کد خبر: 523895
|
۱۴۰۰/۰۹/۰۳ ۱۱:۵۱:۳۰
| |

زاکانی،شهردار تهران:

خرید 50 دستگاه اتوبوس برقی برای استفاده‌ در خیابان جمهوری/ تأکید معاون شهردار تهران بر برقی کردن موتورسیکلت‌ها

شهردار تهران از خرید و ورود 50 دستگاه اتوبوس برقی برای استفاده شهروندان در خیابان جمهوری خبر داد.

خرید 50 دستگاه اتوبوس برقی برای استفاده‌ در خیابان جمهوری/ تأکید معاون شهردار تهران بر برقی کردن موتورسیکلت‌ها
کد خبر: 523895
|
۱۴۰۰/۰۹/۰۳ ۱۱:۵۱:۳۰

اعتمادآنلاین| علیرضا زاکانی شهردار تهران در دیدار با محمدحسن متولی‌زاده، مدیرعامل شرکت توانیر گفت: بنده در دو نوبت با وزیر نیرو جلسه داشتم‌ و درباره نقص روشنایی شهر و ایجاد مطلوبیت در استفاده از روشنایی و کاهش مصرف آن صحبت کردیم. ایده‌آلی را در تهران به عنوان یک کلان پروژه دنبال می‌کنیم و در بحث خطرات زلزله به سمت و سویی می‌رویم تا مشکلات را کاهش دهیم. آرمان بلند ما در این بخش این است که بتوانیم گاز را از تهران حذف کنیم و شهر بر مدار برق اداره شود، کما اینکه بسیاری از کشورهای جهان این انرژی دوبل را ندارند.

به گزارش تسنیم،شهردار تهران افزود: در ایده‌های مطرح شده راندمان تبدل گاز به برق برای شهر از بعد محیط زیستی و آلایندگی، مصرف و ایمنی موثر و مفید فایده خواهد بود. بر همین اساس باید در لکه‌گذاری‌هایی که انجام می‌دهیم تا بافت شهری نوسازی شود این ایده را پیاده کنیم و امکانی فراهم کنیم که این شبکه آنجا ارائه خدمت کند، البته این مساله در بلند مدت و بیش از 4 سال تعریف می‌شود.

زاکانی ادامه داد: برای اجرای برنامه‌ها، هیئت مشترکی را تشکیل می‌دهیم تا تفاهم‌نامه‌ای منعقد و مسائل را تعیین تکلیف کنیم. اولین موضوع مطرح شده در جلسه درباره روشنایی بود که هم می‌تواند برای تردد در شهر و هم از بعد صرفه‌جویی شرایط مناسبی را فراهم کند.

وی اضافه کرد: در این بخش ما می‌توانیم برای تعویض روشنایی درباره پارک‌ها و ساختمان‌های شهرداری پیشقدم شویم. درباره میزان نیاز ما برای تعویض کار کارشناسی صورت بگیرد و این مسیر اتفاق بیفتد. همچنین تعویض 370 هزار شعله چراغی که در شهر وجود دارد باید در دو تا سه سال در کارهای میان مدت فشرده شود و حتی با سرعت بیشتری این کار را انجام داد و سه سال را به نصف کاهش داد.

شهردار تهران عنوان کرد: می‌توان به ساختمان‌های ادارات در زمینه روشنایی‌شان، الگوی مصرف داد تا با تبلیغ و رایزنی دستگاه‌ها پای این کار بیایند و حتی این موضوع را به یک آیتمی در ساختمان‌سازی و تبدیل به یک فرهنگ عمومی در رابطه با پارامترهای صرفه‌جویی کنیم.

زاکانی افزود: ناظر به پست‌های مجموعه وزارت نیرو، نوسازی آنها می‌تواند منجر به ارائه تسهیلات و خدمت، امنیت و صرفه‌جویی و بهره‌وری از امکانات برای شهر شود. 520 هکتار زمین‌هایی داریم که زیر دکل‌های فشار قوی قرار دارد و این مسأله نیز باید در این کارگروه تعیین تکلیف شود تا ایمنی بالا رود و مشکل حریم برای ساکنان حل شود. در این کارگروه‌ها صرفه جویی‌ها را در 1000 پله برقی دنبال کنید. همچنین بحث اطلاعات مکانی مهم است چرا که در تهران در امکان برهم گذاری اطلاعات و ارائه تسهیلات برای مردم کمتر دقت کردیم و طول کشیدن صدور پروانه هم با این‌ مسأله مرتبط است و این مساله را در تفاهم نامه عملیاتی کنید.

شهردار تهران افزود: بخش فناوری ما کاملا مهیا است. در تهران بیشترین امکانات دیتایی در اختیار شهرداری است که اگر به اپراتورها و دستگاه‌ها متصل شود امکان این وجود دارد که شبکه ملی اطلاعات را در تهران پیاده کنیم.

وی اظهار کرد: بحث دیگر در زمینه هوشمندسازی و ایجاد زمینه بهره‌مندی از امکانات سوخت‌های غیر فسیلی است. در این زمینه نخستین قرارداد را برای خرید 50 اتوبوس برقی برای استفاده‌ در خیابان جمهوری را بستیم. همچنین باید در درباره وضعیت اتوبوس در تهران بعد از جبران مافات فعلی و نوسازی و بازسازی اتوبوس‌ها به سمت اتوبوس‌های برقی برویم. همچنین باید به سمت خودروهای هیبریدی در شهر برویم.

زاکانی اضافه کرد: در بحث موتورهای برقی مذاکراتی با شرکت‌های سازنده انجام دادیم و پیشنهاد دادیم که اگر این موتورها یک اتاقک داشته باشند می‌توانند جنبه ایمنی بالاتر را داشته باشند و سرنشین را اضافه کند و هم آلودگی هوا از طرف موتور سیکلت‌ها برطرف شود. 3 تا 4 میلیون موتور سیکلت در شهر وجود دارد که کارگروهی تشکیل دادیم تا هم هویت موتور با صاحبش مشخص و هم با سیستم کنترل عبور ، تبدیل موتورهای کاربراتوری به برقی را دنبال کنیم.

شهردار تهران تصریح کرد: این کارگروه مستمر باشد تا صرفه جویی ایمنی و توجه به مسائل زیست محیطی را باهم داشته باشیم. تیم مشترک با معاونت‌های مختلف به صورت دوره‌ای جلسه و پیوست‌های کارشناسی داشته باشند تا با عملیاتی کردن آن بتوان چهره شهر را تغییر داد. همچنین برای این کارها پیوست فرهنگی و پیوست انتقال به فضای عمومی را در نظر بگیرید. باید با یک زمانبندی مشخص اقدامات را انجام دهیم تا به یک الگوی شایسته در شهر تبدیل شود.

همکاری توانیر و شهرداری در توسعه شبکه‌ها، نوسازی پست‌های برق و روشنایی‌ها

محمدحسن متولی‌زاده مدیرعامل شرکت توانیر، در دیدار با علیرضا زاکانی شهردار تهران گفت: 40 درصد از کل برق کشور در سیستم سرمایشی استفاده می‌شود و باید اقداماتی در راستای صرفه جویی در این بخش انجام دهیم. همچنین یکی دیگر از بحث‌ها درباره روشنایی است که اقدامات ما در این حوزه باعث می‌شود هم شهر زیبا شود و هم مصرف انرژی کاهش پیداکند و اگر شهرداری تهران وارد این عرصه شود الگوی سایر شهرها خواهد شد.

مدیرعامل شرکت توانیر افزود: بحث شبکه‌های فرسوده در هسته مرکزی شهر تهران بسیار مهم‌ است و در بخش زمین و امکانات در این موضوع فرصت‌های خوبی داریم که باید همکاری فی مابین انجام شود. همچنین یکی از مهمترین موارد آلاینده مربوط به مجموعه‌های متحرک از جمله موتور سیکلت است که باید شرایط استفاده از موتورهای برقی را فراهم کنیم و این یک فرصت مناسبی است.

جلال بهرامی، معاون خدمات شهری و محیط زیست در این جلسه گفت: در تفاهم‌نامه بین شرکت توانیر و سازمان پسماند که در مرداد ماه امضا شد موضوعاتی از جمله هوشمندسازی و توسعه دولت الکترونیک ، زیر ساخت تامین برق وسایط نقلیه ، بهبود انرژی ساختمان‌ها و اینترنت اشیا مطرح شده است. فصل‌های دیگر آن مربوط به امورات اجرایی، مشارکت در جمع‌آوری خطوط فشار قوی، ارائه نقشه تجهیزات مربوط به پست‌های برق و بهینه سازی برای نوسازی تجهیزات است.

معاون خدمات شهری شهرداری‌ تهران افزود: باید شرایط اجرای این تفاهم نامه را تسهیل کنیم. در گذشته که پروژه‌های

شهری شتاب خوبی را گرفته بودند اقدامات مربوط به تأسیسات برقی را اجرا کردیم اما این موارد تحویل برق نشده و همچنان نگهداری آن در اختیار ما است. همچنین در بحث مبادله اطلاعات مکانی که در پروژه‌ها اثر گذار است و می‌توان معارضات را به وسیله آن شناسایی کرد، همکاری خواهیم داشت.

بهرامی عنوان کرد: در بحث‌های مشارکتی و برقی کردن موتور و نوسازی پست‌های برق در صورت نیاز می‌توانیم یک قرارداد مشارکتی را منفک از این تفاهم نامه منعقد و فرمولی را برای آن تهیه کنیم. در بعضی از مناطق خطوط برق‌های فشار قوی در حرائم داریم که ساکنان آن اجازه نوسازی و بازسازی ندارند و همچنین در این حریم‌ها فضای سبزی داریم که قابلیت بهره برداری ندارد و اگر توافق مشارکتی را انجام دهیم، رضایتمندی شهروندان را در پی خواهد داشت.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها