رویه "بازگشایی صوری" مدارس در جهت بازگشایی واقعی اصلاح میشود؟
با توجه به تذکر وزیر جدید آموزش و پرورش از شیوه فعلی بازگشایی مدارس و اینکه عملاً بازگشایی مدارس به مدت بسیار محدود حدود یک تا ساعت در طول یک هفته و به نوعی "بازگشایی صوری" صورت گرفته، انتظار میرود شاهد تغییر این رویه و بازگشایی واقعی مدارس باشیم.
آرام گرفتن طغیان کرونا در کشور موجب شد تا مدارس در سال تحصیلی فعلی به تدریج بازگشایی شود، بازگشایی که قرار بود با رعایت شیوهنامههای بهداشتی سبک و سیاق مدرسه رفتن پیش از کرونا را احیا کند اما این برنامه در عمل شکلی دیگر به خود گرفت و "بازگشایی صوری" جایگزین برنامه مدنظر آموزش و پرورش شد!
به گزارش تسنیم، برخی خانوادهها در شهر تهران از صوری بودن بازگشایی مدارس آن هم به میزان یک ساعت در طول هفته یا عدم برگزاری آموزش حضوری توسط مدارس گلایه دارند و نگران تبعات افت تحصیلی در سالهای آینده هستند.
این موضوع در حالی پیش رفت که قرار بود شورای مدرسه، مسئول کم و کیف برگزاری کلاسهای درس باشد اما دو فرضیه ناکارآمدی در تصمیمگیری شوراهای مدرسه و نبود نظارت لازم و صحیح آموزش و پرورش بر این تصمیمگیریها این تصور را ایجاد میکند که بازگشایی مدارس در عمل بیشتر یک شعار بوده است تا یک اقدام عملی که بتواند راهگشایی آسیبهای ناشی از تعطیلی آموزش حضوری دانشآموزان باشد.
این ناکارآمدی، یوسف نوری، وزیر آموزش وپرورش را هم به واکنش واداشت و او در نخستین نشست خبری خود با رسانهها اذعان داشت: «حضور دانشآموز یک روز در هفته و به میزان یک ساعت عملاً فایدهای برای او ندارد! این یک ساعت حضور، هزینه و فایده آموزشی ندارد؛ سازمان پژوهش باید برای این آموزش ترکیبی برنامهریزی کند.»
به دنبال این موضوع رضوان حکیمزاده؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم درباره تغییر در روند آموزش حضوری به ویژه در دوره ابتدایی اظهار کرد: در دستورالعمل بازگشایی و سیاست وزارت آموزش و پرورش تصمیم بر این بود که مدارس حتماً آموزش حضوری داشته باشند و این کار، زمینه ارتباط موثر دانشآموز با معلم برای یادگیری بهتر را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه مدارس در این زمینه که بازگشایی داشته باشند یا خیر، اختیار ندارند، گفت: در این زمینه که متناسب با شرایط، تعداد کلاسها، دانشآموزان و فضای مدرسه کمیت و کیفیت حضور به چه شکل باشد، شورای مدرسه تصمیمگیری میکند اما اصل موردنظر آموزش و پرورش، جبران خلأهای آموزشی مجازی با آموزش حضوری است نه اینکه صرفاً کاری شکلی انجام شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر بازدیدهای میدانی از روند بازگشایی مدارس متذکر شد: در بسیاری از استانها، وضعیت حضور دانشآموزان در مدارس از شهر تهران بهتر است؛ در شهر تهران باید بیشتر بر روی نظارت میدانی و ضرورت بازگشایی مدارس اقدام شود.
وی گفت: مرکز ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات از این هفته به مدت دو هفته، همه معاونان را مسئول 2 استان کرده است تا با حضور میدانی و رصد، وضعیت آموزشهای حضوری را ارزیابی کنند.
به گزارش تسنیم؛ با توجه به تذکر اخیر وزیر جدید آموزش و پرورش و انتقادات گسترده مردمی از شیوه فعلی بازگشایی مدارس و اینکه عملاً بازگشایی مدارس و آموزش حضوری به مدت بسیار محدود حدود یک تا ساعت در طول یک هفته خلاصه شده که از آن تعبیر به "بازگشایی صوری" میشود، انتظار میرود که با استقرار کامل تیم جناب آقای نوری، شاهد تغییر این رویه ناصحیح و بازگشایی کامل مدارس باشیم تا مسئله افت تحصیلی دانشآموزان و تبعات گسترده روحی و جسمی ناشی از غیرحضوری بودن کلاسهای درس، تا حدی جبران شود.
دیدگاه تان را بنویسید