کد خبر: 528754
|
۱۴۰۰/۱۰/۰۵ ۱۵:۴۰:۵۷
| |

سرپرست مدیریت بحران شهر تهران:

تردیدی در وقوع زلزله ۷ ریشتری تهران نیست

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت که در وقوع زلزله‌ای بین ۷ تا ۷.۵ ریشتری تهران تردیدی نیست.

تردیدی در وقوع زلزله ۷ ریشتری تهران نیست
کد خبر: 528754
|
۱۴۰۰/۱۰/۰۵ ۱۵:۴۰:۵۷

علی نصیری در جلسه هم اندیشی روز ایمنی در برابر زلزله که ظهر امروز در بوستان ولایت برگزار شد،‌ گفت:‌ امروز متولیان اصلی امدادرسانی به مردم در شهر تهران حضور دارند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زلزله در شهر بم ۶.۶ ریشتر بزرگی داشت، گفت: اما زلزله احتمالی تهران بین ۷ تا ۷.۵ ریشتر خواهد بود که به عقیده زلزله شناسان در اصل وقوع آن، هیچ تردیدی نیست اما اینکه زلزله در چه زمانی رخ دهد قابل پیش بینی نیست.

نصیری با بیان اینکه نمی‌توان زلزله را قبل از وقوع پیش بینی کرد خاطرنشان کرد: زلزله را تنها کمتر از یک دقیقه قبل از وقوع آن و با استفاده از موج‌های اولیه می‌توان پیش بینی کرد. در این چند ثانیه مردم نمی‌توانند کاری کنند اما ما می‌توانیم شرایطی را فراهم کنیم که بطور اتوماتیک جریان گاز، حرکت قطارهای مترو و ... متوقف شده و در ایستگاه‌های آتش نشانی باز شود.

وی افزود: اینکه زلزله ۷ ریشتری در تهران رخ خواهد داد به این معنا نیست که بگوییم دیگر کاری از دستمان بر نمی‌آید، بلکه باید تلاش کنیم ببینیم در فاصله زلزله بم تا سر پل ذهاب چه اقدامات مختلفی انجام شد، در بسیاری از آئین‌نامه‌ها تجدیدنظر شده و ...

نصیری با بیان اینکه زلزله تنها وابسته به ریشتر نیست، گفت: مولفه‌های مختلفی در شدت و میزان تخریب یک زلزله تاثیر دارد؛ اما واقعیت این است که اگر بعد از زلزله بم ما آن اقدامات را انجام نداده بودیم ممکن بود در زلزله کرمانشاه تعداد کشته‌ها چندین برابر تعداد فعلی باشد. پس نباید فکر کنیم که هیچ کاری نباید انجام شود.

وی با اشاره به تقسیم بندی حوادث به حوادث طبیعی و غیر طبیعی خاطرنشان کرد: حوادث گرچه به شکل طبیعی ممکن است رخ دهد اما بحران انسان ساز است. در واقع وقتی یک مخاطره طبیعی به بحران تبدیل می‌شود که انسان کوتاهی کرده باشد. وقتی ما بدون مطالبه گری و نظارت در میان انباشتی از اشیاء فعالیت می‌کنیم نتیجه همین‌ها می‌شود. چقدر به ایمنی اجزای غیر سازه‌ای توجه داشتیم؟، چقدر ما به ایمنی سازه‌ها توجه کردیم؟ چرا یک شهروند برای خرید یک خانه به همه چیز توجه می‌کند الا ایمنی ساختمان؟ و اصلا چرا باید یک نفر تمام دسترنج و حاصل عمرش را بدهد و خانه‌ای بخرد که فاقد کمترین حد و میزان ایمنی است؟.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: واقعیت این است که گاهی در یک بحران اجزای غیر سازه‌ای خسارت و آسیب‌های بیشتری به شهروندان وارد می‌کند. برخی از اینها ناشی از عدم آموزش است. واقعیت این است که مردم هنوز نمی‌دانند وقتی زلزله رخ می‌دهد نباید بدوند بلکه باید پناه بگیرند. اینها نشان می‌دهد که در کنار مسئولان و دستگاه‌ها خود مردم نیز باید مسئولانه‌تر پای کار بیایند.

ساختمان مانند پلاسکو زیاد است اما هنوز وقتش نرسیده

نصیری با بیان اینکه در شهر تهران تعداد زیادی ساختمان شبیه پلاسکو و سینای اطهر داریم، گفت: مشابه این ساختمان‌ها زیاد است اما هنوز نوبت و وقت‌شان نرسیده است. برای پیشگیری از اینها باید یک مطالبه عمومی ایجاد شود. این مطالبه عمومی هم باید از قانونگذار باشد و هم از مالکان باشد. واقعیت این است که بعضی از قوانین ما در این حوزه قدیمی و مربوط به قبل از انقلاب است.

نصیری با بیان اینکه بسیاری از اماکن ناایمن در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران جزو اماکن عمومی است، خاطرنشان کرد: نباید فکر کنیم که اماکن ناایمن فقط مربوط به ساختمان‌های مسکونی است، بسیاری از ساختمان‌های تجاری، تالارها، پاساژها، مراکز خرید و حتی خیلی از بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی ما فرسوده‌اند.

باید شناسنامه ایمنی ساختمان را بطور جدی‌تر دنبال کنیم

وی افزود: این موضوع نشان می‌دهد که ما باید شناسنامه ایمنی ساختمان را بطور جدی‌تر دنبال کنیم تا مردم بدانند که در کجا و چه سازه‌ای وارد شده یا آن را خریداری کرده و اجاره می‌کنند؟.

نصیری به حادثه انفجار در بازار گل نیز اشاره کرد و گفت: ما در مورد بازار گل گزارش‌هایی داشتیم اما اختیارات لازم را نداشتیم. لازم است همه ما قبل از حادثه در کنار هم باشیم و با استفاده از ظرفیت‌های داوطلبی که دستگاه‌هایی نظیر هلال احمر، آتش نشانی، مدیریت بحران و ... دارند بتوانیم در برخی موارد این ظرفیت‌ها را ادغام کرده و در برخی از موارد نیز یک برنامه ریزی مشترک برای آن داشته باشیم.

برنامه ریزی برای ایجاد شهرهای سلامت و ایمنی در نقاط مختلف تهران

نصیری از برنامه ریزی برای ایجاد شهرهای سلامت و ایمنی در نقاط مختلف تهران خبر داد و گفت: ما در نظر داشتیم که در پنج منطقه از تهران فضاهایی داشته باشیم که در شرایط بحران امکان برپایی بیمارستان‌های ایمن، امدادرسانی و ... در آن وجود داشته و در شرایط غیر بحران نیز به عنوان شهر سلامت فعالیت کنیم. در فاز نخست تصمیم ما این است که ابتدا یکی از این مراکز را فعال کنیم و ابتدا در نظر داشتیم که بوستان ولایت را به این امر اختصاص دهیم؛ اما متوجه شدیم شهردار تهران برای آن برنامه دیگری دارد. حالا به دنبال محلی هستیم تا در آن بتوان بیمارستان‌های امن، سوله‌های بحران و ... را ساخت.

کمبود بیمارستان ایمن در تهران

نصیری از کمبود بیمارستان ایمن در تهران نیز خبر داد و گفت: علاوه بر کمبود بیمارستان متاسفانه پراکندگی بیمارستان‌ها در شهر تهران نامناسب است. در شهر تهران حدود ۱۷۰ بیمارستان داریم اما تراکم بیمارستان‌ها در مناطق ۲، ۳ و ۶ است و بعد ما منطقه‌ای داریم که به اندازه یک استان جمعیت داشته اما دو یا سه بیمارستان دارد. ما در شرق تهران کمبود جدی بیمارستان داریم و به نظر می‌رسد در گذشته مبنای ساخت بیمارستان خانه پزشکان بوده تا مکان یابی مناسب.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: البته سپاه نیز قول‌هایی به ما داده تا یک تروماسنتر مجهز را ایجاد کند.

وی از طرح ریزی برای ایجاد فضا برای اسکان اضطراری یک میلیون نفر در تهران خبر داد و گفت: هلال احمر نیز باید برای اسکان اضطراری سه میلیون نفر فضاهایی را آماده کند که می‌تواند در بوستان‌ها و ... باشد. البته این موضوع پول زیادی هم می‌خواهد و علاوه بر آن باید برای آن آب، برق و سرویس بهداشتی نیز در نظر گرفت که اینها را می‌توان در قالب همان شهرهای سلامت، پیش بینی کرد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها