غلامرضا ظریفیان، معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات:
کشور هزینههای زیادی را بابت ستاره دار شدن دانشجویان پرداخت
متاسفانه برخی از دانشجویان ستارهدار با دلخوری ممکلت خود را ترک میکنند
اواخر هفته گذشته بود که دولت سیزدهم، لایحه «برخورداری همگان از حق تحصیل در دورههای آموزش عالی»، موسوم به ممنوعیت ستارهدارکردن دانشجویان را از مجلس انقلابی، بدون هیچ توضیحی پس گرفت. لایحهای که نمایندگان مجلس یازدهم در کمیسیون آموزش نیز پیشتر آن را رد کرده بودند.
اواخر هفته گذشته بود که دولت سیزدهم، لایحه «برخورداری همگان از حق تحصیل در دورههای آموزش عالی»، موسوم به ممنوعیت ستارهدارکردن دانشجویان را از مجلس انقلابی، بدون هیچ توضیحی پس گرفت. لایحهای که نمایندگان مجلس یازدهم در کمیسیون آموزش نیز پیشتر آن را رد کرده بودند.
به گزارش امتداد، در همین رابطه غلامرضا ظریفیان، معاون وزیرعلوم در دولت اصلاحات و فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به این مسئله و تبعات آن، اظهار داشت: تصمیمی که در وزارت علوم دولت احمدینژاد گرفته شد به سرمایه اجتماعی آسیب زد. چرا که مسئله دانشگاه و دانشجو، صرفا ابعاد محلی نداشته و ابعاد ملی و بعضا جهانی دارد. این تعبیر ستاره دار کردن دانشجو مشخص بود که بیشتر، فعالین سیاسی دانشگاه را در بر خواهد گرفت.
کشور هزینههای زیادی را بابت ستاره دار شدن دانشجویان پرداخت
وی افزود: کشور هزینههای زیادی را بابت ستاره دار شدن دانشجویان پرداخت. این مسئله به اعتبار دانشگاه هم خدشه وارد کرد. دانشگاه یکی از کانونهای دفاع از حقوق ملت بوده و نقش آن در پیش از انقلاب، دوره دفاع مقدس و سایر ادوار انقلاب بر کسی پوشیده نیست.
این فعال سیاسی اصلاحطلب یادآور شد: چند حق وجود دارد که جزو حقوق اساسی هر انسانی است. حق کار کردن، حق داشتن مسکن، حق آموزش و نظایر آن از حقوقی نیست که بتوان به راحتی آن را از کسی سلب کرد. تازه اگر فردی به فرض دانشگاه را با بحرانهای جدی ربرو ساخته و مرتکب اعمال خلاف قانون، عفت و امنیت دانشگاه شده باشد، باید تخلفات او را در یک دادگاه صالحه که جرم سیاسی نیز در آن تعریف شده، مورد بررسی و تصمیم قرار داد.
ظریفیان، تصریح کرد: این که مثلا فردی مرتکب جاسوسی شده، مواد مخدر توزیع کرده یا حریم اخلاقی دانشگاه را مورد آسیب قرار داده در همه جای دنیا مورد حساسیت خواهد بود. اما اینکه ما یک دانشجو را از حق طبیعی تحصیل خود محروم کنیم، آسیبهای جدی و غیرقابل جبرانی به سرمایه اجتماعی کشور وارد کرده و خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به لایحه برخورداری همگان از حق تحصیل در دورههای آموزش عالی، موسوم به ممنوعیت ستارهدارکردن دانشجویان در دولت قبل، بیان کرد: بر همین اساس نیز دولت قبل بنا کرد تا قاعده و قانون حقوقی بازدارندهای در این باره ایجاد کند تا به هر بهانه، سلیقه یا نظر خاص یک دستگاه، نتوانند یک فرد را از حق طبیعی تحصیل خود محروم کنند. از آن جا که دیدند دستگاههای مختلف در این زمینه دخالت و اعمال نظر میکنند چنین لایحهای را تنظیم و به مجلس بردند تا با ایجاد پشتوانه حقوقی مجلس، راه را بر هر حرف و تفسیری در آینده ببندند.
معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات، اضافه کرد: این لایحه میتوانست از حیثیت کشور و ساحت دانشگاه دفاع کرده و حق فعالیتهای قانونی دانشجو را در محیط اجتماع پذیری خود به رسمیت بشناسد. البته، این مسئله به این معنا نبود که فعالیتها در دانشگاه هیچ قاعده و چارچوبی نداشته باشد. بلکه کمیتههای انضباطی در دانشگاه وجود دارد و در هر صورت میتوان برخوردهای انضباطی متناسب با تخطی افراد از حدود قانون را در آن به بررسی و تصمیم رساند.
متاسفانه برخی از دانشجویان ستارهدار با دلخوری ممکلت خود را ترک میکنند
این فعال سیاسی اصلاحطلب، خاطرنشان کرد: متاسفانه وضعیت دانشجویان ستارهدار به این شکل است که در مواردی حتی برخی از دانشجویان در یک مقطع ستارهدار میشوند و به رغم اینکه با رتبه خوبی در مقطع بالاتر قبول شدهاند، باز هم با مسئله ستارهدار بودن خود مواجه و از حق طبیعی تحصیل باز میمانند. حاصل این مسئله هم این است که وقتی این سرمایهها با چنین رویکردی مواجه میشوند، برخی از آنها با دلخوری ممکلت خود را ترک میکنند. متاسفانه ما با دست خودمان نیروهای ارزشمند خود را با این روش از دست میدهیم.
هیچکس، حق ندارد افراد را به دلیل فعالیت سیاسی از حق طبیعی تحصیل محروم کند
ظریفیان در ادامه با اشاره به شعارهای انتخاباتی دولت سیزدهم درباره دانشگاه، یادآور شد: توصیه من به دولت رئیسی این است که با توجه به شعارها و وعدههای خود درباره دانشگاه و آزادی اندیشه؛ حالا که این لایحه را از مجلس پس گرفته، خیلی سریع، بخشنامهای را به دستگاههای ذیربط ابلاغ کند تا از هیچ دانشجویی حق طبیعی تحصیل، سلب نشود.
دیدگاه تان را بنویسید