کد خبر: 524811
|
۱۴۰۰/۰۹/۱۰ ۱۱:۳۴:۰۰
| |

مدیر اجرایی یو.اِن. ایدز:

ایدز کماکان یک همه گیری است / نابرابریها را پایان دهیم

معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی یو.اِن. ایدز در پیامی به مناسبت روز جهانی ایدز بر لزوم پایان دادن به نابرابری ها جهت پایان دادن به همه گیری ایدز تاکید کرد.

ایدز کماکان یک همه گیری است / نابرابریها را پایان دهیم
کد خبر: 524811
|
۱۴۰۰/۰۹/۱۰ ۱۱:۳۴:۰۰

اعتمادآنلاین| خانم وینی بیانیما، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی یو.اِن. ایدز به مناسبت روز جهانی ایدز (اول دسامبر 2021 ) پیامی صادر کرد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در متن این پیام آمده است:« درود من را به مناسبت روز جهانی ایدز، و نیز همبستگی ام با همگی در سراسر جهان در حالیکه با اثرات همزمان دو همه گیری مواجه هستیم، بپذیرید.

امسال جهان بر سر برنامه جسورانه ای توافق کرد، که در صورتی که رهبران جهان آن را به انجام برسانند، به ایدز تا سال 2030 پایان خواهد داد. این واقعاً هیجان انگیز است.

لیکن امروز ما به عنوان برنامه مشترک سازمان ملل در زمینه ایدز هشداری جدی می دهیم. ایدز کماکان یک همه گیری است. چراغ خطر کماکان قرمز است و فقط پایان دادن سریع نابرابری ها، پیش برنده پاندمی است که ما میتوانیم بر این همه گیری فائق شویم.

هر کجا که رهبران با وحدت و جسارت عمل کرده، آخرین پیشرفت های علمی را با نیاز مردم، حقوق آنها و سرمایه گذاری کافی پیوند زده اند، موارد جدید اچ.آی.وی و مرگ های ناشی از ایدز هر روز نادر تر شده است.

لیکن این مهم فقط در برخی نقاط و برخی جمعیت ها محقق شده است.

بدون رویکردهای «نابرابری شکن» که برای پایان دادن ایدز نیازمند آن هستیم، جهان به سختی حتی از همه گیری کووید-19 عبور خواهد کرد و کماکان بدون آمادگی در برابر همه گیری های آینده می ماند. این امری پر مخاطره برای همه ما می‌باشد.

پیشرفت در زمینه ایدز، که پیش از این هم از پس افتاده بود، حالا تحت تأثیر کووید-19 سرکش بیش از قبل تحت فشار است. این منجر به اختلال در خدمات پیشگیری و درمان اچ.آی.وی، تحصیل در مدارس، برنامه های پیشگیری از خشونت و غیره شده است.

مسیر کنونی ما منجر به مهار ایدز نمی شود و ما ناچار ده ها سال دیگر با آن زندگی خواهیم کرد. ما باید با تکیه بر اقدامات قاطع و ملموسی که کشورهای عضو سازمان ملل بر سر آن توافق کرده اند، با سرعت بیشتری اقدام به مهار نابرابری هایی کنیم که اچ.آی.وی را پیش می برد.

مبارزه با ایدز درس های زیادی، نه تنها برای مهار خود ایدز بلکه برای مهار سایر همه گیری ها، به ما آموخته است.

ما به فوریت نیازمند زیرساخت هایی با محوریت و راهبری جوامع به عنوان بخشی از نظام سلامت همگانی توانمند و بر اساس مسئولیت پذیری قوی جامعه مدنی، هستیم.

ما نیازمند سیاست هایی هستیم که دسترسی به دانش را عادلانه و مقرون به صرفه می کند.

هر فن آوری جدیدی باید بدون تأخیر به دست تمام آنهایی که نیازمند آن هستند، برسد.

ما باید کارکنان سلامت خود را حمایت و تعداد آنها را جهت تأمین نیازهای فوری مان، افزایش دهیم.

ما باید حقوق بشر را حفظ و اعتماد نسبت به نظام های سلامت را تقویت کنیم.

این اقدامات باعث می شود شکاف ناشی از نابرابری ها را کاهش و ایدز را پایان دهیم. لیکن این اقدامات خیلی اوقات به شکل یکدست اعمال نشده، از بودجه کافی و اقبال عمومی نیز برخوردار نیستند.

من درود میفرستم به جوامعی که در خط مقدم مبارزه با ایدز جنگیده، مؤثرترین رویکرد ها را ابداع، پیش برنده تغییر و تحول بوده، و رهبران جهان را به گام های جسورانه تشویق می کنند. من تأکید می کنم: به تلاش های خود ادامه دهید.

رهبران جهان باید به سرعت دست به دست داده تا چالش های رویارو را از میان بردارند. من تأکید می کنم: شجاع باشید و به وعده های خود عمل کنید.

ما چاره ای بجز پایان همه گیری ایدز که امروز بیداد می کند و آمادگی برای همه گیری های آینده، نداریم. تنها رویکردهای موفقیت آمیز ما را به هر دو هدف میرساند. در حال حاضر، ما از هر دو آنها دور هستیم.

ما اگر به نبرد نابرابری هایی برویم که مسیر پیشرفت را مسدود کرده است، قادریم وعده خود به پایان دادن ایدز را تا سال 2030 محقق سازیم. مسئولیت با ماست.

هر دقیقه که می گذرد، یک زندگی گرانبها قربانی ایدز میشود. وقتی برای ما نمانده است.

نابرابری ها را پایان دهیم. ایدز را پایان دهیم. همه گیری ها را پایان دهیم.»

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها