رئیس مرکز ویروسشناسی دانشگاه شهید بهشت:
تفاوتی در روند درمان مبتلایان اومیکرون وجود ندارد
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پروتکل درمانی کرونا وابسته به شناسایی سویه ویروس نیست؛ بهترین زمان برای انجام تست کرونا را اعلام کرد.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به این سؤال که «تفاوت کیتهای تشخیص اومیکرون با سایر کیتهای تشخیص کرونا چیست؟» اظهار کرد: کیتهایی که در حال حاضر داریم تمام واریانتهای موجودِ مربوط به کرونا را شناسایی میکنند؛ افرادی که علائم بالینی کرونا را دارند تست کرونا میدهند که همان تست پیسیآر است و واریانتهای حال حاضر را شناسایی میکند؛ در مواردی که تست فرد مثبت میشود؛ بر اساس دستورالعملی که وزارت بهداشت ابلاغ کرده، با استفاده از کیتهای تشخیصی اومیکرون، نوع ویروس کرونا شناسایی میشود و این که فرد به اومیکرون مبتلا شده است یا دلتا مشخص میشود.
به گزارش تسنیم، وی افزود: استفاده از کیت تشخیص اومیکرون، در مداخلات بهداشتی و مطالعات اپیدمیولوژیک اهمیت دارند که سیاستگذاران حوزه سلامت بدانند اومیکرون چه قدر در کشور شیوع دارد؛ تشخیص اینکه فرد به اومیکرون مبتلا شده یا دلتا در روند درمانی تفاوتی ایجاد نمیکند زیرا پروتکل درمانی ما وابسته به واریانت ویروس کرونا نیست؛ یعنی برای درمان کرونای فرد، الزاماً نیاز نیست که مشخص شود فرد به دلتا مبتلا شده یا اومیکرون و درمان بر اساس علائم بالینی خفیف، متوسط و شدید صورت میگیرد و داروها متناسب با شدت بیماری فرد تجویز میشوند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی داشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر بهترین زمان برای انجام تست کرونا تصریح کرد: حدود دو تا سه روز پس از بروز علائم کرونا، بهترین زمان برای تست دادن است؛ در این صورت اگر تست فرد منفی شود ولی احتمال ابتلای فرد به کرونا زیاد باشد؛ تست باید 24 تا 48 ساعت بعد دوباره تکرار شود.
ناجی درباره میزان کاذب بودن تستهای منفی کرونا با شیوع سویه اومیکرون گفت: گاهی به دلیل نحوه و زمان نمونهگیری و مرحله بیماری، ممکن است تست کرونا اشتباهاً منفی شود که به آن تست منفی کاذب گفته میشود. میزان منفی کاذب شدن تستهای کرونا، پس از شیوع اومیکرون تفاوتی نکرده زیرا در قسمتهایی که از آنها برای تشخیص ویروس کرونا استفاده میشود کمترین تغییرات رخ داده است.
دیدگاه تان را بنویسید