کد خبر: 525771
|
۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۱۶:۲۹:۰۰
| |

نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان:

گفتمان واحد، حلقه مفقوده صداوسیماست

نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: گفتمان واحد، یک حلقه مفقوده در سازمان صدا و سیماست که امر هدایتگری فرهنگی را نیز دچار مشکل کرده است.

گفتمان واحد، حلقه مفقوده صداوسیماست
کد خبر: 525771
|
۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۱۶:۲۹:۰۰

اعتمادآنلاین| لیلا زمانی نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، امروز در دیدار نمایندگان تشکل‌های دانشجویی با رئیس سازمان صدا و سیما که به مناسبت روز دانشجو برگزار شد، با بیان اینکه اکثر مسئولین در طول سال به ما توجه نمی‌کنند و جواب ما را هم نمی‌دهند، اظهار داشت: رسانه ملی، یکی از مهم‌ترین ابزارهای ارتباطات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در کشور است که در این چندساله با وجود پیشرفت چشمگیر فناوری و حرکت رسانه های خارجی به سمت تولید محتواهای فرهنگ‌ساز، صداوسیما همچنان از این قافله عقب مانده و این خود زمینه را برای نفوذ فرهنگی فراهم می‌آورد.

به گزارش فارس، وی ادامه داد: گفتمان واحد، یک حلقه مفقوده در این سازمان است که امر هدایتگری فرهنگی را نیز دچار مشکل کرده است.

نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تصریح کرد: برای اینکه بتوان هدایتگری فرهنگی را در ابعاد مختلف پیش برد، نیاز به الگوی فرهنگی بر اساس گفتمان واحدی است که بتوان در قالب محتواهای مختلف و متنوع، آن را به مخاطبان منتقل کرد.

زمانی اظهار داشت: سبک زندگی اسلامی، همان گفتمانی است که صداوسیما باید برای ترویج آن، با همه توان به میدان بیاید. متاسفانه در این چندساله شاهد بودیم که شبکه های مختلف تلویزیونی بدون توجه به این امر، محتواهایی را ارائه می‌دهند که نه تنها فرهنگی نبوده، بلکه حامل پیام های ضدفرهنگی نیز بوده است. ترویج سبک زندگی غربی، تجمل‌گرایی و دوری از ساده‌زیستی و تبلیغ کالای خارجی، از این قبیل موارد هستند.

وی افزود: علاوه بر این، لازم است صداوسیما در راستای رسالت خود و با توجه به امر رهبری برای جهاد تبیین، با تولید محتواهای صحیح، با جریان تحریف نیز مقابله کرده و مفاهیم دینی و انقلابی را تعمیق کند.

نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه خطاب به جبلی تصریح کرد: اگر منصفانه به قضیه نگاه کنیم، با ورود جنابعالی به این سازمان، تغییر رویکردی اتفاق افتاده که اندک امیدی به تحول بنیادین را به مردم برگرداند؛ اما این تازه اول هفت‌خان است و هنوز تا کشتن دیو تهاجم فرهنگی، راه بسیار در پیش داریم.

زمانی تاکید کرد: لازم است در راستای گفتمان تحول در حکمرانی که در حال تبدیل شدن به گفتمان عمومی جامعه است، انقلابی درونی در صداوسیما رخ دهد که چه از لحاظ ساختاری و چه به لحاظ شیوه اجرایی، مشی خود را پیاده‌سازی عدالت و صدای مردم بودن بداند. متاسفانه آنچه در طول سالیان گذشته دیده‌ایم و به این دوره هم سرایت کرده، نابرابری و بی‌عدالتی در ارائه تریبون، هم به تشکل‌ها و هم به اقشار مختلف است که نتیجه مصلحت‌اندیشی های سیاسی و حضور رؤسایی است که هم خدا را می خواهند، هم خرما را‌ و هم بعضا کدخدا را.

وی تصریح کرد: می توان گفت لازمه تحول در صدا و سیما این است که اولاً این سازمان به صورت مستقل و فراجناحی عمل کرده و روابط عمومی افراد و نهادها نباشد، ثانیا از پوسته محافظه‌کاری خود خارج شده و با پوشش جریانات و اتفاقات روز در هر نقطه کشور، مرجع اصلی در جنگ روایات باشد و اعتماد مخدوش مردم به رسانه ملی را بازسازی کند که این امر بدون تربیت نیروی متخصص و متعهد در حوزه های مختلف هنری میسر نخواهد بود.

این فعال دانشجویی، در ادامه با اشاره به شیوه پرداختن به مسائل زن و خانواده به عنوان فرهنگ‌سازان و حاملان فرهنگ در رسانه‌ها، گفت: آنچه که تاکنون از عملکرد رسانه ملی در قبال زنان برداشت می‌شود، نوعی دوگانگی در بازنمایی تصویر زن است که یا باید خانواده را انتخاب کند، یا حضور اجتماعی را. در حالی که خانواده بستری برای هویت‌یابی و رشد زنان است که در نهایت هم مهمترین نقش او یعنی مادری و فرزندآوری در خانواده تعریف می شود.

زمانی تاکید کرد: لازم است رسانه ملی در سیاستگذاری های خود، پیوست خانواده را مد نظر داشته و با توجه به اهمیت مسئله جمعیت در شرایط کنونی، تمرکز اصلی خود را متوجه اشاعه فرهنگ ازدواج و فرزندآوری کند. در این میان چیزی که در بحث خانواده مورد غفلت واقع شده است، نقش تربیتی آن برای کودکان و نوجوانان است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه برای این قشر آینده‌ساز نظام از سمت صدا و سیما تدارک دیده شده، فیلم ها و انیمیشن هایی است که پوچی، بی‌هدفی و بی‌دغدغه بودن را به ارمغان می آورد. صدا و سیما باید با ورود جدی به مسئله الگوسازی، اولا کودکان و نوجوانانی با هویت ایرانی اسلامی بار بیاورد، ثانیا باری را از دوش خانواده ها بردارد، نه اینکه خود تبدیل به معضل دیگری شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها