کد خبر: 525795
|
۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۱۹:۴۷:۰۰
| |

دیدار دانشجویان با جبلی/ صدا و سیما باید شفاف باشد

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در دیدار دانشجویان با رئیس رسانه ملی با بیان اینکه صدا و سیما باید شفاف باشد، گفت: شفافیت در سازمان صدا و سیما از موارد لازم به اجرا است.

دیدار دانشجویان با جبلی/ صدا و سیما باید شفاف باشد
کد خبر: 525795
|
۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۱۹:۴۷:۰۰

اعتمادآنلاین| کوثر قاسمی عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی طی سخنانی در مراسم دیدار دانشجویان با پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما گفت: صدا و سیما به عنوان یک رسانه‌ غیر ملی، آینه‌ تمام عیار شکافی عمیق و گسترده، میانِ اقلیتی صاحب قدرت، ثروت و رسانه، در مقابل مستضعفین توسری‌خوری‌ست، که در آن، اقلیت برای روایت‌هایشان از رسانه استفاده می‌کنند.

به گزارش فارس، وی افزود: این رسانه‌ جدا شده از مردم، برای ترمیم بدنه‌ اجتماعیِ از دست رفته‌ خویش، باید بر ریل جمهوریت قرار بگیرد. جمهوریتی که از جنس مردم باشد؛ چرا که تنها شباهت جمهوریتِ مدنظر ما و مسئولین، شباهتی لفظی‌ست. مردم برای ما، همه‌ مردم هستند نه گروه و گرایشی خاص. رأی باطله دهندگان و رأی نداده‌ها نیز برای ما مردم محسوب می‌شوند؛ اما رسانه‌ ملی، جایی برای بیش از نیمی از مردم ایران ندارد.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: تغییرات مثبت در صدا و سیما، و تلاش‌های شما در راستای بازگشت به مردم، روزنه‌ امیدی در فضای خفقان‌بارِ صدا و سیما بود، گویی قرار نیست؛ همانند آقای علی عسگری، رسانه‌ ملی را به تنظیمات کارخانه برگردانید. برای خروج از رکود در صدا و سیما و هم‌عاقبت نشدنِ شما با آقای علی عسگری نکات و سوالاتی را مطرح خواهم کرد.

وی با اشاره به لزوم برنامه محوری، افزود: آقای جبلی! به ما بگویید؛ برنامه‌ کوتاه مدت و بلند مدت تحولیِ شما برای صدا و سیما چیست؟ شاید بهتر است از کلمه‌ احیاء، به جای تحول استفاده کنم؛ چرا که به لطف مدیریت بیست و هفت ساله‌‌ مدیرانِ اصولگرا، این رسانه بیش از هرچیز، به مرده شبیه‌تر است. مدیرانی فرسوده، که جوانان محافظه‌کارش در مقایسه با پیران و بازنشستگانش، ناکارآمدتر دیده می‌شوند.

وی در پیشنهادات خود تصریح کرد: ابتدا ضروری است برنامه‌ تحولی جنابعالی، پس از تدوین همراه با جزئیات، اولا برای کارشناسان و پس از آن برای آحاد مردم به شور گذاشته شود. سپس پس از تدقیق، برنامه به صورت شفاف ابلاغ گشته تا بستر ارزیابی مردمی مهیا شود.

قاسمی افزود: همچنین با شاخص بخشیدن به برنامه‌های رسانه ملی، درصد اختصاص داده شده به کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر قشرهای مستضعف، سنجیده شود.

نماینده جنبش عدالت خواه دانشجویی افزود: باید بدانید شما چاره‌ای ندارید؛ جز اینکه به یکی از این دو جریان تن دهید. یک طرف مردم هستند و طرف دیگر اصحاب زور و زر. در این تقابل، صدا و سیما باید موضع خود را مشخص کند.

وی افزود: باید توجه داشته باشید، حضور شما در سازمان صداوسیما نهِ بزرگ رهبری به این جریانات بوده است.

قاسمی در باره حوزه معاونت سیاسی رسانه ملی و پوشش اخبار هم گفت: باید توجه داشت؛ مساله‌ جدی ما در پوشش اخبار و معاونت سیاسیِ سازمان، صرفا پخش نکردنِ اعتراضات نیست. چرا که آنچه مهم است، پیگیری مسائل مردم است. ژورنالیسم سیاسی و پرداختِ لحظه‌ای به اخبار، به تنهایی کفایت نمی‌کند. البته که خوب است و در این کوتاه مدت، دیدید چه استقبالی از این کارهای شما شد. و باز این نشان از این دارد که این جریانِ 27 ساله ،چگونه وقت و سرمایه‌ مهم ترین بخش نظام اسلامی را هدر داد. و چگونه این خفقان را ایجاد کرد، که با چند کار حداقلی روح امید میان مردم جان می‌گیرد.

وی ادامه داد: البته؛ پوشش دهی فیلتر شده‌ اعتراضات و اخبار نیز، جای بحث دارد. آیا رسانه‌ای که تجمع مردم اصفهان را نشان می‌دهد، خبری از اعتراضات کارگری، خصوصی‌سازی‌ها، خودکشی سربازان و یا اعتراضات دیگر، را هم پخش می‌کند؟

وی افزود: آقای جبلی! چرا با گذشت چندماه از روی کار آمدن جنابعالی، معاونت‌های اصلی صداو سیما تغییر نکرده و ثابت مانده‌اند؟ مگر تنها ضعفِ دوره‌ی سابق، ریاست آن بود؟ تداوم مدیران شریک جرم در مرگ رسانه ملی، سمی مهلک و کشنده خواهد بود.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: آقای جبلی! مشخصا در بحث تامین مالی سازمان چه برنامه‌ای دارید؟ جایگاه استقلال مالی و سیاسی از دولت، نهادها و شعام در برنامه‌ی شما کجاست؟

قاسمی با بیان اینکه صدا و سیما باید شفاف باشد، گفت: شفافیت در سازمان صدا و سیما از موارد لازم به اجرا در این دوره می‌باشد. تاریکخانه‌ سازمان، بخش بازرگانی‌ست؛ حقوق‌های کارکنان، سازوکارها، و قراردادها از مواردیست که باید شفاف شوند. پرداخت‌های نجومی به برخی برنامه‌ها و مجریان نیز از مواردیست که لازم است شفاف شوند چرا که تن فروشی رسانه‌ی ملی به سلبریتی‌ها خود از دلایل ابتذال در وضع موجود می‌باشد.

قاسمی در ادامه خواستار اختصاص آنتن رسانه‌ ملی در برنامه‌هایی نقدمحور، جهت اصلاح صدا و سیما شد و اظهار داشت: کافیست آقای خدابخشی، معاون سیاسی کنونیِ رسانه ملی، به گفته‌های قدیمیِ خود وفادار بوده و هفته‌ای یک ساعت از رسانه‌ ملی را در اختیار ما و منتقدین قرار دهند.

چرا که پاشنه آشیل صدا و سیمای امروز، عدم وجود جریان انتقادیِ جدی و برنامه‌هایی نظیر نود در حوزه‌های گوناگون چون اقتصادی و سیاسی است.

وی افزود: جنبش عدالتخواه دانشجویی ضمن تقدیر از اقدامات مثبت جنابعالی، معتقد است تحول با تغییرات کوچک رخ نداده و نمی‌دهد؛ تحول و احیای صدا و سیما مستلزم تداوم تغییرات مثبت و برداشتن گام‌های بزرگ است. و البته ما از لزوم صبر در مسیر این احیا و سنگ اندازی های اصحاب زر و زور مطعلیم و برای شما آرزوی توفیق داریم.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها