معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
واکسنهای داخلی کرونا در برابر سویه اومیکرون کارایی دارند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : واکسنهای داخلی در برابر « اومیکرون » به عنوان سویه جدید ویروس کرونا کارایی دارند و میتوان این سویه را هم با تزریق واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی مهار کرد.
اعتمادآنلاین| دکتر قاسم اویس روز دوشنبه با اعلام این که مردم به دیدگاههای غیرکارشناسی واکسنگریزان توجه نکنند. افزود : در روزهای گذشته مباحث غیرکارشناسی از سوی برخی افراد در ارتباط با کارایی نداشتن واکسنهای داخلی و وارداتی در برابر سویه جدید کرونا مطرح شد که در پاسخ به شبههافکنی این افراد واکسن گریز باید بگویم که آزمایشهای بالینی نشان میدهد که واکسنهای ایرانی و واکسنهای وارداتی در ماههای گذشته برای مقابله با چهار سویه قبلی و جهش یافته ویروس کرونا تاثیر گذار بودند و به طور حتم اثر مثبت این واکسنها در مقابله و کنترل شیوع سویه اومیکرون هم تاثیر گذار خواهد بود.
به گزارش ایرنا،وی خاطر نشان کرد: شیوع ویروس اومیکرون در ایران و به تبع در استان مازندران همان طور که در زمان حاضر در تعدادی از کشور جهان شایع شده، حتمی است ، اما تنها راه برای ابتلا نشدن به این ویروس، استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و تزریق واکسن است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه تاکنون ابتلا به سویه اومیکرون در کشور گزارش نشده است، گفت : با ایجاد ایمنی جمعی در برابر کرونا از طریق تزریق همگانی واکسن به طور قطع روند شیوع این سویه را در کشور با کمترین ابتلا و مرگ و میر ممکن پشت سر خواهیم گذاشت.
وی اضافه کرد: بارها پزشکان و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان تاکید کردند که رنگ بندی آبی کرونایی در استان به معنای پایان همه گیری شیوع کرونا نیست و مردم در وضعیت باثبات کرونایی هم رعایت دستورالعمل های بهداشتی را در دستور کار خود قرار دهند ، اما متاسفانه این روزهای اخیر اغلب شهرندان به نکات بهداشتی باتوجه باثبات شدن شرایط شیوع کرونا بی توجه شده اند.
افزایش آمار تزریق دُز دوم واکسن کرونا در مازندران
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین از افزایش آمار تزریق دز دوم واکسن کرونا در استان خبر داد و گفت : باوجود این که میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مازندران زیر 40 درصد ارزیابی میشود ، اما به غیر از سه شهرستان آمل، رامسر و نور که در وضعیت رنگبندی زرد کرونایی قرار دارند، بقیه شهرستانهای مازندران در وضعیت آبی قرار دارند که ناشی از کاهش بستریها و فوتیهای ناشی از ابتلا به کرونا در بیمارستانهای استان به دلیل تزریق چشمگیر واکسن در بین جامعه هدف است.
وی افزود : پیشبینی می شود با توجه به هشدارهایی که وزارت بهداشت در ارتباط با شیوع جهش یافته کرونا در کشور میدهد ، وضعیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک در استان مازندران تا پایان هفته جاری از 40 درصد به رقم 65 درصد افزایش یابد.
اویس با بیان اینکه نشر خبرهایی با عنوان احتمال شیوع سویه جدید کرونا در کشور در افزایش تزریق واکسن کرونا در مازندران در روزهای گذشته تاثیر گذار بوده ، گفت : در روز پنجشنبه چهارم آذر سال جاری میزان تزریق دُز دوم واکسن در استان 77 درصد بود که این رقم در زمان حاضر به 82 درصد از مجموع 2 میلیون و 390 هزار نفر جامعه هدف افزایش یافته است.
وی افزود : با قاطعیت به مردم اعلام میکنیم که اگر میزان دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی به 90 درصد و همچنین میزان تزریق دُز دوم واکسن کرونا در بین جامعه هدف به 95 درصد برسد به طور حتم سویه جدید اومیکرون در استان مازندران چندان شایع نخواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشمی مازندران با اظهار این که افراد واکسینه نشده و افراد دارای بیماریهای زمینهای مانند دیابت و یا بیماریهای قلبی افراد پرخطر در ابتلا به سویه جدید کرونا هستند ، گفت : با انجام تست پی سی آر میتوان افراد مبتلا به جدید ترین سویه کرونا را شناسایی کرد، ضمن این که خستگی مفرط و بدن درد از علایم ابتلا به سویه جدید است.
اومیکرون جدیدترین سویه و از تغییریافتهترین موارد جهش ویروس کرونا محسوب می شود که در آفریقای جنوبی شناسایی شده و تاکنون در 12 کشور جهان شیوع پیدا کرده است.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با 76 بیمار جدید به 341 نفر رسید. طی 24 ساعت گذشته 2 نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند
دیدگاه تان را بنویسید