شروع تحصیلات حوزوی توفیق الهی نصیبم شد و بخشی از ادبیات و نیز منطق و سپس معالم الاصول را از محضر آن مرحوم آموختم و در یکی از سالها که ایشان برای ادامه تحصیل مقیم قم شده بود، بنده سفری به قم رفتم تا پیشدرآمدی باشد برای اقامت در این شهر جهت ادامه تحصیل؛ در آن سفر که میهمان ایشان بودم، بنده را با خود به محفل درس خارج اصول حضرت امام، رضواناللهتعالیعلیه، بردند و این اولین باری بود که حاج آقا روحاللهِ آن روز را از نزدیک میدیدم. رتبه تحصیلی بنده با سطح آن درس فاصلهای داشت ولی جاذبه شخصیت حاج آقا روحالله، که همه را مجذوب میساخت، بنده را نیز شیفته خود کرد، بهویژه آنکه در همان جلسه درس، استاد در آغاز به نکته اخلاقی مهمی پرداختند که احساس میکردم انبوه شاگردانِ حاضر را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است (نقل آن نکته مهم را به فرصتی دیگر وا میگذارم). اینجانب بهخاطر این توفیق نیز خود را تا امروز مدیون مرحوم آقای محمدی تاکندی میدانم.
ضایعه فقدان این شخصیت متقی و خودساخته را به مردم شریف قزوین و به حوزه علمیه، بهویژه شاگردان آن مرحوم و نیز به خانواده گرامی و به اهالی روستای تاکند تسلیت عرض میکنم و رحمت واسعه الهی را در جوار اولیاء دین از ساحت اقدسش برای آن فقید سعید مسئلت دارم.
سید محمد موسوی خوئینی
1400/7/19
دیدگاه تان را بنویسید