کد خبر: 523063
|
۱۴۰۰/۰۸/۲۷ ۱۱:۱۳:۳۶
| |

کرونا مشکلات در خواب و خستگی را افزایش می‌دهد

ویروس کووید-19 باعث بروز مشکلات در خواب و خستگی می‌شود اما بر اساس نتایج مطالعه‌ای که به تازگی منتشر شد، عوامل دیگری ممکن است پشت افزایش افسردگی و اضطراب باشد که در دوران همه‌گیری کرونا وجود دارد.

کرونا مشکلات در خواب و خستگی را افزایش می‌دهد
کد خبر: 523063
|
۱۴۰۰/۰۸/۲۷ ۱۱:۱۳:۳۶

اعتمادآنلاین| داده‌ها نشان می‌دهد بزرگسالانی که آزمایش ویروس آنها مثبت است در مقایسه با بزرگسالانی که نتیجه آزمایش کرونا آنها منفی است، 6 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به خستگی شدید و مشکلات خواب قرار دارند.

به گزارش ایرنا و به گفته محققان، با این حال خطر ابتلا به اختلالات سلامت روان، در درجه اول اضطراب و افسردگی در بین دو گروه مشابه بود اما با این حال این خطر بیش از میزان مشاهده شده در بزرگسالان همین گروه سنی در زمان پیش از همه گیری کووید-19 بود.

به گفته آنها، این موضوع نشان می دهد که افزایش میزان اضطراب گزارش شده از مارس 2020 ممکن است به دلیل استرس مرتبط با ابتلا به این بیماری همه گیر مانند ترس از قرار گرفتن در معرض ویروس و نگرانی در ورد تأثیر اقتصادی ناشی از ابتلا به کرونا باشد.

ماتیاس پیرس یکی از نویسندگان این مطالعه توضیح داد: آلودگی به کووید-19 به وضوح باعث افزایش علائم خستگی و مشکلات خواب می شود.

پیرس که محقق روانشناسی و سلامت روان در دانشگاه منچستر در انگلیس است، گفت: ما شاهد افزایش پریشانی روانی در بین افرادی هستیم که آزمایش کووید-19 مثبت دارند، اما این موضوع ممکن است بیشتر به ویژگی‌های افرادی که آزمایش می‌شوند، مربوط باشد.

این محقق و همکارانش برای این مطالعه، میزان خستگی، مشکلات خواب و اختلالات سلامت روان را در میان تقریباً 233 هزار نفری که در سال 2020 آزمایش کووید-19 مثبت داشتند و حدود 11.7 میلیون نفری که آزمایش مثبت کرونا نداشتند، مقایسه کردند.

این داده ها نشان داد: خستگی مداوم در بین افرادی که آزمایش ویروس آنها مثبت بود در مقایسه با افرادی که آزمایش آنها منفی بود بیش از پنج برابر بیشتر بود.

به گفته محققان، علاوه بر این، سه برابر افراد مبتلا به کووید-19 تایید شده در مقایسه با افراد غیر آلوده، در مدت 6 هفته پس از آزمایش مثبت، به اختلال خواب مبتلا شدند. با این حال، به گفته محققان، خطر ابتلا به اختلالات سلامت روان برای هر دو گروه مشابه بود، اگرچه بیشتر از میزان مشاهده شده این اختلالات در بزرگسالان قبل از شروع این همه گیری بود.

پیرس اظهارداشت: افرادی که آزمایش کووید-19 منفی داشتند، افزایش قابل توجهی در پریشانی روانی داشتند که این موضوع نشان می‌دهد افرادی که آزمایش می‌شوند، بدون توجه به نتیجه آزمایش، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پریشانی روانی قرار می گیرند.

وی گفت: این افراد به احتمالا زیاد افرادی هستند که در طول همه‌گیری مضطرب‌تر هستند یا مشاغلی دارند که آنها را در معرض ویروس و همچنین استرس‌های مرتبط با این بیماری همه‌گیر قرار می‌دهد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها