مجلس فعلا تسلیم شد/ بررسی طرح صیانت به سال آینده موکول شد
فضای مجازی امروز برای بسیاری محل کسب و کار، درآمدزایی است و امرارمعاش مردم به آن بستگی دارد، یک بستر مهم برای آزادی بیان مردم و اظهارنظر است. بنابراین نمیتوان درباره آن با عجله و بدون دقت، قانون وضع کرد.
غلامرضا نوری قزلجه، عضو کمیسیون ویژه حمایت از کاربران فضای مجازی درباره بررسی این طرح و زمان بازگشت آن از مرکز پژوهشها گفت: این طرح قبلا به مرکز پژوهشها ارجاع شده بود و این مرکز با توجه به ظرفیت کارشناسی که دارد، در نامهای ایرادات و مشکلاتی درباره آن مطرح کرده بود. در انتهای نامه هم مهلت بیشتری برای بررسی درخواست کرده بودند.
به گزارش وبزوم، این نماینده مجلس در ادامه افزود: در جلسهای که در کمیسیون ویژه بررسی این طرح برگزار شد با توجه به ایرادات و درخواست مرکز پژوهشها، تصمیم گرفته شد تا مهلت 20 روزهای به این مرکز برای بررسی بیشتر داده شود و گزارش نهایی خود را برای کمیسیون ارسال کنند.
نوری قزلجه با بیان اینکه احتمالا این گزارش علاوه بر ایرادات و اشکالات حاوی پیشنهاداتی هم خواهد بود، ادامه داد: اما به هر حال اینها در حد پیشنهاد هستند و ملاک اصلی برای تصویب این طرح، تصمیم نمایندگان مجلس در کمیسیون ویژه است.
عضو کمیسیون ویژه حمایت از کاربران فضای مجازی در پاسخ به این سوال که آیا ارائه گزارش مرکز پژوهشها قبل از آمدن بودجه سال 1401 به صحن مجلس به کمیسیون خواهد رسید، بیان کرد: به هر حال موضوع بودجه 1401 در دستور کار مجلس قرار دارد به نظر میرسد که با توجه به درگیری نمایندگان برای بررسی بودجه، بررسی این طرح به سال آینده موکول شود.
این نماینده مجلس همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به کدورتی که برخی از نمایندگان نسبت به اظهارنظر مرکز پژوهشها دارند، چقدر احتمال اعمال نظر کارشناسی این مرکز در بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران وجود دارد، گفت: مرکز پژوهشها نقش مشاور مجلس را برعهده دارد، بازوی کارشناسی مجلس به حساب میآید و از ظرفیت بسیار بالایی در حوزه کارشناسی برخوردار است، نمیتوان گفت چون نظر کارشناسهای این مرکز مدنظر ما نبود، بنابراین باید از این اظهارنظر مکدر و ناراحت شویم. این مرکز تعداد زیادی کارشناس دارد و وقتی درباره طرح یا لایحهای نظر کارشناسی میدهد یعنی بررسیهایشان به این نتیجه منجر شده است.
او در ادامه با اشاره به ایرادت گستردهای که قشار مختلف به این طرح وارد کردهاند، عنوان کرد: به هر حال نمیتوان وقتی طرحی ایراد دارد، منکر آن شد و گفت بیعیب و نقص است. یک سال است که کمپینها و کارزارهای متعددی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با بیش از یک میلیون امضا در جریان است. بسیاری از گروهها، شرکتها و فعالان این کسب و کار پای کارزارهای مربوط به آن را امضا کردهاند و درخواست بررسی مجدد داشتهاند، وقتی طرحی ایراد دارد، باید ایرادات آن بر طرف شود.
نوری تاکید کرد: نام این طرح را حمایت از پلتفورمها و حقوق کاربران فضای مجازی گذاشتهایم، نمیتوان نسبت به خواست و حقوق آنها بیتوجهی کرد. با توجه به گزارش مرکز پژوهشها به نظر میرسد که همه این اعترضات و ایرادات جایز و به حق است. در این حوزه قانونی میخواهیم که دقیق و به روز و مطابق پارادایمهای جهانی باشد.
عضو کمیسیون ویژه حمایت از کاربران فضای مجازی با اشاره به نقشی که فضای مجازی در زندگی مردم بازی میکند، گفت: فضای مجازی امروز برای بسیاری محل کسب و کار، درآمدزایی است و امرارمعاش مردم به آن بستگی دارد، یک بستر مهم برای آزادی بیان مردم و اظهارنظر است. بنابراین نمیتوان درباره آن با عجله و بدون دقت، قانون وضع کرد. باید همه تلاش خود را انجام دهیم که کار کارشناسی دقیق روی آن انجام و همه جوانب سنجیده شود تا کسی از آن متضرر نشود.
او درباره نحوه دریافت نظر کارشناسان، فعالان و صاحبنظران بخش خصوصی و امکان این اقدام هم توضیح داد: کسانی که در این باره نظر و پیشنهادی دارند میتوانند نظرات خود را به مرکز پژوهشها ارسال کنند تا در بررسیهایی که آنجا انجام میشود، مدنظر قرار گیرد؛ حتی در مواردی مرکز پژوهشها از افرادی که پیشنهاد داشتهاند دعوت خواهد کرد تا برای ارائه توضیحات بیشتر به این مرکز مراجعه کنند و نظارت خود را به صورت حضور در اختیار تیم کارشناسی آنها قرار دهد.
دیدگاه تان را بنویسید